Τοπικά

“Το συλλαλητήριο του Σαββάτου κατά της καύσης σκουπιδιών είναι αγώνας για τη ζωή”

Κάλεσμα στους πολίτες και κυρίως στους νέους να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, στις 6:00 το απόγευμα, με σημείο συγκέντρωσης το Νοσοκομείο Βόλου και πορεία ως την ΑΓΕΤ, απηύθυναν σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν σήμερα τα μέλη του “Συντονισμού Συλλογικοτήτων”.
“Το συλλαλητήριο πιάνει το νήμα από εκεί που το αφήσαμε πριν την πανδημία” δήλωσε η Μυρτώ Δραγανίγου, σημειώνοντας ότι ο Βόλος αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα μίας πόλης όπου θυσιάζεται το περιβάλλον και οι πόροι στο βωμό των ορέξεων του κεφαλαίου. Ακόμη ανέφερε ότι η απάντηση του κινήματος δεν περιορίζεται μόνο στο σύνθημα “όχι στην καύση σκουπιδιών” αλλά βάζει μπροστά τις ανάγκες της πλειοψηφίας.
Μάλιστα χαρακτήρισε προβληματική τη στάση του ΠΑΜΕ και της Επιτροπής Αγώνα Πολιτών που αποφεύγουν το συλλαλητήριο του Σαββάτου και το υπονομεύουν.  “Τον λόγο για το μέλλον μας τον έχουμε εμείς” σημείωσε.
Από την πλευρά του ο Γιώργος Μπεφάνης από την Ενιαία Ανεξάρτητη Αριστερή Κίνηση δήλωσε πως κύριος στόχος του Συντονισμού είναι να συνδέσει το κίνημα της καύσης σκουπιδιών με την κοινωνία, όπως τους εργαζόμενους, τους άνεργους και τους φοιτητές.
“Αυτή η σύνδεση θέλουμε να γίνει με όρους αγώνα στους τόπους δουλειάς, στις συνελεύσεις και στον δρόμο. Το μαθητικό και το φοιτητικό κίνημα έχουν σταθεί στο ύψος των περιστάσεων τα τελευταία χρόνια.  Καλούμε τους νέους να φωνάξουν στο συλλαλητήριο ότι από τη Μινεάπολη των ΗΠΑ μέχρι την Ελλάδα και τον Βόλο, η νεολαία δεν μπορεί να αναπνεύσει είτε αυτό γίνεται από την αστυνομική καταστολή είτε από τα σκουπίδια που καίει η ΑΓΕΤ.  Καλούμε και τους φοιτητές να φωνάξουν ότι δεν μασάνε από τις υποτροφίες που δίνε η LaFarge στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.  Η βρωμιά και η δυσοσμία πρέπει να φύγουν από την πόλη του Βόλου”.

Τέλος, ο Γιάννης Χατζηγιάννης αναφέρθηκε σε όσα διαδραματίστηκαν σήμερα το πρωί στην πλατεία Πανεπιστημίου με τους έλεγχους σε μέλη της Αυτόνομης Λαϊκής που συμμετέχουν στον Συντονισμό. “Είναι φανερό ότι τόσο το ζήτημα του νερού στις Σταγιάτες, όσο και το ζήτημα της καύσης, δείχνει ότι η δημοτική αρχή σε συνεργασία με την κυβέρνηση, την αστυνομία έχουν επιχειρήσει να βάλουν ταφόπλακα σε ό,τι έχουν προσφέρει ο Συντονισμός Συλλογικοτήτων και οι άνθρωποι που αγωνίζονται.  Η επίθεση εναντίον της Αυτόνομης Λαϊκής είναι μια επίθεση εναντίον του Συντονισμού”.   “Ο αγώνας μας είναι πραγματικά για ζωή σε ένα σύστημα που στερεί τη ζωή από όλους μας” πρόσθεσε ο κ. Χατζηγιάννης.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το