Ελλάδα

Ραντεβού στη Μαδρίτη για το κουαρτέτο της ΝΔ

nd-arxigoi

Η… μεγάλη συνάντηση στη Μαδρίτη θα μπορούσε να είναι ο σημερινός «τίτλος» για τη σύναξη των τεσσάρων υποψήφιων αρχηγών της Νέας Δημοκρατίας, του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και της Ντόρας Μπακογιάννη, που θα γίνει στο πλαίσιο της συμμετοχής τους στην ετήσια σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, ύστερα από σειρά έντονων αντιπαραθέσεων.

Ο αρχηγός της ΝΔ, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, και ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς θα είναι η πρώτη φορά που θα συναντηθούν μετά τον ψυχρό, μονόλεπτο διάλογο που είχαν πριν από περίπου 20 μέρες στη Βουλή. Πρώτη συνάντηση θα είναι και για την Ντόρα Μπακογιάννη με τον Αντώνη Σαμαρά, ύστερα από όσα διημείφθησαν μέσω δημοσιευμάτων για την απόσυρση της υποψηφιότητας για την αντιπροεδρία του ΕΛΚ.

Τα μέλη της ελληνικής αποστολής στη Μαδρίτη είναι βέβαιο ότι θα προσπαθήσουν να ανιχνεύσουν τα βλέμματα, τις συμπεριφορές και τους διαλόγους μεταξύ του Σαμαρά και του Μεϊμαράκη, του Μητσοτάκη με τον Σαμαρά, του Σαμαρά με τον Τζιτζικώστα, του Τζιτζικώστα με τον Μεϊμαράκη κ.ο.κ.

Εκτός βέβαια αν χαθούν ακόμα και τα βλέμματα μέσα στους περίπου 1.300 συνέδρους που θα δώσουν το παρών στη Μαδρίτη. Αγνωστο και άκρως ενδιαφέρον παραμένει το ενδεχόμενο η ελληνική αποστολή να έχει το ίδιο εισιτήριο επιστροφής από Μαδρίτη για Αθήνα και να συνταξιδέψει…

Κλίμα «πάγου»
Οποια πάντως και αν είναι η στάση που θα κρατήσουν τα πρωτοκλασάτα στελέχη της ΝΔ μεταξύ τους, το ζήτημα που πιθανότατα να ανακύψει στη Μαδρίτη είναι το κλίμα «πάγου» που ενδεχομένως θα αντιμετωπίσει η ελληνική αντιπροσωπεία από τα υπόλοιπα κόμματα-μέλη του ΕΛΚ, μετά την αντιμνημονιακή τακτική που έχει χαράξει η ΝΔ.

Από τη λίστα της ελληνικής αντιπροσωπείας απουσιάζει ο κ. Σαμαράς, που ταξίδεψε σήμερα το πρωί για τη Μαδρίτη. Ο πρώην πρωθυπουργός είναι ένας από τους κεντρικούς ομιλητές της ετήσιας συνόδου του ΕΛΚ και θα μιλήσει σήμερα στις 11:45 π.μ. για την απειλή του λαϊκισμού στη δημοκρατία στην Ευρώπη.

Ο πρόεδρος της ΝΔ, Β. Μεϊμαράκης, ο οποίος συμμετέχει στις εργασίες του εκλογικού συνεδρίου του ΕΛΚ ως επικεφαλής αντιπροσωπείας της ΝΔ, στη δική του ομιλία θα τοποθετηθεί τόσο για το προσφυγικό-μεταναστευτικό, όσο και για την πορεία του ΕΛΚ. Θα έχει διμερείς συναντήσεις με ομολόγους του.

Την ελληνική αντιπροσωπεία, εκτός από τον πρόεδρο της ΝΔ Β. Μεϊμαράκη, απαρτίζουν: ο επίτροπος Δ. Αβραμόπουλος, οι υποψήφιοι για την προεδρία της ΝΔ Αδ. Γεωργιάδης, Κυρ. Μητσοτάκης, Απ. Τζιτζικώστας, ο γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ Γ. Πλακιωτάκης, οι βουλευτές Ντόρα Μπακογιάννη, Γ. Κουμουτσάκος και Ν. Μηταράκης, οι ευρωβουλευτές Μ. Κεφαλογιάννης, Μαρία Σπυράκη, Ελίζα Βόζεμπεργκ-Βρυωνίδη, Γ. Κύρτσος και Θ. Ζαγοράκης, ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Σ. Ιωαννίδης, ο γραμματέας Διεθνών Σχέσεων Γ. Σμυρλής, ο συντονιστής της Εκτελεστικής Γραμματείας και της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Δ. Καλογερόπουλος, ο πρώην υπουργός Ευ. Στυλιανίδης, ο πρώην ευρωβουλευτής Μ. Μαυρομάτης, ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ) Κ. Μίχαλος, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης, ο πολιτικός σύμβουλος του προέδρου της ΝΔ, Θ. Αμπατζόγλου, και η διευθύντρια του Γραφείου Τύπου της ΝΔ, Πηνελόπη Γαβρά.

Πηγή www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το