Τοπικά

«Το λιμάνι στον Αη-Γιάννη δεν λειτούργησε ποτέ» – Βέλη προς πάσα κατεύθυνση ρίχνει ο Ανδρέας Δογκάκης

Τα βέλη του προς πάσα κατεύθυνση ρίχνει ο κ. Ανδρέας Δογκάκης, αγρονόμος-τοπογράφος μηχανικός ΕΜΠ, περιβαλλοντολόγος MSc, υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Μαγνησίας με τον κ. Δημήτρη Κουρέτα, για τα έργα στον Άγιο Ιωάννη Πηλίου. Ο ίδιος μιλά για συνεχόμενα προβλήματα, λανθασμένο σχεδιασμό, εξαφάνιση της παραλίας κ.ά.

Ο κ. Ανδρέας Δογκάκης σημείωσε: «Άγιος Ιωάννης Πηλίου… Έργα πνοής ή έργο καταστροφής; Ένα λιμάνι – αλιευτικό καταφύγιο που επί της ουσίας δεν λειτούργησε ποτέ. Συνέχεια προβλήματα, αρχικός σχεδιασμός λανθασμένος (και αν κάποιος διαφωνεί ας μας διαφωτίσει…). Ας κοιτάξουμε όχι μόνο πόσα εκατομμύρια ξοδεύτηκαν μέχρι σήμερα, αλλά και την καταστροφή που προκάλεσε με την εξαφάνιση της παραλίας του Αη-Γιάννη, ένα στολίδι για τον τόπο μας, έναν τουριστικό προορισμό ιδιαίτερου φυσικού κάλλους».

Πώς εξελίχθηκε στις ασπρόμαυρες φωτογραφίες η ακτογραμμή (μείωση πλάτους) από το 1970 έως το 2015, ενώ πάνω παρουσιάζεται η οικολογική καταστροφή με κάποιες ενδεικτικές φωτογραφίες από το διαδίκτυο

Ο αγρονόμος-τοπογράφος μηχανικός ΕΜΠ, περιβαλλοντολόγος MSc, εξειδικευμένος και στις ακτομηχανικές μελέτες, σημείωσε ότι «με ενδιαφέρον παρακολουθώ και σίγουρα θα απευθυνθώ στις αρμόδιες υπηρεσίες, να δω αν τελικά υπάρχουν συνημμένες οι αντίστοιχες απαιτούμενες ακτομηχανικές μελέτες, τέτοιες που θα δίνουν λύση στην αλλοίωση του παραλιακού μετώπου και με τις παρεμβάσεις θα προτείνουν τρόπους φυσικής αναγέννησης της παραλίας. Η οικολογική καταστροφή που προκάλεσε όλα αυτά τα χρόνια ανυπολόγιστη…» και διερωτάται αν προβλέπονται μελέτες φυσικής αποκατάστασης της παραλίας.
Ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Μαγνησίας με τον κ. Δημήτρη Κουρέτα ανέφερε ότι «οι επικρατούντες άνεμοι στην περιοχή όχι μόνο προσάμμωναν το λιμάνι, αλλά και η ίδια κατασκευή υπέστη βλάβες από τα πρώτα χρόνια λειτουργίας και πολύ φοβάμαι, ότι και η καινούργια θα εντείνει το πρόβλημα της απομείωσης του πλάτους της παραλίας του Αη-Γιάννη».
«Όταν ξοδεύονται τα χρήματα των Ελλήνων πολιτών, μήπως θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί;» ρωτά ο κ. Ανδρέας Δογκάκης, για να καταλήξει λέγοντας: «Αλήθεια ποιοι κατηγορήθηκαν μέχρι τώρα για το καταστροφικό έργο, το οποίο συνετελέσθη και ποιοι θα κατηγορηθούν, αν συνεχιστεί αυτή η οικολογική καταστροφή… Και μη βιαστείτε να τα στοχοποιήσετε τον Στρατηγό Άνεμο, γιατί μόνο αυτός δεν φταίει».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το