Τοπικά

“Τα πολύπλοκα μέτρα “ακορντεόν” μας έδωσαν μόνο ψευδαίσθηση προστασίας”

Συνεχώς εκπέμπει SOS για την αναποτελλεσματικότητα των απαγορευτικών μέτρων ο καθηγητής πνευμονολογίας κ. Γουργουλιάνης και με νέα του παρέμβαση δηλώνει πως φάνηκε ότι όσοι πρότειναν αυτά τα μέτρα άλλα και εμείς που κληθήκαμε να τα εφαρμόσουμε , ζήσαμε την ψευδαίσθηση προστασίας. Τα μέτρα μετέφεραν την πανδημία στα σπίτια, ενδοοικογενειακά, όπως τώρα αναγνωρίζεται σχεδόν από όλους επίσημους φορείς και επιστήμονες.

“Τους τελευταίους μήνες ζήσαμε το ακορντεόν λεπτομερών, πολύπλοκων με σχεδόν καθημερινές εξειδικεύσεις μέτρων, με μεταβολές από την αυστηρότητα στη χαλάρωση, με ταχεία επαναφορά. Τώρα νομίζω, φάνηκε ότι όσοι πρότειναν αυτά τα μέτρα άλλα και εμείς που κληθήκαμε να τα εφαρμόσουμε , ζήσαμε την ψευδαίσθηση προστασίας, που όμως μετέφεραν την πανδημία στα σπίτια, ενδοοικογενειακά, όπως τώρα αναγνωρίζεται σχεδόν από όλους επίσημους φορείς και επιστήμονες. Επομένως τώρα δεν χρειάζονται νέα «ευρηματικά» μέτρα χαλάρωσης στην ίδια κατεύθυνση αλλά νέα αντίληψη. Δηλαδή λιτές σαφείς οδηγίες στην κατεύθυνση της ασφαλούς διαβίωσης για όσο γίνεται περισσότερες ώρες στη φύση, όπως μέτρα διευκόλυνσης των οικογενειακών ή ακόμα και των επαγγελματικών εκδηλώσεων αποκλειστικά σε εξωτερικούς χώρους, οργάνωση εκπαιδευτικών εκδρομών των παιδιών μας σε αρχαιολογικούς χώρους και αξιοθέατα, ελεύθερη πρόσβαση σε εξωτερικές αθλητικές δραστηριότητες.
Αυτή η συγκεκριμένη κατεύθυνση των μέτρων άμεσης αντιμετώπισης της ενδοοικογενειακής μετάδοσης μαζί με την εύκολη πρόσβαση στα γρήγορα τεστ που τώρα είναι διαθέσιμα και πολύ εύστοχα διευκολύνεται η χρήση τους αλλά και η επιτάχυνση των εμβολιασμών που αναμένεται τους επόμενους μήνες, μαζί με την ανοσία που αποκτήθηκε σε κάποιο ποσοστό του πληθυσμού από τα προηγούμενα πανδημικά κύματα θα μας προετοιμάσουν από τώρα για ένα εξαιρετικό Ελληνικό καλοκαίρι”, δηλώνει.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το