Τοπικά

“Τελικά ο Αχ. Μπέος δεν ξέρει να στήνει παιχνίδια… Συνεργάτης της Lafarge η εταιρεία που έκανε μετρήσεις στον Βόλο”

Η Επιτροπή Αγώνα Πολιτών Βόλου καταγγέλλει τον Αχ. Μπέο ότι προσπάθησε για άλλη μια φορά να απενοχοποιήσει την ΑΓΕΤ-Lafarge στήνοντας μία ωραία φιέστα, που όμως η επιστημονική αλήθεια ήρθε να τη χαλάσει. Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα των μετρήσεων που ανακοίνωσε σήμερα ο Αχ. Μπέος, σύμφωνα με τα οποία δεν καταγράφεται επιβάρυνση της ατμόσφαιρας στον Βόλο, η Επιτροπή αποκάλυψε ότι η διαδικασία των μετρήσεων ανατέθηκε σε ένα ιδιωτικό εργαστήριο, την Envirometrics Ε.Π.Ε., που συνεργάζεται με τη Lafarge. Η Lafarge-Holcim αποτελεί βασικό πελάτη αυτού του εργαστηρίου που κλήθηκε να την ελέγξει για λογαριασμό του Δήμου Βόλου.

Όπως, ειδικότερα, επισημαίνεται σε ανακοίνωση της Επιτροπής Αγώνα Πολιτών:
Το συγκεκριμένο ιδιωτικό εργαστήριο πληρώθηκε (άγνωστο από ποιον) για να κάνει μετρήσεις ρύπων στον αέρα και στο χώμα της πόλης του Βόλου και ήρθε να μας παρουσιάσει το πρωί της Τετάρτης 31-10-2018 ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με το εργοστάσιο. Η ΑΓΕΤ πλέον, εκτός από την ηγεσία του σωματείου των εργαζομένων της και το Εργατικό Κέντρο Βόλου, έχει κι άλλον έναν σύμμαχο, την Δημοτική Αρχή Βόλου. Ας μην ξεχνάμε βέβαια πως στην προηγού¬μενη ημερίδα η Δημοτική Αρχή είχε καλέσει να υπεραμυνθεί του σχεδιαζόμενου εργοστασίου SRF μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΑΓΕΤ-Lafarge, τον κ. Α. Ανδρεόπουλο.

Όμως οι πολίτες δεν τρώνε κουτόχορτο. Από την αρχή φάνηκε ότι η συγκεκριμένη εταιρεία αναλύσεων έχει κληθεί για να καθησυχάσει τους πολίτες και όχι για να κάνει ενδελεχή επιστημονική έρευνα. Ο κ. Σίσκος, εκ μέρους της, υποστήριξε ότι οι μετρήσεις που έγιναν για 6 μέρες δείχνουν ότι δεν πρέπει να υπάρχει καμία ανησυχία στους πολίτες του Βόλου για το εργοστάσιο της ΑΓΕΤ. Με μετρήσεις 6 μόνο ημερών στο αέρα ήρθε να εξάγει συμπέρασμα. Αν είναι δυνατόν! Και όταν ερωτήθηκε από μέλος της Επιτροπής Πολιτών αν έγιναν μετρήσεις βαρέων μετάλλων στο έδαφος που θα έδειχναν εάν υπάρχει συσσώρευση ρύπων, ο επιστήμονας απάντησε ευθαρσώς πως δεν έγιναν.
Και το καλύτερο! Οι δύο θέσεις δειγματοληψίας, από τις οποίες η μία βρίσκεται στην πίσω μεριά του ναού Ζωοδόχου πηγής προς τη μεριά της πόλης μας και όχι προς τη μεριά της ΑΓΕΤ, υποδείχθηκαν από τον Δήμαρχό μας, όπως ανέφεραν οι δύο επιστήμονες. Να τους χαιρόμαστε. Και επιπλέον παραδέχθηκαν ότι τις ημέρες της δειγματοληψίας δεν γνώριζαν αν η ΑΓΕΤ έκαιγε πλαστικά στους κλιβάνους της. Τότε τι μέτρησαν;

Γίνεται αντιληπτό ότι οι επιστημονικές μέθοδοι δέχθηκαν καίριο πλήγμα και προσπάθεια μεθόδευσης, ώστε να αποδειχθεί η ΑΓΕΤ η καθαρότερη βιομηχανία στην Ελλάδα. Το παιχνίδι δεν στήθηκε καλά όμως, διότι τρία μέλη της επιστημονικής ομάδας της Επιτροπής Αγώνα Πολιτών Βόλου ήταν εκεί και έθεσαν καίρια ερωτήματα που τους χάλασαν την φιέστα.
Τελικά κύριε Δήμαρχε, δεν ξέρετε να ξέρετε να στήνετε ένα παιχνίδι……τουλάχιστον στο επίπεδο της επιστημονικής γνώσης.

Lafarge πελάτης της Envirometrics

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το