Τοπικά

“Θέλουμε πολιτική επόμενης δεκαετίας για ν’ αλλάξουμε”

Σε βασικές αρχές και άμεσες παρεμβάσεις, που μπορεί να γίνουν εφ’ όσον η ΝΔ γίνει κυβέρνηση, αναφέρθηκε σε δύο συνεντεύξεις της – ραδιοφωνική και τηλεοπτική- η υποψήφια βουλευτής Μαγνησίας Κατερίνα Πατσογιάννη.
«Πρέπει να δούμε τις πραγματικές ανάγκες της ζωής με κατευθύνσεις της επόμενης δεκαετίας για να αλλάξουμε» είπε και «η πολιτική οφείλει να τις αναγνωρίσει και να δουλέψει πάνω σε αυτό. Οι νέες τεχνολογίες βοηθούν καθοριστικά στην εξέλιξη..» πρόσθεσε.

Ειδικότερα σε συνέντευξή της στην τηλεόραση του Star, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Σαββάτου 29 Ιουνίου 2019, ανέφερε πως «στο Νοσοκομείο Βόλου υπάρχουν ελλείψεις και προβλήματα, παρά τις προσπάθειες που γίνονται συνεχώς, αλλά το μέγιστο ζήτημα εντοπίζεται στα νησιά: Στις Βόρειες Σποράδες. Εκεί η έλλειψη προσωπικού και εξοπλισμού είναι πολύ μεγάλη και πρέπει να αντιμετωπισθεί ώστε οι κάτοικοι – μόνιμοι και επισκέπτες – να νοιώθουν ασφάλεια και να μην αναγκάζονται να μετακινούνται στο Νοσοκομείο του Βόλου». Πολλές φορές μάλιστα με κίνδυνο να χαθεί η ζωή. Σημείωσε πως υπάρχουν ιδιώτες που κάνουν αρκετές δωρεές και βοηθούν πολύ στην βελτίωση της ιατρικής παροχής, αλλά το Κράτος πρέπει να έχει τον πρώτο λόγο και να επιλύει προβλήματα.
«Για τη Νέα Δημοκρατία η υγεία είναι η πρώτη προτεραιότητα στην πολιτική που θα ακολουθήσει» ανέφερε και επανέλαβε ότι «στο πρόγραμμά της είναι η πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στις δομές υγείας».
Με την ευκαιρία επανέλαβε ότι «η ΝΔ δεν θα κάνει καμία απόλυση υπαλλήλου στο Δημόσιο».

Για τον «Κλεισθένη», το Νόμο βάσει του οποίου έγιναν και οι πρόσφατες Αυτοδιοικητικές Εκλογές, είπε ότι είναι ένα νομοσχέδιο που απαιτεί πολλές προσθήκες για να μπορέσει να λειτουργήσει.
Για την Μαγνησία, όπου είναι υποψήφια βουλευτής, έκανε ειδική αναφορά στο λιμάνι του Βόλου και επανέλαβε ότι σε συνδυασμό με τα αεροδρόμια μπορεί να γίνει το «κλειδί» ανάπτυξης όλης της Μαγνησίας και της ευρύτερης περιοχής.

Δημόσια Διοίκηση –Επιχειρήσεις- Ποινικός Κώδικας
Σε ραδιοφωνική της συνέντευξη στο Ράδιο Ακρόαμα, μίλησε για το πρόγραμμα της ΝΔ διεξοδικότερα, σημειώνοντας ότι είναι θετικό το γεγονός ότι η παρούσα προεκλογική περίοδος χαρακτηρίζεται από διάλογο με πρωτοβουλία της Νέας Δημοκρατίας, σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ που μέσα από ψευδείς ειδήσεις επιχειρεί να δημιουργήσει τεχνητή πόλωση.
Η κ. Πατσογιάννη είπε – μεταξύ άλλων – πως το πρώτο νομοσχέδιο θα είναι η απλοποίηση λειτουργίας της Δημόσιας Διοίκησης για να βοηθούν οι επιχειρήσεις και οι επενδύσεις. «Ενδιαφερόμαστε για όλους τους επιχειρηματίες, μικρομεσαίους και μεγάλους. Με μείωση φόρων, σταθερό φορολογικό και θεσμικό περιβάλλον ώστε ο ελεύθερος επαγγελματίας να προχωρήσει σε μία επένδυση, έστω και μικρή» σημείωσε.
Και η δεύτερη κίνηση από την ΝΔ όταν γίνει κυβέρνηση είναι η αλλαγή του Ποινικού Κώδικα, υπογράμμισε.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το