Αθλητισμός

“Στους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2021 θα είμαι πιο δυνατή” δηλώνει η πρωταθλήτρια της δισκοβολίας Κρ. Αναγνωστοπούλου

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες μετατέθηκαν για έναν χρόνο εξαιτίας του κορωνοϊού, αλλά αυτό δεν πτοεί την Κρίστυ Αναγνωστοπούλου. Η πρωταθλήτρια της δισκοβολίας παραμένει αισιόδοξη ότι το 2021 θα εμφανιστεί πιο δυνατή και θα καταφέρει να διακριθεί στην κορυφαία διοργάνωση του πλανήτη. Η 28χρονη αθλήτρια, της οποίας οι γονείς μένουν μόνιμα στον Βόλο, παραχώρησε συνέντευξη στη «ΘτΔ», όπου μιλά για τη δύσκολη φετινή χρονιά, αλλά και για τους μελλοντικούς της στόχους.

Πώς κρίνεις τη φετινή χρονιά αγωνιστικά;
Η φετινή χρονιά θα είναι πολύ ιδιαίτερη εξαιτίας του κορωνοϊού. Για παράδειγμα ακούγεται ότι το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στίβου θα πραγματοποιηθεί στα τέλη του Αυγούστου, αλλά χωρίς την παρουσία θεατών για υγειονομικούς λόγους. Κάτι τέτοιο θα είναι πρωτόγνωρο για όλους μας, αλλά είμαστε υποχρεωμένοι να συμβιβαστούμε με τις νέες συνθήκες.

Πόση ζημιά έκανε σε σένα και γενικότερα στον αθλητισμό ο κορωνοϊός;
Το κακό που προξένησε είναι μεγάλο και δεν αφορούσε μόνο εμένα αλλά και ολόκληρο τον αθλητισμό. Ταυτόχρονα ζημίωσε σε τεράστιο βαθμό και την παγκόσμια οικονομία. Ωστόσο κρίσεις έχουν συμβεί ξανά στο παρελθόν και εμείς έχουμε μάθει να τις αντιμετωπίζουμε. Προχωράμε μπροστά πάντα με θετική σκέψη.

Μάλιστα επρόκειτο να λάβεις μέρος και σ’ έναν αγώνα στην Κύπρο, αλλά γύρισες πίσω την τελευταία στιγμή….
Ναι ακριβώς. Ο αγώνας ήταν προγραμματισμένος να διεξαχθεί στις 14 Μαρτίου στη Λευκωσία. Με τον προπονητή μου, τον κ. Χρήστο Παπαδόπουλο, αρχικά είχαμε ταξιδέψει στη Νότια Αφρική. Στην περιοχή Πότσεφστρουμ προετοιμάστηκα για έναν μήνα εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων, που επρόκειτο να πραγματοποιηθούν αυτό το καλοκαίρι στο Τόκιο της Ιαπωνίας. Σε αγώνα που έγινε στη Νότια Αφρική κατέλαβα την πρώτη θέση με βολή στα 59.71 μέτρα, πράγμα που θεωρείται πολύ δυνατή αρχή.
Μετά από αυτό ταξιδέψαμε στην Κύπρο μαζί με τον προπονητή μου, γιατί ακόμη στο νησί δεν είχε εξαπλωθεί ο κορωνοϊός. Ωστόσο μόλις φτάσαμε ενημερωθήκαμε ότι τελικά αποφασίστηκε να μη γίνει ο αγώνας, αφού ο ιός μόλις είχε αρχίσει να εξαπλώνεται σε όλη την Ευρώπη και για προληπτικούς λόγους ματαιώθηκε. Αμέσως μετά επιστρέψαμε στην Ελλάδα και από τότε άρχισε η καραντίνα.

Πώς πέρασες το διάστημα της καραντίνας εξαιτίας της πανδημίας του ιού;
Ήταν ένα πολύ δύσκολο διάστημα για όλους μας. Δεν υπήρχε άνθρωπος στις περιοχές που επλήγησαν από την πανδημία που να μην αντιμετώπισε πρόβλημα. Κληθήκαμε να διαχειριστούμε μια πρωτόγνωρη κατάσταση και ο καθένας το έκανε με τον δικό του τρόπο.
Κατά τη διάρκεια της καραντίνας βρισκόμουν στην Αθήνα όπου διαμένω μόνιμα πλέον και προπονούμαι. Προσπάθησα να ξεκουραστώ όσο γίνεται και να διατηρηθώ σε μια σχετικά καλή φυσική κατάσταση, πάντα με προφύλαξη και τηρώντας τα μέτρα προστασίας, καθώς έμενα στο σπίτι, όπως είχαν συστήσει οι ειδικοί.
Όσον αφορά την προπόνηση κατά το διάστημα της καραντίνας έκανα βάρη στο σπίτι μου. Προσπάθησα να διατηρηθώ όσο μπορούσα καλύτερα σ’ ένα ικανοποιητικό επίπεδο φυσικής κατάστασης, προκειμένου να μην είναι πολύ το χαμένο έδαφος που οφείλω να καλύψω με την επανέναρξη των προπονήσεων.

Πώς αισθάνεσαι που πήρες πρόκριση για Ολυμπιακούς αλλά μετατέθηκαν για το 2021;
Για τους Ολυμπιακούς Αγώνες προκρίνονται οι 32 καλύτερες στον κόσμο ή όσες αθλήτριες πιάσουν το όριο που είναι 63.50μ. Εγώ αυτή τη στιγμή είμαι στο Νο 28 της παγκόσμιας κατάταξης και επομένως είχα πάρει το εισιτήριο για το Τόκιο. Βέβαια λόγω του κορωνοϊού οι Ολυμπιακοί μετατέθηκαν για το 2021. Ίσως αυτό να αποτελέσει μια καλή ευκαιρία για όλους να προετοιμαστούμε πιο εντατικά ακόμη έναν χρόνο, ώστε να εμφανιστούμε δυνατοί στο Τόκιο και να κυνηγήσουμε μια διάκριση.

Έχεις αρχίσει ατομικές προπονήσεις; Είχε κάνει κάποιες ανακοινώσεις η κυβέρνηση για τους αθλητές που θα συμμετείχαν στους Ολυμπιακούς…
Ναι, έχω αρχίσει κανονικά προπονήσεις με στόχο τους αγώνες του 2021. Ο ΣΕΓΑΣ και η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους για να μπουν οι αθλητές ξανά στα στάδια, όπως και έγινε τελικά. Μετά τη λήξη της καραντίνας οι αθλητές της Προολυμπιακής ομάδας μπήκαμε πρώτοι στο στάδιο έχοντας στόχο τους Ολυμπιακούς Αγώνες της επόμενης χρονιάς.

Τι θα γίνει με τον στίβο; Έχετε εσείς οι αθλητές κάποια ενημέρωση για το αν θα πραγματοποιηθούν οι διοργανώσεις;
Όσον αφορά τον στίβο και τις διοργανώσεις στον ευρωπαϊκό χώρο έχουν δώσει κάποιες ημερομηνίες για να διεξαχθούν τα εθνικά πρωταθλήματα περίπου στα τέλη του Αυγούστου και στα μέσα του Σεπτεμβρίου. Ευελπιστώ η κατάσταση να εξελίσσεται διαρκώς προς το καλύτερο μέρα με τη μέρα και να πραγματοποιηθούν έστω και αυτοί οι αγώνες. Επίσης η Βαλκανική Ομοσπονδία έχει προγραμματίσει το Βαλκανικό πρωτάθλημα για τα μέσα Σεπτεμβρίου απ’ όσο έχω ενημερωθεί, ενώ υπήρχε και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, το οποίο επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στο Παρίσι τον Αύγουστο, αλλά ακυρώθηκε λόγω της έκρυθμης κατάστασης.

Ποιοι είναι οι μελλοντικοί σου στόχοι; Πιστεύεις ότι θα σε επηρεάσει όλη αυτή η κατάσταση εν όψει της νέας περιόδου;
Πρώτα απ’ όλα θέλω να είμαι υγιής και να συμμετάσχω στον μεγάλο στόχο της χρονιάς, που δεν είναι άλλος από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2021. Εκεί σκοπός μου είναι να κάνω μια πολύ καλή εμφάνιση έχοντας απέναντί μου τις κορυφαίες αθλήτριες όλου του πλανήτη. Αναμφίβολα μας έχει επηρεάσει αυτή η κατάσταση που βιώσαμε, αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι παραμένω προσηλωμένη στον στόχο και με θετική σκέψη και αισιοδοξία προχωράω μπροστά. Πιστεύω ότι μέσα απ’ όλο αυτό θα βγω πιο δυνατή. Δεν έχουμε τίποτα να φοβηθούμε. Ας ελπίσουμε να βρεθεί γρήγορα το φάρμακο ή το εμβόλιο για τον Covid-19, προκειμένου να έχουμε καλύτερο μέλλον.

Ποια είναι η συμβολή της οικογένειάς σου στην πορεία σου μέχρι τώρα στον αθλητισμό;
Η οικογένειά μου έχει σταθεί αρωγός δίπλα μου από την αρχή της καριέρας μου. Μ’ έχει βοηθήσει πάρα πολύ στην πορεία μου και στα καλά αλλά και στις δυσκολίες που προέκυψαν. Γι’ αυτόν τον λόγο θα ήθελα να πω ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στους γονείς μου, οι οποίοι ήταν εκείνοι που με ώθησαν αρχικά στον αθλητισμό και έπειτα στον πρωταθλητισμό. Τους οφείλω πάρα πολλά και τους ευχαριστώ για όλα όσα μου έχουν προσφέρει. Ξέρω ότι θα τους έχω πάντα στο πλευρό μου και αυτό μου δίνει δύναμη να συνεχίσω την προσπάθειά μου με ακόμη μεγαλύτερη θέληση…

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το