Τοπικά

“Βγάλτε τη θηλιά από τις τέχνες” – Διαμαρτυρία εκπαιδευτικών καλλιτεχνικών μαθημάτων στην παραλία του Βόλου

Συμβολική διαμαρτυρία πραγματοποίησαν σήμερα το απόγευμα οι εκπαιδευτικοί εικαστικών και άλλων μαθημάτων έξω από το κτίριο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στην παραλία του Βόλου, αντιδρώντας στη μείωση και στην κατάργηση μαθημάτων από το πρόγραμμα των σχολείων.  Με τίτλο “Βγάλτε τη θηλιά από τις τέχνες” η διαμαρτυρία πραγματοποιήθηκε από την ΕΛΜΕ Μαγνησίας και περιελάμβανε επτά ανδρείκελα “κρεμασμένα” από το Πανεπιστήμιο.

Η εκπαιδευτικός καλλιτεχνικών μαθημάτων  Ελπινίκη Καμόσου δήλωσε πως από το Λύκειο αφαιρούνται το μάθημα της καλλιτεχνικής παιδείας της Α΄τάξης και το ελεύθερο και γραμμικό σχέδιο της γ΄τάξης, που είναι εξεταζόμενο στις πανελλαδικές.  “Στρέφει τους γονείς και τους μαθητές στην ιδιωτική εκπαίδευση.  Είναι συνταγματική εκπαίδευση της πολιτείας να παρέχει τη διδασκαλία της τέχνης σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης” ανέφερε.
Από την πλευρά της η γενική γραμματέας της ΕΛΜΕ Μαγνησίας Διαλεχτή Τσιτούμη δήλωσε πως αναπληρωτές θα οδηγηθούν στην ανεργία όταν μόνιμοι δεν θα έχουν αντικείμενο διδασκαλίας.
“Δεν πρέπει το υπουργείο να συνεχίσει αυτή την πολιτική” τόνισε και κάλεσε σε συζήτηση από μηδενική βάση όπως επίσης το υπουργείο να πάρει πίσω τα νέα ωρολόγια προγράμματα για το Γυμνάσιο και το Λύκειο.


Ο κοινωνιολόγος Σταύρος Κατσούρας ανέφερε επίσης πως στα μαθήματα των κοινωνικών επιστημών και των οικονομολόγων περιορίζονται τα μαθήματα. “Αυτό σημαίνει δουλειά για λιγότερους από τους μισούς και λιγότερη από τη μισή γνώση που οφείλει να έχει ένας ενεργός πολίτης” δήλωσε χαρακτηριστικά.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το