Οικονομία

Ράλι ανόδου στο Χρηματιστήριο

xrimatistirio
Νέα εκρηκτική άνοδο καταγράφουν οι τιμές των μετοχών στο ελληνικό Χρηματιστήριο, μετά τις χθεσινές προτάσεις του υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη για το ελληνικό χρέος.
Η αγορά ξεπερνά τα επίπεδα των 800 μονάδων, και ανέρχεται στις 811,15 (ώρα 12:20 το μεσημέρι), καταγράφοντας άνοδο 7,39%, με μοχλό τις τραπεζικές μετοχές, ενώ ο τζίρος των συναλλαγών ανέρχεται στα 78,63 εκατ. ευρώ.
Σημαντική άνοδο σημειώνουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς οι επενδυτές ελπίζουν ότι θα υπάρξει συμφωνία για το ελληνικό χρέος, μετά την πρόταση της κυβέρνησης για ανταλλαγή του με ομόλογα που θα προβλέπουν ρήτρα ανάπτυξης, χωρίς ονομαστική διαγραφή του, αναφέρουν τα πρακτορεία Reuters και Bloomberg.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 καταγράφει κέρδη 1,2%, ενώ χθες έκλεισε με οριακή άνοδο, αντιστρέφοντας τις ζημιές που είχε μετά την άνοδο των τιμών του πετρελαίου. Μεγάλη υποχώρηση σημειώνουν και οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων. Η απόδοση των 10ετών τίτλων μειώθηκε κοντά στο 10%, ενώ των 3ετών τίτλων μειώθηκε κατά 3,2 ποσοστιαίες μονάδες στο 16,64% και των 5ετών κατά 2,1 ποσοστιαίες μονάδες στο 13,46%.

Πηγή www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το