Τοπικά

“Το χρωστάμε στις 57 ψυχές που χάθηκαν στα Τέμπη και στους τραυματίες να συνεχίσουμε τον αγώνα”

Τα εργατικά σωματεία, οι φοιτητικοί σύλλογοι και φορείς της Μαγνησίας καλούν τους πολίτες να συμμετέχουν στην απεργιακή συγκέντρωση της Πέμπτης, στις 12 το μεσημέρι, στον θόλο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας για την τραγωδία στα Τέμπη.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου «Μήτσος Παπαρήγας» Γιώργος Κουτσινάρης δεν θα αφήσουν να ξεχαστεί η τραγωδία. «Θα παλέψουμε μέχρι να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι. Το χρωστάμε στις 57 ψυχές που χάθηκαν άδικα και στις οικογένειές τους. Το χρωστάμε και στους τραυματίες που και αυτοί περνούν τον δικό του Γολγοθά». Όπως σημείωσε οι συνδικαλιστές είχε προειδοποιήσει για την τραγωδία αλλά αγνοήθηκαν επιδεικτικά. «Για αυτό λέμε πως ήταν προδιαγεγραμμένο έγκλημα. Στο ερώτημα τι έφταιξε, η απάντηση δεν είναι η απουσία του κράτους αλλά κυρίως η παρουσία ενός κράτους εχθρικό για τον λαό. Ένα κράτος που δρα με κριτήριο την εξασφάλιση του κέρδους, τη μείωση του κόστους λειτουργίας που συνεπάγεται μείωση των μέτρων ασφαλείας για τους εργαζόμενους και τους επιβάτες, και το φόρτωμα της ζημιάς στον λαό» σημείωσε.
«Θέλουμε να γίνει οργανωμένος αγώνας για να διεκδικήσουμε τη ζωή που μας αξίζει και να μην θρηνήσουμε ξανά αθώα θύματα» πρόσθεσε.

Ο Γιώργος Νικολούλης, πρόεδρος του φοιτητικού συλλόγου του Οικονομικού Τμήματος του Π.Θ. επισήμανε ότι οι φοιτητές θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις καθώς αυτό που συνέβη στα Τέμπη το θεωρούν έγκλημα. «Είναι συγκλονισμένοι, είναι οργισμένοι. Οι φοιτητές συχνάζουν μέσα στα τρένα. Καταλαβαίνουν οι φοιτητές ότι μας βλέπουν σαν κόστος».
Όπως είπε, καταλαβαίνουν ότι βλέπουν σαν κόστος την ασφάλεια των επιβατών και των εργαζομένων και στόχος των φοιτητών είναι μέσα από τις συνελεύσεις, το ποτάμι οργής να γίνει ποτάμι οργάνωσης και συσπείρωσης δίπλα στους φοιτητικούς συλλόγους.
Σημείωσε πως και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στο Πανεπιστήμιο οφείλονται στη λογική του κόστους –οφέλους. «Το βλέπουμε από τη σίτιση που μειώθηκε κατά 1.000 άτομα και από την άλλη οι εργολάβοι βγάζουν λεφτά, το βλέπουμε στις εστίες όπου έχουμε μόνο 40 κλίνες στον Βόλο για χιλιάδες φοιτητές, το βλέπουμε και από την κονταρομαχία που γίνεται στα συμβούλια διοίκησης για να πάρουν μία θέση οι επιχειρηματίες για να βγάλουν κέρδος» ανέφερε.
Κάλεσμα για συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση απεύθυνε και ο γραμματέας του Συλλόγου Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Κώστας Γερογιάννης ως εκπρόσωπος των συνεργαζόμενων συνταξιουχικών οργανώσεων. «Πρέπει να καταδικάσουμε το έγκλημα που έκαναν στα παιδιά μας, στα εγγόνια μας. Αυτό το έγκλημα συνεχιζόταν χρόνια από όλα τα κόμματα που αποτελούσαν τις κυβερνήσεις. Εμείς ως συνταξιούχοι το πληρώσαμε βαριά αυτό το έγκλημα την εποχή του κορωνοϊού με την απαξίωση της δημόσιας υγείας» είπε χαρακτηριστικά.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το