Τοπικά

“Υπάρχουν διέξοδοι διαφυγής για τις γάτες” – Αυτοψία στο «σφραγισμένο» κτίριο στο κέντρο του Βόλου

Aυτοψία στο κτίριο που σφραγίστηκε στη διασταύρωση των οδών Ερμού και Σέφελ πραγματοποιήθηκε προκειμένου να διαπιστωθεί αν στο εσωτερικό του βρίσκονταν γάτες.  Σε ανακοίνωσή του ο Φιλοζωικός Σύλλογος “Κόσμος και Φύση”  αναφέρει ότι “έπειτα από την αυτοψία που έγινε στο κτίσμα που σφραγίστηκε, διαπιστώθηκε ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα διαφυγής των εγκλωβισμένων γατών από διπλανές ταράτσες. Με τη βοήθεια του μηχανικού και εργολάβου, ανεβήκαμε σε ταράτσα διπλανού κτιρίου και είδαμε ότι υπάρχει πρόσβαση από τα ανοιχτά παράθυρα της πίσω όψης του κτιρίου σε διπλανές ταράτσες και σε διπλανή αυλή από όπου μπορούν να διαφύγουν οι γάτες”.

Ο Φιλοζωικός Σύλλογος επισημαίνει ακόμη ότι η μπροστινή όψη του κτιρίου παραμένει σφραγισμένη και θα παραμείνει έτσι για την δημόσια υγεία και ασφάλεια.

“Τα ζώα πιθανόν να εξακολουθούν να κρύβονται ακόμα μετά τις εργασίες και αναμένεται τις επόμενες μέρες να εμφανιστούν.
Χάρη σε αυτή την συνεργασία και παρέμβαση, μπορέσαμε να δούμε ότι υπάρχουν διέξοδοι από όπου τα ζώα πιθανότατα έχουν διαφύγει, γεγονός που διαφορετικά δε θα ήταν εφικτό να διαπιστωθεί από το έδαφος.


Το μάθημα από αυτή την ιστορία είναι να υπάρχει συνεργασία εκ των προτέρων με τις φιλοζωικές της πόλης, ώστε να αποφεύγονται καταστάσεις όπως αυτή μελλοντικά, ειδικά όταν εμπλέκονται αδέσποτα ζώα.Ευχαριστούμε θερμά όσους ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας και ειδικά την αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας κυρία Δ. Κολυνδρίνη , την κυρία Φ. Κοκκινάκη, που επικοινώνησε με τον υπεύθυνο μηχανικό που σφράγισε το κτίριο, τον Κτηνιατρικό Σύλλογο Μαγνησίας και την Αστυνομία για την άμεση ανταπόκρισή τους ώστε να γίνει έλεγχος επί τόπου”.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το