Τοπικά

“Στο έλεος της επικίνδυνης εγκατάλειψης των υποδομών οι κάτοικοι των Βορείων Σποράδων”

Στο έλεος της διαρκούς υποβάθμισης της ζωής και της επικίνδυνης εγκατάλειψης των υποδομών βρέθηκαν ακόμη μια φορά οι κάτοικοι των Βορείων Σποράδων, όπως καταγγέλλει η Τομεακή Επιτροπή Μαγνησίας του ΚΚΕ. Όπως αναφέρει, μια χιονόπτωση που κράτησε μόνο ένα εικοσιτετράωρο, στάθηκε ικανή για να αφήσει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα χιλιάδες κατοίκους των Σποράδων, χωρίς θέρμανση, χωρίς υδροδότηση, χωρίς να λειτουργούν οι δομές υγείας.
Η ανακοίνωση της Τ.Ε. Μαγνησίας του ΚΚΕ:

«Η πολύωρη διακοπή ρεύματος στην πρόσφατη κακοκαιρία έρχεται να προστεθεί στις προηγούμενες αστάθειες του συστήματος παροχής ηλεκτρικού ρεύματος που ταλαιπωρούν τους κατοίκους των νησιών εδώ και πολλά χρόνια, δημιουργώντας καταστροφές, βάζοντας εκτός λειτουργίας βασικές υποδομές.
Τα παραπάνω έρχονται να προστεθούν σε μια σειρά από προβλήματα (πλημμύρες, πυροπροστασία, συγκοινωνία, κ.ά) που δημιουργούνται κάθε φορά, όχι από τις «θεομηνίες», αλλά από το γεγονός ότι οι ανάγκες και η προστασία του λαού είναι στα αζήτητα. Παρόμοια εικόνα με παρόμοια μεγάλα προβλήματα έρχεται και από άλλες περιοχές του Νομού Μαγνησίας, που απ’ ότι φαίνεται θα περάσουν μέρες για να αποκατασταθούν οι ζημιές, έχοντας την εμπειρία και από προηγούμενες κακοκαιρίες.

Την ίδια στιγμή που οι λαϊκές οικογένειες στη Μαγνησία υποφέρουν από την έλλειψη στοιχειώδους πρόληψης και προστασίας από τα καιρικά φαινόμενα κι άλλες καταστροφές, δισεκατομμύρια ευρώ διοχετεύονται στις ανάγκες ανάκαμψης των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων. Αποδεικνύεται, ακόμη μια φορά, πως, η στρατηγική του κεφαλαίου με την λογική του «κέρδους – οφέλους» έχει ως αποτέλεσμα την πλήρη απουσία στοιχειωδών μέτρων προστασίας του λαού. Η Κυβέρνηση, οι περιφερειακές και δημοτικές αρχές, έχουν μοιρασμένες ευθύνες. Τα σχέδια πολιτικής προστασίας που εκπονούν κάθε χρόνο αποδεικνύονται κουρελόχαρτα, αφού δεν υποστηρίζονται ούτε από την απαραίτητη χρηματοδότηση ούτε από το αναγκαίο προσωπικό.

Γίνεται απολύτως προφανές ότι ο λαός πρέπει να διεκδικήσει με τον διαρκή αγώνα του αυτά που δικαιούται, να υπερασπίσει την προστασία της ζωής του, να παλέψει για την απαλλαγή από το σύστημα που έχει θεό το κέρδος και την εκμετάλλευση, με άμεσο αποτέλεσμα και την έλλειψη βασικών μέτρων πολιτικής προστασίας. Να διεκδικήσει υπηρεσίες στελεχωμένες με μόνιμο προσωπικό, με τα απαραίτητα μέσα και τον κατάλληλο εξοπλισμό, έργα και σύγχρονες υποδομές για την κάλυψη όλων των αναγκών χωρίς την εμπλοκή του ιδιωτικού τομέα, ένα σύστημα γενικότερης προστασίας που να είναι αποτελεσματικό σε κάθε περίσταση και που θα βασίζεται στην ουσιαστική πρόληψη από κάθε κίνδυνο και φυσική καταστροφή. Να συνειδητοποιήσει ότι σήμερα χρειάζεται κεντρικός και επιστημονικός σχεδιασμός, που μπορεί να διασφαλισθεί μόνο στα πλαίσια μιας άλλης ανώτερης οργάνωσης της κοινωνίας, όπου σκοπός της ανάπτυξης θα είναι η ικανοποίηση των κοινωνικών αναγκών και μόνο».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το