Τοπικά

“Βόμβα” στον Δήμο Αλμυρού- Δεν υπάρχουν χρήματα ούτε για πετρέλαιο

Χρήματα ούτε για να κινηθούν τα απορριμματοφόρα δεν υπάρχουν στον Αλμυρό και αλλάζει ριζικά το τεχνικό πρόγραμμα . Νέα έργα δεν πρόκειται να συμπεριληφθούν στο τεχνικό πρόγραμμα του 2020 παρά μόνο συνεχιζόμενα ενώ σημαντικές δυσκολίες παρουσιάζει η σύνταξη του προϋπολογισμού για τη νέα χρονιά.

Στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο η αντιδήμαρχος κ. Μπέη παρουσίασε την οικονομική κατάσταση που παρέλαβε η νέα δημοτική αρχή και τόνισε ότι τα 4 εκατομμύρια ευρώ των τακτικών εσόδων του δήμου είναι δεσμευμένα κατά τα τρία τέταρτα από τη μισθοδοσία. Η μισθοδοσία ανέρχεται σε 2,9 εκ. ευρώ και απομένουν στον δήμο για να λειτουργήσει και να συντηρήσει τις δομές του για ένα χρόνο, 1,9 εκ. ευρώ. Από τα 1,1 εκατομμύρια ευρώ τα 995.000 ευρώ είναι δεσμευμένα στο τεχνικό πρόγραμμα…

“‘Όπως γίνεται αντιληπτό, με 100.000 ευρώ δεν μπορούμε να κινήσουμε ούτε τα απορριμματοφόρα. όσα έργα δεν έχουν συμβασιοποιηθεί και και δεν έχουν συγχρηματοδότηση , θα βγουν από το τεχνικό πρόγραμμα για να απελευθερωθούν κονδύλια ώστε να λειτουργήσει ο δήμος και να καταρτιστεί ο προϋπολογισμός”, δήλωσε η αντιδήμαρχος κ. Αρετή Μπέη στην e-thessalia.gr.

Ο πρώην δήμαρχος Αλμυρού κ. Εσερίδης υπερασπίστηκε την πολιτική που ακολούθησε στον δήμο και τόνισε ότι άφησε στα ταμεία 2,3 εκατομμύρια ευρώ. Χαρακτήρισε αντιπαθή την αντιδήμαρχο οικονομικών που ανέφερε πως ηταν λάθος του κ. Εσερίδη να πληρώνει για έργα από τα τακτικά έσοδα λειτουργίας του δήμου, χωρίς να έχει εξασφαλίσει κονδύλια για τις υποδομές. Επανέλαβε πως με το σύστημα Εσερίδη είναι αδύνατον να υπάρξει προϋπολογισμός στον Δήμο και ακολούθησε ένταση.

Στην απένταξη έργων από το τεχνικό πρόγραμμα εφόσον δεν υπάρχουν κονδύλια συμφώνησε και ο δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης κ. Τσόγκας.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το