Τοπικά

«Τσουνάμι» αλληλεγγύης από φορείς και οργανώσεις στη Μαγνησία

Οι φαρμακοποιοί αύριο το πρωί μπορούν  να πάνε   φάρμακα σχετικά με εγκαύματα –περιποίηση πληγών και για  αναπνευστικά  προβλήματα , στοΠνευματικό Κέντρο της Μητρόπολης από τις 09,00 μέχρι τις 13,00 , προκειμένου το απόγευμα  από τις 18,00 – 20,00 όσοι το επιθυμούν,  μαζί  από τους εθελοντές της Κοινωνικής Μέριμνας του Φαρμακευτικού Συλλόγου ,αγνησίας {Κοινωνικό Φαρμακείο }, να ετοιμάσουν δέματα  που θα σταλούν  στους πληγέντες από τις πυρκαγιές .

Η λίστα φαρμάκων και παραφαρμακευτικου υλικού είναι ενδεικτικά η ακόλουθη.
DEPON  TABL 500 & 1000 MG
BETADINE  SOL , POM , CRÈME, SCRUBE
FLIXOTIDE  CRÈME,
FUCIDIN GUAZE , POM. CRÈME
AEROLIN INH.

ATROVENT INH
PANADOL EXTRA
PANADOL ΑΠΛΟ
ALCOOL
ΟΞΥΖΕΝΕ
XOZAL
ZIPTEK
LUMAREN
ZANTAC
FLIXOTIDE
TEARS NATURAL MONODOSE  k.a.
SODIO CHLORIDE  MONODOSE  KAI BOTL 500 KAI 1000
SERETIDE DISCUS
IMODIUM CAPS
AMOXIL  CAPS  500 KAI 1000
AUGMENTIN TABL 1000 KAI 625
PULVO
VIOPLEX

Ο Συμβολαιογραφικός Σύλλογος   καλεί τα μέλη  να μεταβούν στις τοπικές δομές αιμοδοσίας και να προσφέρουν αυτό για το οποίο υπάρχει ανάγκη, ιδιαίτερα αυτές τις ώρες: μία φιάλη αίμα. «Είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε αυτή τη στιγμή, που η χώρα αιμορραγεί… Δεν είναι καθήκον, ούτε υποχρέωση. Είναι έκφραση ανθρωπιάς κι αλληλεγγύης»

Η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Μαγνησίας εκφράζει την βαθειά της θλίψη και οδύνη για την ανείπωτη τραγωδία που πλήττει τα τελευταία 24ωρα την χώρα και τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων. «Καλούμε τους κατοίκους του Βόλου για την ελάχιστη συνεισφορά τους προς τους συνανθρώπους μας που δοκιμάζονται σκληρά.
Συγκεντρώνουμε, μωρομάντηλα, πάνες ενηλίκων και ανηλίκων
Γάλα εβαπορέ
Χυμούς, την Πέμπτη 26 και Παρασκευή 27 Ιουλίου 10.00-13.00 και 19.00-21.00, στα γραφεία μας, Γαλλίας 6, 2ος όροφος, τηλ. 24210 76824
και τις ίδιες μέρες στην Πλατεία Αγίου Νικολάου 19.00-21.00
Δεν χρειάζονται είδη ρουχισμού
Υπάρχει επίσης ανάγκη για αίμα. Η αιμοδοσία στο Νοσοκομείο Βόλου λειτουργεί καθημερινά 8.30 -13.30 και 18.00-20.00 και Σάββατο 9-13.00.

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας θα συγκεντρώνει υλικό σήμερα και αύριο.

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης συγκεντρώνει:
Είδη προσωπικής υγιεινής
Κλινοσκεπάσματα
Εσώρουχα
Απορρυπαντικά
Μάσκες μιας χρήσης – γάντια μιας χρήσης
Βαζελινούχες γάζες fucidin
Αποστειρωμένες γάζες μεσάιο μέγεθος
Αποστειρωμένες γάζες μεγάλο μέγεθος
Φιάλες ορού ringers
Φιάλες ορού dextrose
Παλμικά οξύμετρα
Ηλεκτρονικά πιεσόμετρα
Τζελ εγκάυματος τύπου flagyl/ flogocalm
Pulvo spray
Γάντια νιτριλίου
Αλουμινοκουβέρτες
Μάσκες μιας χρήσης v2
Αυτοκόλλητα ράμματα
Ήπιο αντισηπτικό τύπου hibitane
Μπαταρίες ΑΑ και ΑΑΑ
Παυσίπονα
Λαβίδες
Ποδιές μίας χρήσεως

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Μαγνησίας  θα συγκεντρώσει τα υλικά σήμερα την Τετάρτη 25 Ιουλίου  και την Πέμπτη 26 Ιουλίου  στα γραφεία της στην Οδό Σπετσών 10, Νεάπολη Βόλου. Τα γραφεία της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης θα είναι προσβάσιμα από τις 8.00 έως τις 14.00 και από τις 18.00 έως τις 22.00.
Σας ευχαριστούμε πολύ,
Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Μαγνησίας

Η οικογένεια του Α.Σ. Ολυμπιακός Βόλου 1937 θα ήθελε να ενημερώσει πως λόγω της έκτακτης ανάγκης που παρουσιάστηκε από τις φονικές πυρκαγιές των τελευταίων ημερών, όλα τα τρόφιμα που συγκεντρώθηκαν στον αγιασμό της Δευτέρας θα διατεθούν για τις ανάγκες των πληγέντων της Αττικής. Παράλληλα θα προσφέρει χρηματικό ποσό το οποίο συγκεντρώθηκε από τα μέλη της Διοίκησης του Συλλόγου καθώς και της Εκτελεστικής Επιτροπής Ποδοσφαίρου.
Στο επόμενο χρονικό διάστημα και σε κάποια από τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις – φιλικά παιχνίδια θα ενημερώσει το φίλαθλο κοινό ώστε να συγκεντρωθούν τρόφιμα για τις ανάγκες του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Βόλου.

H Ένωση Προσωπικού Βιομηχανίας Τσιμέντων Βόλου καλεί τους συνάδελφους για ακόμη μια φορά να εκφράσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη και την ανθρωπιά που διακατέχει όλους μας αυτές τις δύσκολες στιγμές, στις οικογένειες που επλήγησαν από τις καταστροφικές φωτιές της Αττικής.
«Συγκεντρώνουμε είδη πρώτης ανάγκης ώστε να τα διαθέσουμε στις οικογένειες που έχουν πραγματικές ανάγκες επιβίωσης, στις οικογένειες που μέσα σε λίγες ώρες έχασαν τα πάντα.
Στα είδη πρώτης ανάγκης περιλαμβάνονται:
Εμφιαλωμένα νερά, Χυμοί, Τρόφιμα που διατηρούνται εκτός ψυγείου και κατά προτίμηση να είναι άμεσης ανάλωσης (κονσέρβες, συσκευασμένα κρουασάν, μπισκότα, φρυγανιές, κ.λπ.), Γάλατα μακράς διάρκειας (τα οποία διατηρούνται εκτός ψυγείου π.χ. εβαπορέ), Γάζες, Fucidin, Pulvo, Παιδικές πάνες, Μωρομάντηλα.
Η συγκέντρωση των ειδικών πρώτης ανάγκης θα γίνει το χώρο του Σωματείου.

Οι Εμποροι
Ο Πρόεδρος και τa  μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου εκφράζουν βαθύτατη οδύνη για τα θύματα της πύρινης λαίλαπας και τα θερμά συλλυπητήρια στις οικογένειες τους.  Ως Εμπορικός Σύλλογος δηλώνουμε την συμπαράστασή τους στις εκατοντάδες οικογένειες και επαγγελματίες που έχασαν τους κόπους και τις επαγγελματικές τους στέγες.
Ελπίζουμε άμεσα και με έγκαιρες ενέργειες η Πολιτεία να μεριμνήσει για την αποκατάσταση τους και να ελαφρύνει το βάρος τους.
Καλούμε, λοιπόν, όλους τους συναδέλφους εμπόρους, που πάντα σε κάθε δυσκολία είναι παρόντες να συμβάλουν στην εθνική εθελοντική προσπάθεια αρωγής των πληγέντων συνδράμοντας με είδη μεγάλης ανάγκης πχ. Γάζες, Betadine, Fucidin, Παιδικές πάνες, Μωρομάντηλα, Τρόφιμα μακράς διάρκειας φρυγανιές, μπισκότα, γάλα σκόνη ή γάλα μακράς διάρκειας κ.α. απευθυνόμενοι στις δομές αλληλεγγύης.

Σε περίπτωση που κάποιος συνάδελφος δε γνωρίζει που να απευθυνθεί μπορεί  να προσέλθει στα γραφεία του Συλλόγου (Σκενδεράνη 4, 5ος όροφος μέχρι την Παρασκευή 27/7 και ώρα 14:30).

Επίσης, μπορούν να απευθυνθούν στις εξής δομές:

Στέκι «Αλληλεγγύη για όλους». Το Στέκι θα παραμείνει ανοιχτό μέχρι και την Παρασκευή 27/7 και ώρες 11.00 με 1.00 το πρωί και 6.30 με 8 .00 το απόγευμα (Μαγνησίας 6 με Δημοκρατίας.Νέα Ιωνία, τηλ. επικοινωνίας 24210 91440, 6937936792,6979206465, 6972201507)

Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Μαγνησίας. Θα συγκεντρώσει την Τετάρτη 25 Ιουλίου 2018 και την Πέμπτη 26 Ιουλίου 2018 είδη πρώτης ανάγκης στα γραφεία της στην Οδό Σπετσών 10. Τα γραφεία της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης θα είναι προσβάσιμα από τις 8.00 έως τις 14.00 και από τις 18.00 έως τις 22.00.

ΠΡΟΣΚΟΠΟΙ της ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ. Σήμερα 25/7 στο Ξύλινο κτήριο Κασσαβέτη – Κωνσταντά απο τις 12.00 έως τις 15.00 και απο τις 18.00 έως τις 20:00 και σε κάθε προσκοπικό σύστημα της Περιοχής.

Η όποια προσφορά, μπορεί να γίνεται στην έδρα του Κοινωνικού Φαρμακείου» στο κτίριο του Πνευματικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος. Πληροφορίες για τους ενδιαφερόμενους, στην κα Νάντια Παπαγεωργίου (τηλ. 24210-28833) Κ. Καρτάλη με Ανθ. Γαζή από τις 09.00-13.00 και απόγευμα 18.00-20.00.                                                                                                                  Ένωση Συλλόγων Γονέων.  Η όποια προσφορά, μπορεί να γίνεται στην έδρα του Κοινωνικού Φαρμακείου» στο κτίριο του Πνευματικού Κέντρου της  Μητροπόλεως Δημητριάδος. Πληροφορίες για τους ενδιαφερόμενους, στην  Νάντια Παπαγεωργίου (τηλ. 24210-28833) Κ. Καρτάλη με Ανθ. Γαζή από τις 09.00-13.00 και απόγευμα 18.00-20.00.

Όσοι επιθυμούν μπορούν να επικοινωνούν με τον πρόεδρο του Δ.Σ. Ηλία Κουτσερή ([email protected]), καθώς με την Έφορο του Δ.Σ. κα Λιάνα Πασχούδη στο τηλ. 6977070414 και στο [email protected] 

ΕΠΣΘ. Η συγκέντρωση θα πραγματοποιείται στα γραφεία της ΕΠΣΘ (Ροζού 17 με Ερμού, τηλ. 2421027147).

1ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Αγριάς. Η συγκέντρωση θα γίνεται σήμερα  στον ΟΣΕ Αγριάς Αύριο Τετάρτη, όλη μέρα, από τις 7:30 – 21:00
Όλοι μαζί μπορούμε να απαλύνουμε τον πόνο που προκάλεσε η εθνική τραγωδία.
Σε συγκέντρωση αναλώσιμου υλικού για τους πυρόπληκτους συνανθρώπους μας, αλλά διαβητικούς, προχωρά η «Ένωση Γονέων Διαβητικών Παιδιών & Εφήβων Ν. Μαγνησίας».
Πιο συγκεκριμένα, θα γίνει την Πέμπτη και Παρασκευή 26/7 και 27/7 απ΄τις 8.00-13.00 στο Πνευματικό Κέντρο στο υπόγειο (Καρτάλη 153) συλλογή ταινιών μετρητών σακχάρου σκαρφηστήρες, βελόνες ινσουλίνης, διαβητικά χάπια όχι ινσουλίνες.
Σε όσους από εμάς περισσεύουν ας τα αφήσουν στο μέρος αυτό είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε στις μαύρες μέρες που περνάει η χώρα μας».

Η Χορωδία του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας εκφράζοντας έμπρακτα τη στήριξη και την αλληλεγγύη της στους πληγέντες από τις σε εξέλιξη πυρκαγιές στην Αττική, θα συγκεντρώσει την Πέμπτη και την Παρασκευή 26 και 27 Ιουλίου από τις 09:00 έως τις 21:00, ιατροφαρμακευτικό υλικό, τρόφιμα μακράς διαρκείας και ρουχισμό.
Χώρος Συγκέντρωσης: Αίθουσα Σκουβαρά – Ημιόροφος, Κτίριο Παπαστράτου (Παραλιακό Συγκρότημα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας).

Το Ιατρείο Αλληλεγγύης έχει συγκεντρώσει υγειονομικό και φαρμακευτικό υλικό προκειμένου να αποσταλεί στους διασωθέντες κατοίκους στο Μάτι Αττικής.

«Η ανείπωτη καταστροφή με τα δεκάδες θύματα, τους δεκάδες αγνοούμενους, και τους χιλιάδες εσωτερικούς πρόσφυγες απαιτεί την άμεση συμπαράσταση όλων μας.
Στην χρεοκοπημένη χώρα, με σχέδια έκτακτης ανάγκης και εκκένωσης μόνο στα χαρτιά, η φυσική και κοινωνική καταστροφή συμπλέκονται και είναι αξεδιάλυτα φαινόμενα.
Η ταχύτητα αποκατάστασης των πληγέντων θα είναι παρόμοια αυτών στην Μάντρα και στον Κάλαμο Αττικής, δηλαδή μακροχρόνια κι ευτελής που δεν πρόκειται ποτέ να καταλαγιάσουν τον ανθρώπινο πόνο.
Αυτοί που έφυγαν, μικροί και μεγάλοι, άφησαν πίσω τους ανθρώπους χωρίς χαρτιά και με ανοιχτά ανθρώπινα τραύματα.
Η μεγάλη τραγωδία δεν είχε τον από μηχανή θεό της. Ο θεός εξορίστηκε από τη χώρα των μνημονίων από το ντόπιο και διεθνές κεφάλαιο. Έμεινε μόνο ο μηχανισμός αποπληρωμής του χρέους χωρίς το παραμικρό ενδιαφέρον για την ανθρώπινη ύπαρξη.
Συμπαραστεκόμαστε, θρηνούμε αλλά δεν συγχωρούμε κανέναν για τις ανείπωτες καταστροφές».

H Λέσχη Εργαζομένων και Νεολαίας Βόλου
«Κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας με την Πολιτική Προστασία στις πληγείσες περιοχές, η Λέσχη Εργαζομένων και Νεολαίας Βόλου αποφάσισε να αναστείλει προσωρινά την απόφασή της για συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης προς τους πυροπαθείς, ακολουθώντας τις οδηγίες για αναμονή νέων επικαιροποιημένων λιστών και διαρκή ετοιμότητα. Την τεράστια ανταπόκριση του κόσμου της αλληλεγγύης, οφείλουμε να τη συνεχίσουμε με όσο το δυνατόν πιο οργανωμένο και αποτελεσματικό τρόπο το επόμενο χρονικό διάστημα. Καλούμε τα μέλη μας και κάθε αλληλέγγυο/α να είναι σε ετοιμότητα άμεσα α) για τις ανάγκες αιμοδοσίας (είμαστε σε επικοινωνία με το Τμήμα Αιμοδοσίας του ΑΓΝΒ) και β) για την συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης, σύμφωνα με επικαιροποιημένες οδηγίες που θα λάβουμε. Θα υπάρξει νέα ανακοίνωση με το πρόγραμμα της Λέσχης για τις ανάγκες της συλλογής και ενημέρωση για την αποστολή αλληλεγγύης, συντονισμένα με τις υπόλοιπες συλλογικότητες του αγώνα και της αλληλεγγύης στη Θεσσαλία, με τις οποίες έχουμε ήδη βρεθεί στο μετερίζι της έμπρακτης ταξικής στήριξης στο παρελθόν»

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το