ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Θεομπαίκτες στο ΚΙΝΑΛ

Παραπολιτικά

Μαρίνα

Παραπολιτικά

Ανακήρυξη

Παραπολιτικά

Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί μαύρη σοκολάτα

Ελλάδα

Τοπικά

«Τσουχτερό πρόστιμο 6000 ευρώ σε «κινέζικο» της Αγριάς γιατί άνοιγε παράνομα κάθε Κυριακή

Ο Εμπορικός Σύλλογος κατήγγειλε τη λειτουργία «κινέζικου» στην Αγριά κάθε Κυριακή. Οι αρμόδιες υπηρεσίες επέβαλλαν πρόστιμο 6000 ευρώ Σε ανακοίνωσή του ο Εμπορικός Σύλλογος αναφέρει:  Κάθε διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου είχε και έχει ως κύριο μέλημα τη διαφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος και συμφέροντος της μικρομεσαίας επιχείρησης, που εδρεύει στον τόπο μας και συμβάλλει στην υγιή οικονομία της χώρας με κάθε κόστος. Όλοι οι έμποροι παλεύουμε καθημερινά παρά τις αντίξοες φορολογικές και ασφαλιστικές συνθήκες, που μας συνθλίβουν να κρατήσουμε ακμαίο το υγιές εμπόριο.
Μέσα σ΄αυτό το πλαίσιο της δικαιοσύνης και της νομιμότητας, λοιπόν, ο Εμπορικός Σύλλογος προέβη σε όλες τις διαδικασίες, που προβλέπονται από το νόμο για την επιβολή κυρώσεων σε «κινέζικο» κατάστημα, το οποίο λειτουργούσε παράνομα κάθε Κυριακή απασχολώντας προσωπικό, ανοίγοντας ορθάνοιχτα τις πόρτες του στο καταναλωτικό κοινό. Πριν την κίνηση διαδικασιών από το Σύλλογο είχαν γίνει ήδη δύο προγενέστερες καταγγελίες από συναδέλφους εμπόρους για τη λειτουργία του καταστήματος, ημέρα Κυριακή, όπου εντέλει, όπως μας ενημέρωσαν, επιβλήθηκε αυστηρό πρόστιμο από τη αρμόδια αρχή. Είναι σαφές ότι απαγορεύεται η λειτουργία εμπορικών καταστημάτων ημέρα Κυριακή, πλην των 8 θεσμοθετημένων Κυριακών και της ειδικής άδειας του καταστήματος. Τέτοια κρούσματα στην περιοχή μας είναι ανεπίτρεπτα γιατί όχι μόνο πλήττουν κάθε συνάδελφο αλλά ανοίγουν τον «ασκό του Αιόλου» για ασύδοτο ανταγωνισμό.
Σε μια χώρα που το παράνομο εμπόριο είναι η μάστιγα του ελληνικού εμπορίου, από τη μια η λειτουργία τέτοιων καταστημάτων, που παραβαίνουν σκόπιμα το νόμο –θεωρώντας ότι θα παραμείνουν ατιμώρητα- και από την άλλη η βραδύτητα του κρατικού ελεγκτικού μηχανισμού μας οδηγούν σε αγανάκτηση και απελπισία, όταν μάλιστα ο τζίρος υφίσταται βαρύτατους κλυδωνισμούς.
Ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου θα σταθεί αρωγός στην προσπάθεια να διατηρήσει την τάξη και ορθή λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων δείχνοντας το δρόμο της νομιμότητας, αποδεικνύοντας πως κανείς δεν μπορεί να λειτουργεί όπως αρέσκεται ή πως μεγάλες ξένες επιχειρήσεις δεν μπορούν να λειτουργούν με αθέμιτα μέσα.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το