Τοπικά

“Υιοθέτησαν” μαθήτρια από τη Ρουάντα μαθητές του 30ού Δημοτικού Βόλου

Τη μικρή Αντέλ από τη μακρινή Ρουάντα της Αφρικής έχουν υιοθετήσει και φροντίζουν με όλη τους την αγάπη οι 110 μαθητές του 30ού Δημοτικού Βόλου δίνοντας από το περίσσευμα της αγάπης τους την απαιτούμενη βοήθεια για να μπορέσει το 8χρονο κορίτσι να δει το μέλλον με μεγαλύτερη ελπίδα και χαρά.
Εδώ και τέσσερα χρόνια το σχολείο έχει υιοθετήσει μέσω της Action Aid την 8χρονη Αντέλ. Για τους μαθητές η Αντέλ είναι η συμμαθήτρια που θα ήθελαν να έχουν στο σχολείο για να φροντίζουν και να δείχνουν την έμπρακτη αγάπη τους. Είναι συγχρόνως το κορίτσι που συμβολίζει την έκφραση αλληλεγγύης και αγάπης στέλνοντας τα δικά της μηνύματα στους γονείς και την κοινωνία ευρύτερα.
Δύο φορές τον χρόνο συγκεντρώνονται χρήματα από το σχολείο που στέλνονται μέσω του διεθνούς οργανισμού στη Ρουάντα για να βοηθηθεί η περιοχή που διαμένει η Αντέλ. Η επικοινωνία των μαθητών του σχολείου με την 8χρονη είναι κυρίως μέσω γραμμάτων. Γράμματα αγάπης, συμπόνιας, αλλά εμψύχωσης. Οι λέξεις μιλούν από μόνες και βγάζουν ακόμη πιο μεγάλη δύναμη και από την άμεση φυσική επαφή.

Η υιοθεσία του μικρού κοριτσιού από τη Ρουάντα εντάσσεται στο άνοιγμα στην ευρύτερη κοινωνία με σειρά δράσεων αλληλεγγύης που επιχειρούν οι μαθητές του 30ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου, με τη συνδρομή της διεύθυνσης, των εκπαιδευτικών και των γονέων του σχολείου.
Ο διευθυντής του 30ού Δημοτικού κ. Πασχάλης Δήμου ανέφερε πως «οι 110 μαθητές του σχολείου στηρίζουν με πολύ φροντίδα την 8χρονη Αντέλ από τη Ρουάντα, την οποία «υιοθέτησαν» πριν από τέσσερα χρόνια, μέσα από πρόγραμμα αναδοχής της Action aid. Τα παιδιά καταθέτουν το περίσσευμα της αγάπης τους δύο φορές τον χρόνο για να συνδράμουν οικονομικά το μικρό κοριτσάκι, ενώ έχουν αναπτύξει δίαυλο επικοινωνίας με την Αντέλ, ανταλλάσσοντας αλληλογραφία μαζί της, για την πορεία της εκπαίδευσης και την καθημερινότητά της».
Ο ίδιος σημειώνει πως «είναι βασικό να νιώσουν τα παιδιά από αυτή την ηλικία το αίσθημα της ανθρωπιάς, της αλληλεγγύης και του αλτρουισμού. Να καταλάβουν ότι μπορούν να συνεισφέρουν κι αυτά σε έναν καλύτερο κόσμο».
Η παραπάνω δράση υλοποιείται στο πλαίσιο της προσπάθειας του σχολείου να ανοιχτεί στον κόσμο και την κοινωνία, να καταλάβουν οι μαθητές πόσο τυχεροί είναι που γεννήθηκαν και ζουν στη χώρα μας, και από την άλλη να αντιληφθούν την αποστολή τους ως άνθρωποι, ως νέοι πολίτες, ως ενεργοί πολίτες σε αυτό τον κόσμο.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Έκτακτη Σύνοδος των πρυτάνεων τη Δευτέρα – Τι θα αποφασιστεί για την εξ αποστάσεως εξεταστική

Έκτακτη σύνοδο πραγματοποιούν αύριο, Δευτέρα, οι πρυτάνεις των πανεπιστημίων προκειμένου να εξετάσουν εναλλακτικές λύσεις για…

28 Ιανουαρίου 2024

Σοκαριστικό τροχαίο στην Κρήτη: Τραυματίστηκε δίχρονο αγοράκι – Βρίσκεται στη ΜΕΘ σε κρίσιμη κατάσταση

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε στο Παλαιόκαστρο Κρήτης με αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός δίχρονου παιδιού, το οποίο…

28 Ιανουαρίου 2024

Φρίκη στη Θεσσαλονίκη: Πατέρας και γιος ήταν νεκροί στο σπίτι τους επί δύο μήνες

Μια σοκαριστική υπόθεση αναδείχθηκε στη Θεσσαλονίκη, αφού εντοπίστηκαν νεκροί στο διαμέρισμά τους ένας πατέρας και…

28 Ιανουαρίου 2024

Μετά τη «Barbie», έρχεται ο «Μπομπ ο Μάστορας» με την Τζένιφερ Λόπεζ στην παραγωγή

Ο Μπομπ ο Μάστορας (Bob the Builder) είναι έτοιμος για το ντεμπούτο του στη μεγάλη…

28 Ιανουαρίου 2024

Η Τουρκία ετοιμάζεται να λανσάρει το δικό της ChatGPT – Πώς θα το χρησιμοποιεί

Η Τουρκία μπαίνει και στο πεδίο της τεχνητής νοημοσύνης. Προσπαθώντας να μη μείνει πίσω στην…

28 Ιανουαρίου 2024

Γάζα: Ως και το 80% των τούνελ τη Χαμάς έχουν μείνει ανεπηρέαστα

Έως και το 80% των τούνελ της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας παραμένουν άθικτα μετά…

28 Ιανουαρίου 2024