Τοπικά

“Ξεχάστηκε” ο 23χρονος που σκοτώθηκε στη Μηλίνα – Ούτε αυτοψία δεν έγινε από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς στο Λατομείο

Τρεις μέρες πέρασαν από το τραγικό εργατικό δυστύχημα, στα λατομεία της περιοχής «Χονδρή Άμμος» στη Μηλίνα, που στοίχισε τη ζωή ενός 23χρονου, αλλά για την αρμόδια Υπηρεσία (Διεύθυνση Μεταλλείων, με έδρα τη Θεσσαλονίκη), το συμβάν δεν συγκαταλεγόταν, φαίνεται, στα …άμεσης προτεραιότητας, ώστε να επέμβει. Ο 23χρονος που πολτοποιήθηκε όταν στο κεφάλι του έπεσε βράχος από ιμάντα που έσπασε, “ξεχάστηκε” και καμία υπηρεσία δεν διενήργησε έλεγχο, γεγονός που καταγγέλλεται από το Εργατικό Κέντρο.

“Σήμερα και ενώ δεν έχει διενεργηθεί έως αυτή τη στιγμή καμιά αυτοψία και κανείς έλεγχος, για την εξακρίβωση των αιτίων του δυστυχήματος και την απόδοση ευθυνών σ εκείνους που τις φέρουν, στα συγκεκριμένα λατομεία οι εργασίες συνεχίζονται κανονικά. Σα να μην τρέχει τίποτε εκεί πέρα, σα να μη χάθηκε η ζωή ενός νέου ανθρώπου!

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Βόλου καταγγέλλει το γεγονός της τόσο μεγάλης καθυστέρησης, θέτει δε επιτακτικά το ερώτημα: επιτρέπεται, τάχα, ν’ αποφασίζουν κάποιοι και να εγγυώνται …εκ του μακρόθεν την ασφάλεια των εργαζόμενων”

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το