Αθλητισμός

“Στη Νίκη υπάρχουν άνθρωποι που μπορώ να συνεννοηθώ” – Ικανοποιημένος με τις συνθήκες δουλειάς ο Στάικος Βεργέτης

Ικανοποιημένος από τις συνθήκες δουλειάς αλλά και τη συνεργασία που έχει με τους διοικούντες, τους συνεργάτες και τους ποδοσφαιριστές εμφανίστηκε ο Στάικος Βεργέτης. «Δυσλειτουργίες υπάρχουν αλλά με τη συνεννόηση υπερκαλύπτονται οι ατέλειες» τόνισε ο 43χρονος προπονητής. Ο Στάικος Βεργέτης μίλησε στην εκπομπή «Ισορροπίες» του Blue Heart FM για τα εξής θέματα:

Για την ανδρική ομάδα της Νίκης: «Το πρώτο πράγμα είναι το κατά πόσο οι ποδοσφαιριστές είναι δεκτικοί σε ό,τι κάνουμε σε κάθε προπόνηση. Είναι πράγματι φοβερό ότι σε καμία προπόνηση αυτόν τον μήνα που είμαι εδώ δεν έχω αισθανθεί ότι οι παίκτες δεν τα δίνουν όλα. Οι παίκτες είναι δυνατοί στις εντάσεις, στις επιβαρύνσεις, παίζουν κάτω από πίεση χρόνου, χώρου, αντιπάλου και υποβάλλονται σ’ όλες τις δραστηριότητες της προπόνησης αδιαμαρτύρητα και τα δίνουν όλα. Αυτό είναι που βγαίνει και στον αγώνα, η διάθεση, το πάθος, πράγμα που υπερκαλύπτει όλες τις αδυναμίες που έχουμε σαν ομάδα και γι’ αυτό έχουμε θετικά αποτελέσματα».

Για το που βρίσκεται η Νίκη σε επίπεδο εγκαταστάσεων και οργάνωσης σε όλα τα επίπεδα: «Αυτή τη στιγμή έχω να κάνω με ανθρώπους που συνεννοούμαι. Αυτή είναι η βάση της όλης λειτουργίας και επικοινωνίας, να υπάρχει η συνεννόηση. Δυσλειτουργίες υπάρχουν, αλλά υπάρχει η συνεννόηση για να υπερκαλυφθούν όλες αυτές οι ατέλειες, πράγμα που είναι το πιο σημαντικό. Τόσο οι κ.κ. Παπακωνσταντίνου, Βενέτης, όσο και οι άνθρωποι που είναι δίπλα μου σε καθημερινή βάση, οι κ.κ. Στύλας και Πανόπουλος, είναι όλοι δεκτικοί να βοηθήσουν την ομάδα, προκειμένου να είναι πιο λειτουργική η καθημερινότητα των παικτών μας».

Για τις εντυπώσεις του από τον Βόλο: «Γενικά ως άνθρωπος είμαι ευπροσάρμοστος, γιατί έτσι πρέπει να είναι ένας προπονητής. Πας σ’ ένα νέο μέρος, πρέπει να το μάθεις όσο πιο γρήγορα γίνεται, ώστε να μπορείς να κυκλοφορείς, πρέπει να μάθεις την ομάδα όσο πιο γρήγορα γίνεται και πρέπει να αγαπήσεις τον τόπο που πηγαίνεις. Τώρα νιώθω σαν Βολιώτης, πέρσι σαν Δραμινός. Σ’ αυτή την πόλη έχω έρθει, σ’ αυτήν τρώω ψωμί. Πράγματι είναι πολύ όμορφη πόλη, συνδυάζει βουνό και θάλασσα, την οποία μ’ αρέσει να περπατώ. Αν η καθημερινότητά σου είναι καλή, αυτό διευκολύνει τη διαμονή σου και όλα. Αν δεν υπάρχει αυτό, ό,τι καλό και να έχεις πάει στράφι».

Για τη συνεργασία με τους προπονητές των «μικρών» ομάδων της Νίκης: «Ένας προπονητής, εκτός από την καθημερινότητα της ομάδας που διαχειρίζεται, προπονεί και την προετοιμάζει για να την πάει στον αγώνα, είναι υποχρεωμένος -κατά τη δική μου οπτική γωνία- να ρίχνει ματιές στην ακαδημία, να έχει επίγνωση του ρόστερ της, έτσι ώστε να μπορεί να είναι δίκαιος στην κρίση του και να ξέρει ποιο παιδί να καλέσει στη μεγάλη ομάδα κάποια στιγμή.

Για πρώτη φορά πήγα στην Κ17 στον έναν μήνα που έκλεισα στον Βόλο. Δυστυχώς είχα πολύ φόρτο εργασίας και δεν είχα τη δυνατότητα να το κάνω νωρίτερα. Ξεκινάω διαδικασία να μάθω τα παιδιά. Εκτός από το να τα παρακολουθώ, το δεύτερο βήμα είναι να τα προπονήσω κιόλας, γιατί έτσι νομίζω ότι θα τα γνωρίσω καλύτερα. Αφού γίνουν αυτά τα βήματα, θα μπορώ να ξέρω τις δυνατότητες των παιδιών και να είμαι πιο δίκαιος στις κρίσεις μου, αν αύριο-μεθαύριο ανεβάσω κάποια παιδιά στη μεγάλη ομάδα, εφόσον το δικαιούνται και το αξίζουν.

Είναι πολύ ωραίο να στηρίζεται η ομάδα στην εντοπιότητά της. Αυτή η διαδικασία χρειάζεται λίγο χρόνο, αλλά δεν θα είμαστε μακριά, ώστε να μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε τα δικά μας παιδιά».

Με κόσμο η Νίκη στη Βέροια
Την ερχόμενη Κυριακή η Νίκη αγωνίζεται στη Βέροια με αντίπαλο τη «βασίλισσα του βορρά». Ωστόσο ο Στάικος Βεργέτης και οι παίκτες του δεν θα αισθάνονται μόνοι, αφού μαζί της θα ταξιδέψουν και οι οργανωμένοι οπαδοί.

Πιο συγκεκριμένα τόσο το Blue Club «Παναγιώτης Ντοκούζης»-Θύρα 3, όσο και οι Blue Angels διοργανώνουν εκδρομή για την πρωτεύουσα του νομού Ημαθίας, προκειμένου να συμπαρασταθούν στην αγαπημένη τους ομάδα. Για τον λόγο αυτό εξέδωσαν τις παρακάτω ανακοινώσεις:

Το Blue Club «Π. Ντοκούζης»-Θύρα 3: «Όλοι δρόμοι οδηγούν στη Βέροια. Ο κόσμος της Νίκης όντας πάντα ο 12ος παίκτης, θα είναι και στη Βέροια με φωνή και ψυχή να στηρίξει την προσπάθεια της ομάδας μας.

Ο σύνδεσμός μας διοργανώνει εκδρομή για τον εκτός έδρας αγώνα στη Βέροια την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου. Επειδή οι θέσεις είναι περιορισμένες, όσοι ενδιαφέρονται, να περάσουν το συντομότερο από τα γραφεία του συνδέσμου στην οδό Αναπαύσεως 27 να δηλώσουν συμμετοχή. Δεν σ’ αφήσαμε μόνη ποτέ. Φόρτσα Νικάρα…».

Οι Blue Angels: «Ακόμα μια κυανόλευκη Κυριακή πέρασε, με νίκες για τις ομάδες μας. Και ακόμα μια έρχεται, γι’ αυτό κι εμείς θα είμαστε εκεί δίπλα της να τη στηρίξουμε με τη φωνή μας και τον παλμό μας. Το «κυανόλευκο» πούλμαν θα ταξιδέψει στη Βέροια. Ο σύνδεσμός μας οργανώνει εκδρομή για τον αγώνα με τη Βέροια. Δηλώσεις και συμμετοχές στο τηλέφωνο 6989775828. Χιλιόμετρα θα κάνω να σε δω…».

Διαιτητής ο Πουλικίδης στον αγώνα Βέροια-Νίκη
Ο κ. Πουλικίδης από τη Δράμα ορίστηκε να διευθύνει το παιχνίδι της Νίκης με τη Βέροια. Βοηθοί του θα είναι οι κ.κ. Δέλλιος (Πέλλας) και Κουφός (Μακεδονίας), με 4ο διαιτητή τον κ. Στόλη της ΕΠΣ Σερρών. Χρέη παρατηρητή θα εκτελεί ο κ. Γαβριηλίδης που ανήκει στην ΕΠΣ Θράκης.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το