Τοπικά

“Τα σχολεία στη Μαγνησία άνοιξαν χωρίς να ικανοποιηθεί ούτε ένα από τα αιτήματα της εκπαιδευτικής κοινότητας”

Ερώτηση κατέθεσε για το άνοιγμα της Α’Βαθμιας Εκπαίδευσης ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος ρωτώντας ευθέως την Υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων για ποιο λόγο, παρά τη μεσολάβηση δύο μηνών από το κλείσιμο των σχολικών μονάδων, κανένα μέτρο δεν έχει ληφθεί για την υγειονομική προφύλαξη μαθητών και εκπαιδευτικών ενόψει της επαναλειτουργίας των σχολείων της Α΄Βαθμιας.

Όπως επεσήμανε ο Βουλευτής, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Α’Βαθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας ασκεί δριμεία κριτική στον τρόπο που ανοίγουν και πάλι τα σχολεία.
Η εκπαιδευτική κοινότητα όλο το χρονικό διάστημα της πανδημίας ζητούσε επισταμένα από το Υπουργείο αραίωση των μαθητών στις σχολικές τάξεις με προσλήψεις εκπαιδευτικών και εξασφάλιση αιθουσών, δωρεάν τεστ στους εκπαιδευτικούς και πρωτόκολλα ιχνηλάτησης και αντιμετώπισης τυχόν κρουσμάτων στα σχολεία, πρόσληψη επιπλέον προσωπικού καθαριότητας σε κάθε σχολείο. «Από τα αιτήματα αυτά, σύμφωνα με την εκπαιδευτική κοινότητα Μαγνησίας, δεν ικανοποιήθηκε ούτε ένα. Καθαρίστριες δεν προσλήφθηκαν, 15μελή τμήματα δεν δημιουργήθηκαν, κενές αίθουσες δε φαίνεται να υπάρχει σχεδιασμός να χρησιμοποιηθούν, ενώ προληπτικά τεστ Covid στους εκπαιδευτικούς πριν ξαναμπούν στις σχολικές αίθουσες φυσικά δεν προγραμματίστηκαν», τόνισε ο Βουλευτής.

«Σε προηγούμενη ερώτησή μου για το θέμα είχα επισημάνει ότι στο Δήμο Βόλου από τα 321 Τμήματα των Δημοτικών τα 90 έχουν 20-22 μαθητές και τα 36 Τμήματα από 22 έως 25 μαθητές. Με βάση τα στοιχεία αυτά, ο κίνδυνος μετάδοσης του κορωνοϊού λόγω του συγχρωτισμού αυξάνεται σημαντικά, λαμβάνοντας υπόψη ότι οι περισσότερες σχολικές αίθουσες της Μαγνησίας είναι μικρές σε μέγεθος, περίπου 40 τ.μ..», σημείωσε ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, ζητώντας από το από το αρμόδιο Υπουργείο την εξασφάλιση περισσότερων σχολικών αιθουσών σε συνεργασία με τους ΟΤΑ προς αποφυγή των φαινομένων συγχρωτισμού στα σχολικά τμήματα εντός των πόλεων, αλλά και την χωρίς άλλη καθυστέρηση πρόσληψη πρόσθετου εκπαιδευτικού προσωπικού και πρόσθετου προσωπικού καθαριότητας για τη διατήρηση επαρκούς υγιεινής, σύμφωνα και με τα όσα έχει προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ από την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το