Τοπικά

“Ραντεβού” εργαζομένων – επαγγελματοβιοτεχνών στις 27 Νοεμβρίου

απεργία

Κάλεσμα για συμμετοχή στην 24ωρη πανελλαδική πανεργατική απεργία της ΓΣΕΕ στις 27 Νοεμβρίου και στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στις 10 π.μ. στην πλατεία Ελευθερίας απευθύνει με διακήρυξή του το Εργατικό Κέντρο Βόλου. Στο μεταξύ σήμερα και οι επαγγελματοβιοτέχνες σε ενημερωτική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΟΕΒΕΜ, αποφάσισαν να συμμετέχουν μαζικά στις κινητοποιήσεις της 27ης Νοεμβρίου προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τις πολιτικές που οδήγησαν τη χώρα στη σημερινή κατάσταση.

Ειδικότερα το ΕΚΒ στην διακήρυξή του επισημαίνει ότι η κυβέρνηση μέσα κι από το νέο προϋπολογισμό δεν κάνει τίποτε άλλο παρά να εντείνει τα ήδη εφιαλτικά προβλήματα των εργαζομένων. Επιπλέον τονίζει ότι στρατηγική επιδίωξη της κυβέρνησης είναι η συνεχής αποδιάρθρωση των κοινωνικών κι εργασιακών δικαιωμάτων.

Οι επαγγελματοβιοτέχνες

Στη σημερινή συνέλευση  των επαγγελματοβιοτεχνών ο πρόεδρος της ΓΣΒΕΕ Γιώργος Καββαθάς μιλώντας στους παρευρισκόμενους τους κάλεσε να συσπειρωθούν γύρω από τα σωματεία και την Ομοσπονδία τους και να συμμετέχουν μαζικά στην κινητοποίηση. Τα τελευταία χρόνια, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέθεσε ο κ. Καββαθάς 205.000 μικρέ επιχειρήσεις έκλεισαν και δεν διαφαίνεται να υπάρχει εθνικό στρατηγικό σχέδιο για την ανάπτυξη. Επιπλέον επισήμανε ότι θα πρέπει η οικονομία να βασιστεί στις μικρές επιχειρήσεις, να υπάρξει ένα φιλικό επιχειρηματικό και φορολογικό περιβάλλον, ρευστότητα και φυσικά απασχόληση κι ασφάλιση για όλους. Εκτίμησε ότι οι ρυθμίσεις για τα κόκκινα δάνεια είναι σε καλό δρόμο όμως δήλωσε απαισιόδοξος ότι ο ΟΑΕΕ θα μπορέσει να εισπράξει αυτά που του οφείλονται.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το