Πολιτισμός

“Το Φεστιβάλ Δράμας Ταξιδεύει…” στου Τσαλαπάτα

Ο Πολυχώρος Τσαλαπάτα και το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς – ΠΙΟΠ (Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας Ν. & Σ. Τσαλαπάτα), διοργανώνουν και παρουσιάζουν για 5η χρονιά, βραβευμένες ταινίες του 43ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου.

Λίγο πριν την έναρξη του 44ου Διεθνούς Φεστιβάλ θα παρακολουθήσουμε μια επιλογή των καλύτερων ταινιών μικρού μήκους που βραβεύτηκαν για την χρονιά 2020.

Κάτω από τον έναστρο ουρανό, στο καταπράσινο χώρο πάρκο Ζάχου (υπαίθριος χώρος πρασίνου, εντός του Πολυχώρου, παράλληλα στην οδό Ζάχου).

Οι προβολές των ταινιών μικρού μήκους έχουν συνολική διάρκεια 105 λεπτά περίπου.

Ώρα έναρξης 21:00.

Η είσοδος είναι δωρεάν.

Για κρατήσεις θέσεων και περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Γραφείο Διαχείρισης, στο τηλέφωνο 24210 24855 (καθημερινά, 11:00-17:00).

*Λόγω των ειδικών συνθηκών, και έχοντας ως προτεραιότητα τη δημόσια υγεία, η προβολή θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τα προβλεπόμενα μέτρα.

Λίγα λόγια για το Φεστιβάλ Δράμας…

Οι πόρτες του Διεθνούς Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους άνοιξαν για πρώτη φορά το 1978, για ελληνικές ταινίες μόνο. Έχοντας αποκτήσει πείρα ετών, το 1995 το Φεστιβάλ διεθνοποιήθηκε και, σιγά αλλά σταθερά, κατάφερε να κερδίσει αναγνώριση και φήμη. Η Δράμα εξελίσσεται, προοδεύει, αναπτύσσεται και μετατρέπεται σε σημείο αναφοράς της 7ης Τέχνης.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους σκοπεύει στην προαγωγή και διάδοση της τέχνης του κινηματογράφου και ειδικότερα της ταινίας μικρού μήκους στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, την ανάπτυξη του πνεύματος φιλίας και συνεργασίας μεταξύ των κινηματογραφιστών απ’ όλες τις χώρες του κόσμου, τη διοργάνωση προβολών ελληνικών και ξένων μικρού μήκους ταινιών, κινηματογραφικών αφιερωμάτων, σχετικών σεμιναρίων, συνεδρίων, διαλέξεων, συζητήσεων, εκθέσεων μουσικών συναυλιών, θεατρικών παραστάσεων κάθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, στην Δράμα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και τη συνεργασία με ομοειδείς φορείς στην Ελλάδα και διεθνώς για την ενθάρρυνση και ανάπτυξη της ταινίας μικρού μήκους.

 

 

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το