Αθλητισμός

“Ξένοι στην ίδια μας την πόλη” – Σκληρή ανακοίνωση του Ολυμπιακού Βόλου κατά του δημάρχου Αχ. Μπέου

Ο δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, σε δηλώσεις που έκανε στον Sport FM 89.5 και στην εκπομπή «Στο πέταλο», ανέφερε μεταξύ άλλων, πως τόσο ο Ολυμπιακός, όσο και η Νίκη, δεν παρέδωσαν στο Δήμο Βόλου το γήπεδο της Νεάπολης, όπως το παρέλαβαν, σταματώντας τη συντήρησή του.
Άμεση ήταν η απάντηση από πλευράς ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, η οποία με ανακοίνωση στρέφεται κατά του δημάρχου, τονίζοντας πως η σύμβαση της ΠΑΕ με τον Δήμο για την παραχώρηση της Νεάπολης έληξε στις 30/4/2020, το γήπεδο παραδόθηκε «χαλί» και γι’ αυτό δεν έγινε άρση της εγγυητικής. Από εκείνη την ημερομηνία και μετά, η ΠΑΕ Ολυμπιακός δεν όφειλε να συντηρεί το γήπεδο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ αναφέρει τα εξής: «Η μνήμη έχει κοντά πόδια λέει ο σοφός λαός. Και σε αυτή την κατηγορία ανήκει και ο συμπαθέστατος, κατά τα άλλα, Δήμαρχος μας κ. Α. Μπέος. Ο ειδήμων των «νταλαβεριών» έκανε κριτική για τα δικά μας… «νταλαβέρια» και μάλιστα όταν εκείνοι που κάνουν πλέον τα “νταλαβέρια” σήκωσαν στις πλάτες τους τον Ολυμπιακό Βόλου το 2015 επειδή εκείνος τότε, κατάφερε για δεύτερη φορά να ρίξει την ομάδα μας στα βράχια και για μισή σεζόν να μην υπάρχει στα γήπεδα.
Ο Δήμαρχος μας λοιπόν, που αγαπά την πόλη του και πεθαίνει γι’ αυτή, όπως ο ίδιος δηλώνει, όπου σταθεί και βρεθεί, προτάσσει το προσωπικό του μένος για την απομάκρυνση του από την μεγάλη «ερυθρόλευκη» οικογένεια μας και αρνείται πεισματικά να δώσει οποιοδήποτε γήπεδο προς χρήση στον Ολυμπιακό Βόλου, με τη δικαιολογία ότι δεν παραδώσαμε τη Νεάπολη όπως την παραλάβαμε.

Δεν θα ασχοληθούμε άλλο με το προσωπικό του πρόβλημα με τον μεγαλομέτοχο της ομάδας μας κ. Τσιμπανάκο, γιατί για εμάς πάνω από όλα είναι η ομάδα μας και όχι τα πρόσωπα. Σε ότι αφορά λοιπόν το γήπεδο της Νεάπολης -και επειδή δεν έχουμε να κρύψουμε τίποτα- παραθέτουμε το κείμενο της σύμβασης με τον Δήμο για την παραχώρηση του γηπέδου (σ.σ. στην ανακοίνωση επισυνάπτεται και η σύμβαση της ΠΑΕ με τον Δήμο). Στις 30/4/2020 οπότε και έληξε η σύμβαση το γήπεδο παραδόθηκε “χαλί” και γι’ αυτό άλλωστε και δεν έγινε άρση της εγγυητικής. Το ότι σήμερα το γήπεδο της Νεάπολης είναι στην κατάσταση που είναι, οφείλεται στο ότι η ομάδα της οποίας είναι πρόεδρος, η Πύδνα Κίτρους, το χρησιμοποίησε μετέπειτα, με αποτέλεσμα να γίνουν διάφορες ζημιές στο υδραυλικό σύστημα και ο χλοοτάπητας να μην ποτίζεται και να ξεραθεί. Και τώρα ζητάει από εμάς να το συντηρήσουμε – επιδιορθώσουμε, για να το χρησιμοποιήσουμε τη νέα χρόνια! Θα χρησιμοποιήσουμε απλά την φράση στην οποία αρέσκεται: «Γελάει ο κόσμος».

Τώρα αν ο Δήμαρχος περίμενε να συντηρούμε το γήπεδο για λογαριασμό του και με την λήξη της σύμβασης αυτό είναι δικό του θέμα. Να ενημερώσουμε δε, ότι τα γραφεία μας και οι υπολογιστές μας είναι στην διάθεση όλων για να διαπιστώσουν «την πόρτα» που έχει «φάει» ο Ολυμπιακός Βόλου από τον ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ στα αιτήματα για χρήση γηπέδων της πόλης. Ζήτημα είναι στις οχλήσεις μας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ο δημοτικός οργανισμός να μας έχει απαντήσει έστω και δύο φορές. Αποτέλεσμα; Να μην έχουμε γήπεδο να παίξουμε… Γιατί ο Δήμαρχος αποφάσισε ότι δήθεν δεν παραδώσαμε το γήπεδο στην κατάσταση που μας το παρέδωσαν. Με την συμπολίτισσα, ωστόσο, που είχαμε κοινή χρήση του γηπέδου της Νεάπολης, είναι σε συζητήσεις για χρήση του Πανθεσσαλικού! Για εμάς για το ΕΑΚ ούτε λόγος!

Κύριε Δήμαρχε, δεν είναι κακό να παραδεχτείτε ότι έχετε πρόβλημα με τον Ολυμπιακό Βόλου, τους παράγοντες του και τον κόσμο του. Όπως, επίσης, δεν είναι κακό να παραδεχτείτε ότι μας έχετε κάνει ξένους στην ίδια μας την πόλη. Άλλωστε εσείς λέτε ότι είστε άντρας και φοράτε παντελόνια και οι άντρες δεν λένε ψέματα».

Ανακοίνωση των Austrian Boys
Ανακοίνωση εξέδωσαν και οι Austrian Boys, εξαπολύοντας ευθεία «επίθεση» στον δήμαρχο Βόλου, Αχιλλέα Μπέο. Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:
Μετά τα τελευταία δρώμενα που αφορούν την ομάδα μας έχουμε να δώσουμε τις δικές μας απαντήσεις για να μαθαίνει ο κόσμος την πραγματική αλήθεια…
1) Την ομάδα τότε την έριξες για 80.000€ και όχι για 800.000€ για τις οποίες ισχυρίζεσαι.
2) Επειδή έχεις χάσει επεισόδια, τα μέλη του Ερασιτέχνη είναι τα τετραπλάσια και όχι αυτά που ισχυρίζεσαι.
3) Δίνεις το ΕΑΚ για να παίξουν φιλικό τα Τρίκαλα και η Παναχαϊκή, που δεν έχουν καμία σχέση με την πόλη μας, αλλά στην ομάδα μας δεν το δίνεις ούτε για να κάνει προπόνηση.
4) Δεν δίνεις γήπεδο στην ομάδα μας για να παίξει στο πρωτάθλημα, επειδή ισχυρίζεσαι ότι δεν παραδώσαμε το γήπεδο της Νεάπολης όπως πρέπει, ενώ στα αδέρφια σου πλέον στη Νέα Ιωνία τους παραχωρείς το Πανθεσσαλικό για να συμμετάσχουν στο νέο πρωτάθλημα.
5) H ομάδα μας, το ποδόσφαιρο το παίζει μόνο εντός των τεσσάρων γραμμών του γηπέδου, μόνο εντός του αγωνιστικού χώρου και όχι κάτω από το τραπέζι.
6 ) Όποιος έρθει με τον γνωστό παράνομο η νόμιμο τρόπο να πάρει τον Ερασιτέχνη από την γνωστή «παρέα» με όποιον «μπροστάρη» και να φαίνεται από την γνωστή κλίκα θα φάει πόρτα. Γιατί ο Ερασιτέχνης ανήκει στον λαό του Ολυμπιακού Βόλου.
7) Γιατί δεν βγαίνεις δημόσια να παραδεχτείς, ότι έχεις πρόβλημα με τον Ολυμπιακό Βόλου; Αλλά το κάνεις με «πλάγιους τρόπους»;
8) Τέλος, θα θέλαμε να αναφέρουμε το πιο σημαντικό για πολλοστή φορά: Σε όποιο γήπεδο και να παίξουμε εξαιτίας σου, σε όποια πόλη, σε όποιο νομό, σε όποια κατηγορία εμείς θα είμαστε εκεί. Γιατί ο Ολυμπιακός Βόλου είναι ιδέα και οι ιδέες δεν πεθαίνουν ποτέ».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το