Τοπικά

“Ζητάμε αφορολόγητο 12.000 ευρώ”- Κινητοποίηση επαγγελματιών έξω από την Εφορία του Βόλου

Παράσταση διαμαρτυρίας έκαναν σήμερα έξω από την Εφορία Βόλου έμποροι, αυτοαπασχολούμενοι και συνταξιούχοι, ζητώντας μεταξύ άλλων το ατομικό αφορολόγητο να πάει στα 12.000 ευρώ. Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν εκπρόσωποι σωματείων ενώ ο Μάνθος Κοντάκης, μέλος του σωματείου των Υδραυλικών και μέλος του Δ.Σ. της ΟΕΒΕΜ, τόνισε ότι η κινητοποίηση έγινε για να επιδοθούν τα αιτήματα στην Εφορία. «Κύριο αίτημά μας είναι το αφορολόγητο, τα προβλήματα είναι όλα κοινά για τους ελεύθερους επαγγελματίες, που ζητούν 12.000 € αφορολόγητο, για να μπορούμε να έχουμε μια αξιοπρεπή ζωή» τόνισε. Επιπλέον ανέφερε ότι η αγορά είναι σε απελπιστική κατάσταση. «Η κυβέρνηση μας λέει ότι βγήκαμε από τα μνημόνια, υπόσχεται δίκαια ανάπτυξη, αλλά δεν έχει πάρει πίσω, ούτε έναν από τους 1000 εφαρμοστικούς νόμους. Τα προβλήματά μας, εκτός από την αναδουλειά που έχουν οι περισσότεροι επαγγελματίες, είναι το αφορολόγητο, το τέλος επιτηδεύματος, τα έξοδα διαβίωσης μιας οικογένειας, γιατί πρέπει να πληρώνουμε για την παιδεία, υγεία κλπ. Τα περισσότερα προβλήματα είναι κοινά για τους επαγγελματίες, αλλά εμείς θέτουμε προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνταξιούχοι, ώστε ο κόσμος να έχει μια πιο αξιοπρεπή ζωή», τόνισε ο κ. Κοντάκης. Οι αυτοαπασχολούμενοι ζητούν κατάργηση του νόμου που επιβάλλει φορολογία από το πρώτο ευρώ. Επαναφορά του αφορολόγητου για τους αυτοαπασχολούμενους με ατομικό αφορολόγητο όριο στις 12.000 € προσαυξημένο κατά 3.000 για κάθε παιδί, κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και του ΕΝΦΙΑ, κατάργηση των έμμεσων φόρων και του ΦΠΑ στα είδη διατροφής, την εκπαίδευση, την υγεία και τα οικιακά τιμολόγια ενέργειας, ύδρευσης και τηλεπικοινωνίας, κατάργηση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης και επαναφορά του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ στα νησιά.

Ακόμη, ζητούν μείωση κατά 50% των δημοτικών φόρων και τελών για κέρδη μέχρι 12.000€ και αύξηση τους για τις μεγάλες επιχειρήσεις, μείωση 50% των εισιτηρίων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, κατάργηση των διοδίων, αύξηση της φορολογίας προοδευτικά στο 45% για το μεγάλο κεφάλαιο.

Ακόμη, λένε «όχι» στις κατασχέσεις και ζητούν κατάργηση των νόμων που απελευθερώνουν κατασχέσεις και πλειστηριασμούς 1ης κατοικίας, καμιά κατάσχεση επαγγελματικής στέγης και εξοπλισμών για εισοδήματα κάτω των 12.000 €, απαγόρευση κατασχέσεων και πλειστηριασμών 1ης κατοικίας των αυτοαπασχολούμενων για χρέη αυτασφάλισης (πρώην ΟΑΕΕ), διαγραφή τόκων και προσαυξήσεων για χρέη στο ταμείο, διαγραφή τμήματος των χρεών προς τις τράπεζες, με διαγραφή τόκων και προσαυξήσεων, όπως και διαγραφή 30% του κεφαλαίου για τους εν ενεργεία αυτοαπασχολούμενους και 50% για όσους έκλεισαν την επιχείρησή τους.

Οι επαγγελματίες ζητούν ακατάσχετο λογαριασμό για όλους τους αυτοαπασχολούμενους με εισόδημα κάτω των 12.000 €, κατάργηση του αντιασφαλιστικού εκτρώματος Κατρούγκαλου, άμεση ανάκτηση των απωλειών στις συντάξεις. Αξιοπρεπείς συντάξεις για όλους με μείωση των ορίων συνταξιοδότησης στα 60 για τους άντρες και τα 55 για τις γυναίκες, σύγχρονες υπηρεσίες δημοσίας και δωρεάν υγείας, πρόνοιας με βάση τις ανάγκες. Αύξησή των δαπανών από τον κρατικό προϋπολογισμό, κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας στην υγεία- πρόνοια, όπως και δημόσιοι και δωρεάν παιδικοί σταθμοί, χωρίς και τροφεία και εξαιρέσεις για όλα τα παιδιά.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το