Τοπικά

“Στο πόδι” οι κάτοικοι των Παλαιών – Έτοιμοι να ξηλώσουν κεραία κινητής τηλεφωνίας που τοποθετείται σε σπίτι

Στο «πόδι» βρίσκονται οι κάτοικοι της συνοικίας των Παλαιών για την τοποθέτηση κεραίας κινητής τηλεφωνίας σε κατοικία, στην οδό Δοϊράνης. Δηλώνουν μάλιστα αποφασισμένοι να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους.

«Διαπιστώσαμε ότι συνεργείο της εταιρείας τοποθέτησε τους σωλήνες για δυο κεραίες, που πρόκειται να εγκαταστήσει επί της οδού Δοϊράνης στη περιοχή μας.
Το θέμα αυτό μας αφορά όλους, επειδή θέτει σε κίνδυνο την υγεία και την ποιότητα ζωής όλων των κατοίκων λόγω των βλαβών που μπορεί να επιφέρει η λειτουργία κεραίας κινητής τηλεφωνίας στην υγεία μας και ειδικά στον πιο ευπαθή πληθυσμό’, τόνισαν στη «Θ». Έχουν απευθυνθεί σε δικηγόρο για να εξετάσει τη νομιμότητα ή μη της κεραίας αλλά σημειώνουν πως αυτό είναι κάτι που επί της ουσίας δεν τους ενδιαφέρει.

Σημειώνουν πως η κεραία μέσα στο κέντρο των Παλαιών απειλεί την υγεία των παιδιών του παιδικού σταθμού και των ηλικιωμένων του ΚΑΠΗ που βρίσκονται πολύ κοντά από την οικία που έχει εγκριθεί να τοποθετηθεί η κεραία. Επίσης τονίζουν πως απειλεί την υγεία των αθλητών του αθλητικού κέντρου Μαγνησιακός, όπου γυμνάζονται τα παιδιά από όλο το Βόλο, ενώ βρίσκεται πλησίον και της εκκλησίας των Αγίων Θεοδώρων.

«Σύμφωνα με πολυάριθμες μελέτες η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία που εκπέμπουν οι κεραίες ασύρματων δικτύων κινητής τηλεφωνίας προκαλεί μόνιμα και σταθερά προβλήματα υγείας όπως καρκίνου και ιδιαίτερα λευχαιμίας, μόνιμες βλάβες στη λειτουργία του εγκεφάλου, διαταραχές ύπνου, καρδιακά και κυκλοφοριακά προβλήματα, απορρυθμίσεις ορμονικού συστήματος, αλλοιώσεις της σύνθεσης του αίματος, πονοκέφαλους.

Έτσι όλοι μαζί πρέπει να προβούμε σε όλες τις απαραίτητες νομικές ενέργειες και κινητοποιήσεις, ώστε να διασφαλίσουμε την προστασία της υγείας μας και των παιδιών μας.
Το βασικό για μας δεν είναι, εάν οι κεραίες είναι νόμιμες ή παράνομες, αλλά κατά πόσο είναι απειλητικές για τη δημόσια υγεία.
Η ακτινοβολία βλάπτει την υγεία, έστω και εντός των ορίων που προβλέπεται από τη νομοθεσία. Αρνούμαστε να γίνουμε πειραματόζωα», τονίζουν και δηλώνουν πως θα πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το