Αθλητισμός

“Το ποδόσφαιρο είναι ένα παιχνίδι, το AIDS δεν είναι” το μήνυμα της ΠΑΕ Νίκη για την Παγκόσμια Ημέρα

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS η ΠΑΕ Νίκη στέλνει το μήνυμά της προς τον κόσμο. «Το ποδόσφαιρο είναι ένα παιχνίδι, το AIDS δεν είναι» επισημαίνουν οι άνθρωποι της βολιώτικης ομάδας.

Η 1η Δεκεμβρίου από το 1998 έχει καθιερωθεί ως η Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS. Την απόφαση αυτή είχαν πάρει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και η Γενική Συνέλευση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.
Αρκετές οργανώσεις του ΟΗΕ βρίσκονται σε ανοικτή συνεργασία με παγκόσμιους και εθνικούς εταίρους, βασικό σκοπό τον τερματισμό της εξάπλωσης του φονικού ιού. Μάλιστα επιδίωξή τους είναι να έχει εξαλειφθεί μέχρι το 2030 στο πλαίσιο των στόχων της αειφόρου ανάπτυξης.

Το φετινό θέμα της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του AIDS έχει τίτλο «Παγκόσμια αλληλεγγύη, Κοινή ευθύνη» και μας θυμίζει τον αντίκτυπο των πανδημιών στη ζωή μας και πώς πρέπει να ενωθούμε για να επιβιώσουμε.
Άλλωστε η ανθρωπότητα ταλανίζεται από έναν νέο ιό, που διαδίδεται πολύ πιο εύκολα από το AIDS. Ο λόγος φυσικά για τον κορωνοϊό, ο οποίος έχει τα συμπτώματα της γρίπης και διαδίδεται με την ίδια ευκολία με εκείνη.
Ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να αμελήσουμε το AIDS και να ξεχάσουμε τον μεγάλο αριθμό θυμάτων που έχει προκαλέσει. Την ίδια ευαισθησία έχει και η ΠΑΕ Νίκη η οποία συμμετέχει ενεργά κατά της Παγκόσμιας Ημέρας για την καταπολέμηση του συγκεκριμένου ιού.

Για τον λόγο αυτό οι άνθρωποι της βολιώτικης ΠΑΕ στέλνουν το δικό τους μήνυμα στη «μάχη» εναντίον του AIDS. Με ανακοίνωση που εξέδωσαν, επισημαίνουν το πόσο απειλητικός είναι ο HIV, αλλά συμπληρώνουν ότι αν ανιχνευθεί έγκαιρα δεν προκαλεί AIDS.
Οι «κυανόλευκοι» κρούουν τον κώδων του κινδύνου λέγοντας ότι δεν πρέπει να επαναπαυτούμε, αλλά να ενημερώνουμε έγκαιρα τις κοινωνικές ομάδες που βρίσκονται σε άμεσο κίνδυνο, προκειμένου να εντοπιστούν έγκαιρα οι οροθετικοί. Μόνο κατ’ αυτόν τον τρόπο θα περιοριστεί η εξάπλωση του ιού και αποτελεί τεράστιο «όπλο» στην καταπολέμησή του.

Το μήνυμα της ΠΑΕ Νίκη για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS αναφέρει τα ακόλουθα: «Η ΠΑΕ Νίκη Βόλου συμμετέχει κι εκείνη ενεργά στην Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS (1/12).
To AIDS είναι απειλητικό για τη ζωή. Στην Ελλάδα, μέχρι το τέλος Οκτωβρίου του τρέχοντος έτους, καταγράφηκαν πάνω από 18.000 περιστατικά, με τον συνολικό αριθμό των θανάτων να υπερβαίνει τους 3.000.
Ωστόσο, αν ο ιός HIV ανιχνευθεί και θεραπευτεί έγκαιρα, δεν οδηγεί σε AIDS. Αν έχετε υποψία ότι έχετε εκτεθεί στον HIV, οφείλετε να μιλήσετε άμεσα με τον γιατρό σας.
Τέλος, απαιτείται η έγκυρη ενημέρωση των κοινωνικών ομάδων που εντάσσονται στις ομάδες υψηλού κινδύνου, σχετικά με τα μέτρα πρόληψης, από τις υπηρεσίες της Δημόσιας Υγείας, καθώς και ο άμεσος εντοπισμός των οροθετικών, προκειμένου να περιοριστεί ή ακόμα και να εξαλειφθεί η μετάδοση του ιού».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το