Τοπικά

“Στο σφυρί” βγαίνει πρώτη κατοικία Βολιώτη

Πρώτη κατοικία Βολιώτη ελεύθερου επαγγελματία «βγαίνει στο σφυρί» την ερχόμενη Τετάρτη 16 Μαΐου, όπως έγινε γνωστό χθες από το «Στέκι Αλληλεγγύης» και επιβεβαίωσε και ο ίδιος ο οφειλέτης.
Ο πλειστηριασμός θα είναι ηλεκτρονικός και θα διεξαχθεί από Λαρισαίο συμβολαιογράφο, που έχει πιστοποιηθεί στη σχετική πλατφόρμα ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.
Επισπεύδουσα είναι τράπεζα, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι ο συγκεκριμένος πλειστηριασμός ήταν προγραμματισμένος να διεξαχθεί και φυσικά την ερχόμενη Τετάρτη στο Ειρηνοδικείο Βόλου. Ωστόσο με την τροποποίηση του σχετικού νόμου θα διεξαχθεί ηλεκτρονικά και με άλλον πιστοποιημένο στην πλατφόρμα συμβολαιογράφο.
Πρόκειται για πρώτη κατοικία στην περιοχή των Αλυκών Βόλου, όπου διαμένει ο ελεύθερος επαγγελματίας με τη μητέρα του, καθώς είναι άγαμος. Τιμή πρώτης προσφοράς για τον πλειστηριασμό έχει οριστεί το ποσό των 213.000 ευρώ.

Το ποσό της οφειλής για το οποίο επιβλήθηκε η κατάσχεση, είναι 42.395,54 ευρώ, πλέον των εξόδων εκτέλεσης του πλειστηριασμού.
Ο πλειστηριασμός θα διενεργηθεί από τις 2 μέχρι τις 6 το απόγευμα, ενώ στη σχετική ιστοσελίδα δημοσίευσης των πλειστηριασμών επισημαίνεται μεταξύ άλλων, ότι «η επισπεύδουσα δηλώνει ότι δεν γνωρίζει κανένα νομικό ή πραγματικό ελάττωμα του πλειστηριαζόμενου ακινήτου και επομένως δεν φέρει καμία σχετική ευθύνη, κάθε δε ενδιαφερόμενος συμμετέχει στον διενεργούμενο πλειστηριασμό αποκλειστικά με δική του ευθύνη, αφού προηγουμένως κάνει τον απαιτούμενο έλεγχο».

Όπως δήλωσε ο οφειλέτης, δεν μπορούσε να υπαχθεί στον νόμο Κατσέλη για προστασία της πρώτης κατοικίας, καθώς είναι ελεύθερος επαγγελματίας. Το δάνειο που είναι στεγαστικό, το είχε λάβει από την τράπεζα το 2005 και ήταν συνολικά 300.000 ευρώ. Μάλιστα ανέφερε πως είχε καταβάλει 100.000 ευρώ, που η τράπεζα υπολογίζει ως ποσό για τους τόκους του δανείου.
Ο οφειλέτης πρόσθεσε ότι το ακίνητο το κοστολογεί η τράπεζα σήμερα στο ποσό των 213.000 ευρώ, όσο και η τιμή πρώτης προσφοράς.
Σημειώνεται ότι ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς περιουσιακών στοιχείων διενεργούν από το γραφείο τους οι συμβολαιογράφοι, που έχουν πιστοποιηθεί στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αθηνών – Πειραιώς – Αιγαίου και Δωδεκανήσου. Διενεργούνται τρεις ημέρες κάθε εβδομάδα, Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή από τις 10 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι και από τις 2 έως τις 6 το απόγευμα.
Η Κίνηση Πολιτών κατά των πλειστηριασμών προγραμματίζει κινητοποίηση την ερχόμενη Τετάρτη έξω από το συμβολαιογραφείο στη Λάρισα, όπου θα γίνει ο ηλεκτρονικός πλειστηριασμός.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το