Τοπικά

“Υποχρεωτική η χορήγηση αδειών και μειωμένου ωραρίου σε υπαλλήλους με αναπηρίες ή με συγγενείς ΑμεΑ”

Απαντώντας σε κοινοβουλευτική αναφορά του βουλευτή Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνου Μαραβέγια, ο υπουργός Εσωτερικών Μ. Βορίδης διευκρίνισε ότι χρονικές διευκολύνσεις σε υπαλλήλους ΑμεΑ ή με συγγενείς ΑμεΑ χορηγούνται υποχρεωτικά, αν οι ίδιοι το ζητήσουν από την υπηρεσία τους.

Συγκεκριμένα σε χθεσινή απάντηση του στη Βουλή, το ΥΠΕΣ δια του αρμόδιου υπουργού δεσμεύθηκε ότι τόσο η ειδική άδεια 6 ημερών όσο και η διευκόλυνση του μειωμένου κατά μία ώρα ωραρίου, πρέπει να χορηγείται συνδυαστικά, όχι μόνο σε δημοσίους υπαλλήλους ΑμεΑ αλλά και σε υπαλλήλους που έχουν σύζυγο ή τέκνα με αναπηρίες.

Πρόκειται για χρονικές διευκολύνσεις κοινωνικού χαρακτήρα που θα χορηγούνται με αποδοχές σε όλο το δημόσιο τομέα, χωρίς εξαιρέσεις. Μάλιστα, σε σχέση με τα παραπάνω ο Μ. Βορίδης επισημαίνει ότι θα εκδοθούν οδηγίες προς τις αρμόδιες Υπηρεσίες για ορθή και ενιαία εφαρμογή των σχετικών διατάξεων με γνώμονα την ανάγκη προστασίας των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.

Η Αναφορά του κ. Μαραβέγια κατατέθηκε στη Βουλή μετά από σχετική επιστολή του Πανελλήνιου Συνδέσμου Πασχόντων από Συγγενείς Καρδιοπάθειες, την οποία στηρίζουν οργανώσεις ΑμεΑ και οικογενειών ΑμεΑ.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το