Τοπικά

“Σκόπελος Όλοι Μαζί”: Η δημοτική αρχή αντιμετωπίζει το θέμα των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στον οικισμό με προχειρότητα

Τη δημοτική αρχή καταγγέλλει για προχειρότητα και έλλειψη οράματος η δημοτική παράταξη “Σκόπελος Όλοι Μαζί” τονίζοντας ότι δεν συντάχθηκε κυκλοφοριακή μελέτη για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο εμπορικό τμήμα του οικισμού αλλά και στο παραλιακό μέτωπο.  Όπως αναφέρουν οι σύμβουλοι της παράταξης,  στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο που έλαβε χώρα την Τετάρτη 16 Ιουνίου συζητήθηκε το 14ο θέμα σχετικά με την κυκλοφοριακή ρύθμιση στο εμπορικό τμήμα του οικισμού της Σκοπέλου. Σημειώνεται ότι η απόφαση απορρίφθηκε από τους 8 έναντι 13 συμβούλων που συμμετείχαν. Παρόντες από την παράταξη του κ. Περίσση ήταν 6 δημοτικοί σύμβουλοι, έξι από παράταξη “Σκόπελος Όλοι μαζί” και ένας δημοτικός σύμβουλος από την παράταξη του κ. Αναγνώστου.
“Από τον Φεβρουάριο επισημάναμε ως παράταξη την ανάγκη σύνταξης κυκλοφοριακής μελέτης. Φτάνουμε στα μέσα Ιουνίου, με την καλοκαιρινή σεζόν να έχει ξεκινήσει και με έκπληξη διαπιστώνουμε και πάλι ότι η Δημοτική αρχή του διαβόητου δίδυμου Περίσση – Ξηντάρη συνεχίζει να αντιμετωπίζει το θέμα με προχειρότητα και χωρίς όραμα. Και δεν είναι μόνο αυτό δεν αφουγκράζεται ούτε τους δημότες του νησιού μας, ούτε λαμβάνουν υπ’ όψιν τους το νομικό πλαίσιο και τα γεγονότα. Το μόνο που έχουν καταφέρει είναι να διχάσουν τους πολίτες και μάλιστα σε μια εποχή με πολλαπλά προβλήματα επιβίωσης” καταγγέλλει στην ανακοίνωσή της.

Όπως εξηγεί την 25η Μαΐου 2021 στην 7η τακτική συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σκοπέλου η πρόταση τους για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις του παραλιακού μετώπου καταψηφίστηκε από τον Λιμενάρχη Σκοπέλου και τακτικό μέλος του ΔΣ κ ΓΚΑΡΑ επισημαίνοντας ότι για να ισχύσουν οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις είναι απαραίτητη, η ύπαρξη αντίστοιχης κυκλοφοριακής μελέτης.

“Αυτό δηλαδή που η παράταξη μας προτείνει από την πρώτη στιγμή. Αυτό λοιπόν που επισημαίνεται από όλους σχεδόν τους εμπλεκόμενους για τη λήψη της σχετικής απόφασης είναι ότι έτσι όπως προσπαθεί η Δημοτική αρχή του δίδυμου Περίσση – Ξηντάρη να την εφαρμόσει , δεν είναι εφαρμόσιμη (δεν είναι δική μας εικασία το αναφέρει άλλωστε και ο κ Λιμενάρχης). Πίστευαν οι δυο τους ότι αυτή η απόφαση θα έπαιρνε έγκριση νομιμότητας. Γελάστηκαν οικτρά και τώρα έχουν καταφύγει σε δωρεάν μελέτες επιστρατεύοντας και πάλι παράτυπα δικούς τους συγγενείς. Στην εισήγηση τους μιλούν για δημόσια διαβούλευση που και αυτή έγινε κατά το δοκούν . Δεν έκαναν δημόσια διαβούλευση, αυτό λέγεται δημόσια παρωδία. Το άρθρο 78 του Ν.4555/2018 καθορίζει ακριβώς, πως πρέπει να γίνεται η δημόσια διαβούλευση μέσα από την Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης, που εμείς προτείναμε ,προκειμένου να εκφραστεί η κοινωνία των πολιτών” αναφέρει χαρακτηριστικά.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η δημοτική παράταξη σημειώνει:

“Άρα λοιπόν όλα είναι στον αέρα για ακόμη μια φορά, χωρίς μελέτες χωρίς σωστές διαδικασίες και άρα μη εφαρμόσιμα.
Υπάρχουν προβλήματα μέσα στον οικισμό, αυτό είναι σε όλους μας γνωστό και πρέπει να λυθούν. Να λυθούν όμως με σωστές διαδικασίες, χωρίς να δυσχεράνουμε την κίνηση των μονίμων κατοίκων του οικισμού, που στην ουσία αυτοί δίνουν ζωή στον οικισμό και όχι αυτοί που διαμένουν στην άπλα της εξοχής. Να διαφυλάξουμε τον παραδοσιακό χαρακτήρα, να διαφυλάξουμε τους επαγγελματίες κατ’ ουσίαν και όχι κατ’ ευφημισμό.
Οι επαγγελματίες για μας είναι δικοί μας άνθρωποι, φίλοι, συγγενείς, γονείς, αδέρφια, ξαδέρφια, γείτονες, συμμαθητές…. και θέλουμε τα αιτήματά τους να έχουν ονοματεπώνυμο και να μην είναι “αγνώστου Πατρός”.
Το να είμαστε δίπλα στους επαγγελματίες του νησιού είναι για μας καθήκον και όχι επικοινωνιακό τρικ. Δεν φτάνει όμως να το θέλουμε μόνο εμείς. Χρειάζεται και οι ίδιοι οι επαγγελματίες, να καταλάβουν ότι κανείς δεν τους κάνει χάρη, είτε είναι στην διοίκηση είτε είναι στην αντιπολίτευση.
Γι αυτό σε κάθε διαβούλευση, με όποιο ανορθόδοξο τρόπο και αν γίνεται , μπορεί ο κάθε επαγγελματίας εύκολα να μας βρει και να μας χρησιμοποιήσει – αξιοποιήσει.
Ευελπιστούμε ότι στο εξής κείμενα – αιτήματα επαγγελματιών σαν και αυτό που πήραμε στα χέρια μας, έστω και αργά, θα αποτελέσουν μια καλή πρακτική διεκδίκησης, για όλα όσα χρειάζεται κάθε επαγγελματικός κλάδος. Για εμάς αυτή η κίνηση μέρους των επαγγελματιών του νησιού, αποτελεί μια νέα αρχή στην αυτοδιοικητική πρακτική του τόπου και την χαιρετίζουμε.
Προτείνουμε λοιπόν να συσταθεί μία διαπαραταξιακή ομάδα εργασίας, με την συμμετοχή ειδικού αλλά και των πολιτών προκειμένου, μέσα από σωστές διαδικασίες να βρεθεί η λύση.
Διαφορετικά δεν θα γίνουμε μέρος και άλλων προβλημάτων, από βόμβες που θα σκάσουν στην συνέχεια…
Η Δημοτική αρχή του δίδυμου Περίσση – Ξηντάρη θα έχει όλη την ευθύνη”

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι
Δημήτριος Κ.ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ
Σπυριδούλα Ι.ΚΑΡΒΕΛΗ
Ρηγίνος Β.ΠΑΤΣΗΣ
Κωνσταντίνος Π.ΛΕΜΟΝΗΣ
Ηλίας Α.ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΣ
Ευάγγελος Γ.ΤΣΟΥΚΑΛΑΣ

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το