Ελλάδα

“Θύμα” του Ιταλού φαρσέρ Τομάσο Ντε Μπενεντέτι η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου

“Θύμα” του Ιταλού φαρσέρ – δημοσιογράφου Τομάσο Ντε Μπενεντέτι έπεσε η υποψήφια Πρόεδρος της Δημοκρατίας Αικατερίνη Σακελλαροπούλου. Συγκεκριμένα τα τελευταία 24ωρα εμφανίστηκε λογαριασμός που έφερε το όνομα της υποψηφίας Προέδρου της Δημοκρατίας Αικατερίνης Σακελλαροπούλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το περιβάλλον της κυρίας Σακελλαροπούλου, ουδέποτε υπήρξε δημιουργία οποιουδήποτε λογαριασμού στο δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Άλλωστε μία μέρα μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς της για την Προεδρία της Δημοκρατίας η ίδια έκλεισε και το λογαριασμό που διατηρούσε στο Facebook.

Σημειώνεται πως τον Ιούλιο του 2019 ο Ιταλός φαρσέρ «πέθανε» τον πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια. Συγκεκριμένα είχε δημιουργήσει έναν λογαριασμό στο Twitter με το όνομα του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Παναγιώτη Πικραμμένου. Σε ανάρτηση του ενημέρωνε ότι ο πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας πέθανε σε ηλικία 90 ετών. Λίγο αργότερα επανήλθε και είπε πως επρόκειτο για fake λογαριασμό.

Πάντως δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ντε Μπενεντέτι που «χτυπάει» καθώς το προηγούμενο καλοκαίρι είχε ανακοινώσει ότι «πέθανε» ο διεθνούς φήμης Έλληνας σκηνοθέτης Κώστας Γαβράς.

Η είδηση διαδόθηκε ραγδαία, τόσο από ελληνικά, όσο και διεθνή ΜΜΕ, δεδομένου ότι φαινόταν να προέρχεται από «επίσημα χείλη», μια που το περιβόητο tweet έγινε από λογαριασμό που φερόταν να ανήκει στην Μυρσίνη Ζορμπά, η οποία είχε μόλις αναλάβει καθήκοντα υπουργού Πολιτισμού, μετά τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το