Τοπικά

“Συμμετέχουμε στις εκλογές γιατί η πολιτική δεν είναι υπόθεση των ειδικών”

Το δικό τους μήνυμα για τις περιφερειακές εκλογές στέλνουν οι νέοι που στηρίζουν τον συνδυασμό “Ανυπότακτη Θεσσαλία”.  “Συμμετέχουμε γιατί η πολιτική δεν είναι υπόθεση των ειδικών” αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι νέοι της παράταξης και επισημαίνουν:

“Στις περιφερειακές εκλογές της 26ης Μαΐου οι νέοι και οι νέες της Θεσσαλίας καλούμαστε να συμμετέχουμε και να στείλουμε το δικό μας μήνυμα αντίστασης στις πολιτικές που τσακίζουν τις ζωές μας και το μέλλον μας, ενάντια στις πολιτικές λιτότητας, στη συγχώνευση του ΠΘ και την υποβάθμιση του πτυχίου μας ενάντια στην ακροδεξιά, ενάντια στον πόλεμο. Συμμετέχουμε για να δυναμώσει η φωνή της νεολαιίστικης αμφισβήτησης και των αγώνων μας για μια ζωή με αξιοπρέπεια, για δημόσια και δωρεάν παιδεία, για να μπορούμε να εργαζόμαστε με αξιοπρεπείς μισθούς και πλήρη εργασιακά δικαιώματα.
Συμμετέχουμε γιατί η πολιτική δεν «είναι υπόθεση των ειδικών», γιατί δε θέλουμε να είμαστε μια χαμένη γενιά ανέργων. Θέλουμε να είμαστε μια ανυπότακτη γενιά στην πρώτη γραμμή των αγώνων ενάντια στα μνημόνια και τον αυταρχισμό.
Συμμετέχουμε γιατί εδώ και δέκα χρόνια οι ευρωπαϊκές πολιτικές της σκληρής λιτότητας, που εφαρμόζονται από όλες τις κυβερνήσεις, μας αναγκάζουν να ζούμε μεταξύ ανεργίας και επισφάλειας. Για πολλούς και πολλές αυτό σημαίνει ότι πρέπει να μεταναστεύσουμε σε κάποια άλλη χώρα για να διεκδικήσουμε το δικαίωμά μας στην αξιοπρεπή εργασία.
Συμμετέχουμε γιατί θέλουμε να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα ενάντια στην ακροδεξιά και τους νεοναζί, τους εχθρούς των δημοκρατικών μας δικαιωμάτων, που στηρίζουν τα συμφέροντα των επιχειρήσεων και των τραπεζών.

Συμμετέχουμε γιατί θέλουμε μία περιφέρεια της αλληλεγγύης, για κάθε πρόσφυγα, νέο/α, άνεργο/η, ΑμεΑ και μετανάστη .
Συμμετέχουμε γιατί οι ζωές μας δε χωράνε στο εκβιαστικό δίλημμα «Αγοραστός ή Τσιλιμίγκας» ή κάποιοι δήθεν ανεξάρτητοι (Κουρέτας) κλπ που συμφωνούν στην εφαρμογή των πολιτικών της λιτότητας παρά την τακτική προεκλογική πόλωση.
Συμμετέχουμε μαζί με το λαό και εμάς τους νέους μπροστάρηδες γιατί θέλουμε να ανοίξουμε έναν άλλο δρόμο για τη γενιά μας: χωρίς λιτότητα και μνημόνια, ενάντια στις ευρωπαϊκές συνθήκες που στραγγαλίζουν τα δικαιώματα των λαών. Αυτό το δρόμο είμαστε αποφασισμένοι και αποφασισμένες να τον ανοίξουμε με τους συλλογικούς μας αγώνες και με μαζική, ενωτική, ριζοσπαστική αριστερά στην κάλπη των περιφερειακών εκλογών”.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το