Τοπικά

“Τα Μεσογειακά Φυτά …το Φθινόπωρο από τα Καλντερίμια του Νοτίου Πηλίου” στο Λονδίνο

Οι Φίλοι των Καλντεριμιών του Νοτίου Πηλίου γιορτάζουν την 10η επέτειο λειτουργίας τους στο Λονδίνο, στο Royal Horticultural Society, στο πλαίσιο της ετήσιας έκθεσης Botanical Art Show που πρόκειται να διεξαχθεί από τις 10 έως τις 12 Ιουλίου στο Westminster. Στην έκθεση θα παραβρεθεί ο Διευθυντής του γραφείου του ΕΟΤ στο Λονδίνο αλλά και μία από τις 44, παγκοσμίου φήμης, καλλιτέχνες της Ζωγραφικής Βοτάνων, η κ. Maggie Niagassa, η οποία επέλεξε να εκθέσει τα έργα της με τίτλο «Τα Μεσογειακά Φυτά …το Φθινόπωρο από τα Καλντερίμια του Νοτίου Πηλίου”. Μάλιστα στην αντίστοιχη έκθεση του 2016, η κ. Maggie Niagassa βραβεύτηκε με το ασημένιο μετάλλιο για την ακουαρέλα του θάμνου Στρελίτσια.
Με αυτό τον μοναδικό τρόπο παρουσίασης, τόσο τα βότανα όσο και τα καλντερίμια του Νοτίου Πηλίου μπαίνουν στο επίκεντρο του παγκόσμιου ενδιαφέροντος.

Η κ. Maggie Niagassa ζει στην Ελλάδα 35 χρόνια, και τα τελευταία χρόνια διοργανώνει σεμινάρια σχετικά με την Τέχνη της Ζωγραφικής των Βοτάνων σε ξενοδοχείο στον Λαύκο του Νοτίου Πηλίου. Επίσης, διδάσκει τη μέθοδο ζωγραφικής σε ακουαρέλα στην Αθήνα και στη Λεμεσό της Κύπρου. Στην έκθεση, θα παρουσιάσει έργα τα οποία εμπνεύστηκε ζώντας τα τελευταία χρόνια τη Μεσογειακή Φύση του Νοτίου Πηλίου.

Τα σεμινάρια σχετικά με τη Zωγραφική των Βοτάνων υλοποιούνται την Άνοιξη και το Φθινόπωρο και αποτελούν μια σημαντική προσπάθεια η οποία συνεισφέρει στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου στην περιοχή του Νοτίου Πηλίου, που είναι ιδιαίτερα μικρή.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το