Πολιτισμός

Ραγδαίες εξελίξεις στο Μέγαρο Μουσικής -Παραιτήθηκε ο γενικός διευθυντής

megaro-mousikis
Ντόμινο εξελίξεων, σε μια εποχή κρίσιμη για το Μέγαρο Μουσικής και λίγες μέρες πριν από τις εκλογές, δρομολογεί η αιφνιδιαστική παραίτηση του γενικού διευθυντή Γιώργου Δημαρά.

Η παραίτηση έγινε χθες και άρχισε να γίνεται γνωστή από το βράδυ, προκαλώντας έκπληξη. Τη θέση του φαίνεται πως θα αναλάβει ο ίδιος ο πρόεδρος του Μεγάρου Μουσικής, Ιωάννης Μάνος. O Γιώργος Δημαράς εμφανιζόταν ως «εκτελών χρέη» γενικού διευθυντή στην ταυτότητα του Μεγάρου. Ο ίδιος επικαλέστηκε προσωπικούς λόγους για την παραίτηση. Την ευθύνη του διορισμού νέου διευθυντή έχει το Δ.Σ., το οποίο όμως θα βρίσκεται στη θέση του μέχρι τον Μάιο και παραμένει άγνωστο αν θα υπάρξει αντικατάσταση πριν από αυτό το χρόνιο όριο.

Η είδηση της παραίτησης του γενικού διευθυντή προκαλεί προβληματισμό. Θυμίζουμε ότι ο Γιώργος Δημαράς είναι γιος του προέδρου του Συλλόγου Φίλων της Μουσικής και μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΜΜΑ Πάνου Δημαρά.

Η είδηση έγινε γνωστή ενώ το Μέγαρο Μουσικής διέρχεται μια δύσκολη μεταβατική φάση. Θυμίζουμε πως τον Δεκέμβριο, παρά τις διαβεβαιώσεις του υπουργού Πολιτισμού, δεν πέρασε από τη Βουλή η νομοθετική ρύθμιση που θα ρύθμιζε οριστικά το καθεστώς του Μεγάρου Μουσικής και θα εξασφάλιζε την απαλλαγή του από το δυσβάστακτο χρέος μέσω της μεταφοράς όλων των κτιρίων του στο ελληνικό Δημόσιο. Πέρασε μόνο μόνο μια τροπολογία που του δίνει παράταση ζωής και στήριξης.

Συγκεκριμένα, με την τροπολογία που ψηφίστηκε στις 23 Δεκεμβρίου διασφαλίζεται ότι δεν θα υπολειτουργήσει και δεν θα βάλει λουκέτο το Μέγαρο Μουσικής ως τον Μάιο. Η τροπολογία, που εισήχθη στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας στις 19.40 το βράδυ της ψηφοφορίας, αναφέρει πως με την προτεινόμενη διάταξη παρατείνεται έως τις 30-5-2015 η προσωρινή διευκόλυνση της συνέχισης λειτουργίας του Oργανισμού Μεγάρου Μουσικής Αθηνών (ΟΜΜΑ).

Πηγή www.iefimerida.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το