Τοπικά

“Στερεύουν” τα αποθέματα αίματος στη Θεσσαλία – Έκκληση για αιμοδοσία από καθηγητές της Ιατρικής Σχολής

Ελάχιστα είναι τα αποθέματα αίματος στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας και στα νοσοκομεία της Θεσσαλίας.  Έκκληση στους πολίτες να προσφέρουν αίμα απευθύνουν τρεις καθηγητές της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ενώ η προσπάθειά τους έχει ξεκινήσει από την περασμένη Δευτέρα εθελοντική αιμοδοσία στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο.

Η έκκληση τους για εθελοντική αιμοδοσία:

«Αγαπητοί συμπολίτες,

Εν μέσω της πρωτόγνωρης υγειονομικής κρίσης, διαπιστώθηκε οτι δεν υπάρχουν αποθεματικά αίματος στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας (Νοσοκομείο αναφοράς για ασθενείς με COVID 19) και στη Θεσσαλία γενικότερα.
Η διευθύντρια της μονάδας αιμοδοσίας του ΠΓΝ Λάρισας, ο Πρόεδρος και όλα τα μέλη ΔΕΠ του Τμήματος Ιατρικής καλούν ανοικτά όλους τους πολίτες της πόλης σε  εθελοντική αιμοδοσία.
Ακολουθώντας τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας (ΑΠ 291/09/03/2020)  έχει προγραμματιστεί εθελοντική αιμοδοσία, η οποία ξεκινά την Πέμπτη 26/3/2020. Για να παρακαμφθούν πιθανοί δισταγμοί προσέλευσης στο Νοσοκομείο, το συνεργείο θα κάνει αιμοληψίες στο κέντρο της πόλης, εκτός Νοσοκομείου, στον χώρο του κοινωνικού ιατρείου (κτιριο Κατσιγρα στην Πλατεία Ταχυδρομείου) με ωράριο λειτουργίας:

  • Πέμπτη και Παρασκευή, 26 και 27/3, 8.30-14.30
  • Από Δευτέρα 20/3, 30-18.30.

Κατά τη διάρκεια της αιμοδοσίας, θα τηρηθούν όλες προδιαγραφές για προφύλαξη μετάδοσης από κορωνοϊό.
Για τη μετάβαση στον χώρο της αιμοδοσίας, παρακαλούμε χρησιμοποιήστε τη βεβαίωση τύπου Β – μετάβαση για ιατρικές υπηρεσίες- και το τηλέφωνο 2413502256-60 για επιβεβαίωση. Εναλλάκτικα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ιδιόχειρη βεβαίωση μετακίνησης.

Θα χορηγείται βεβαίωση αιμοδοσίας.
Στο ίδιο πλαίσιο, τα μέλη ΔΕΠ του Τμήματος Ιατρικής άρχισαν εθελοντική αιμοδοσία στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο από τη Δευτέρα 23/3/20.
Το Τμήμα Ιατρικής στηρίζει την κοινωνία που δοκιμάζεται.

Θ.  Καραχάλιος -Καθηγητής Ορθοπεδικής
Δ.  Κυριάκου -Καθηγήτρια  Ιατρικής των Μεταγγίσεων, Δ/τρια Μονάδος Αιμοδοσίας  ΠΓΝΛ
Α.  Γιαννούκας  -Καθηγητής  Αγγειοχειρουργικής και Πρόεδρος του Τμήματος  Ιατρικής»

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το