Τοπικά

“Στέγη” στο Νοσοκομείο του Βόλου βρήκαν 3.000 τίτλοι βιβλίων – Γεγονός η βιβλιοθήκη του Ιδρύματος

“Στέγη” στο Νοσοκομείο του Βόλου βρήκαν τις τελευταίες ημέρες περισσότεροι από 3.000 τίτλοι βιβλίων μετά από σημαντικές δωρεές συλλόγων και πολιτών προκειμένου να δημιουργηθεί η κεντρική δανειστική βιβλιοθήκη.
Στόχος της κεντρικής βιβλιοθήκης, αλλά και των επιμέρους που θα δημιουργηθούν σε κλινικές του νοσηλευτικού ιδρύματος, είναι να προσφέρουν τα βιβλία μία ανακούφιση και διέξοδο στους ασθενείς που νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο, στους συνοδούς τους, που τους προσέχουν αλλά και στους ίδιους τους γιατρούς στο πλαίσιο των εφημεριών τους.

Για το εγχείρημα, που ήταν στις σκέψεις της διοίκησης τον τελευταίο χρόνο, μίλησε σήμερα, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε, ο διοικητής του Νοσοκομείου Ματθαίος Δραμητινός και ανέφερε ότι η προσπάθεια έχει σχεδόν ολοκληρωθεί και εντός διμήνου αναμένεται να στηθεί η βιβλιοθήκη. “Από τότε που έγινε γνωστό ότι συγκεντρώνονται βιβλία για τη δημιουργία δανειστικής βιβλιοθήκης στο Νοσοκομείο, ο κόσμος αγκάλιασε την προσπάθεια αυτή” σημείωσε ο διοικητής.

Η κεντρική δανειστική βιβλιοθήκη θα δημιουργηθεί σε αίθριο χώρο των εξωτερικών ιατρείων. Η βιβλιοθήκη θα λειτουργεί συγκεκριμένες ώρες, ενώ οι επιμέρους βιβλιοθήκες θα είναι ανοιχτές.
“Η επιλογή των βιβλίων δεν θα είναι τυχαία” δήλωσε ο κ. Δραμητινός και πρόσθεσε πως η πρωτοβουλία αυτή απευθύνεται σε παιδιά, χρόνια πάσχοντες ή συνοδούς. Μάλιστα ανέφερε πως αν κάποιος μικρός ασθενής ξεκινήσει ένα βιβλίο μέσα στο νοσοκομείο, μπορεί να το πάρει στο σπίτι του για το ολοκληρώσει. “Τι καλύτερο από το να κάνεις δώρο σε ένα παιδί που παίρνει το εξιτήριο και ένα βιβλίο;” είπε χαρακτηριστικά.

Η προϊσταμένη της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας Κατερίνα Χαρανά ευχαρίστησε τους εθελοντές του Νοσοκομείου αλλά και όσοι πρόσφεραν για να συγκεντρωθεί ο αριθμός των βιβλίων. Δήλωσε ότι θα οργανωθούν ομάδες εργασίας για την επιλογή των τίτλων που θα τοποθετηθούν στη βιβλιοθήκη.
Από την πλευρά του ο αναπληρωτής Διοικητής του Νοσοκομείο Χαρίλαος Αποστολίδης, ανέφερε ότι η επιλογή του χώρου έγινε εργονομικά και σημείωσε πως η βιβλιοθήκη θα τονώσει τον κόσμο και τους εργαζόμενους. Χαρακτήρισε εξαιρετική την προσπάθεια και πρόσθεσε πως θα είναι θετικές οι συζητήσεις για τα βιβλία και οι ανταλλαγές τους.

O χώρος όπου θα δημιουργηθεί η κεντρική δανειστική βιβλιοθήκη

Η Ελένη Σελάμη, διευθύντρια στον ΕΟΠΠΥ Μαγνησίας, η οποία είχε την ιδέα για τη δημιουργία της βιβλιοθήκης μαζί με τη μητέρα της Καίτη Κάχρη, τόνισε πως ήταν τρομερή η ανταπόκριση του κόσμου καθώς συγκεντρώθηκαν βιβλία από δωρεές συλλόγων και φορέων ανά την Ελλάδα. Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι βιβλία πρόσφερε η Αισχύλεια Δημοτική Βιβλιοθήκη Ελευσίνας, η Αhepa Hellas, το Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα στη Λάρισα, το Σωματείο Ιππόκαμπος, το ΚΕΘΕΑ, η Κουζίνα Αλληλεγγύης. Μάλιστα στα βιβλία έγραψαν και ευχές.


Κατά τη συνέντευξη τύπου αναφέρθηκε πως δύο φιλόλογοι προσφέρθηκαν να ασχολούνται εθελοντικά τις ώρες που θα λειτουργεί η δανειστική βιβλιοθήκη. Στο χώρο θα στηθεί και αναγνωστήριο. Οι επιμέρους βιβλιοθήκες θα στηθούν στην Παιδιατρική Κλινική – ήδη συγκεντρώθηκαν περισσότερα από 2.000 παιδικά βιβλία-, στη Μονάδα Μεσογειακής Αναιμίας, στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού, στην Αιμοδοσία, στη Μονάδα Χημειοθεραπείας.

Τέλος, ο κ.Δραμητινός κάλεσε όσους πολίτες μπορούν να προσφέρουν, να βοηθήσουν προκειμένου να συγκεντρωθούν αρκετά χρήματα για τα έπιπλα στην κεντρική βιβλιοθήκη, που αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός δύο μηνών.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το