Τοπικά

“Σήμερα που μπορώ, σε βοηθάω εγώ” – Γεύμα αγάπης από την Κουζίνα Αλληλεγγύης και το Σώμα Οδηγισμού

Έφεραν τρόφιμα, παιχνίδια, φάρμακα και άλλα είδη και ζέσταναν με τη διάθεση προσφοράς και αλληλεγγύης τις καρδιές δεκάδων συμπολιτών. Ο λόγος για τα παιδιά και τους εφήβους από το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού του τοπικού τμήματος Νέας Ιωνίας, που βοήθησαν τα μέλη της Κουζίνας Αλληλεγγύης να προσφέρουν 150 μερίδες φαγητού σε συμπολίτες.
Η πρωτοβουλία υλοποιήθηκε την Τρίτη στην πλατεία Πανεπιστημίου και οι πρωταγωνιστές ήταν τα 30 μέλη του ελληνικού Οδηγισμού που γνώρισαν στην πράξη την αλληλεγγύη.
Δεκάδες συμπολίτες άποροι και μη πέρασαν από το σημείο, που είχαν στηθεί τα τραπέζια και έλαβαν φαγητό.

Από το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού η αρχηγός Κλάδου Αστεριών του τοπικού τμήματος Νέας Ιωνίας Μαγνησίας κ. Ευαγγελία Κλεάνθη επισήμανε πως «οι ομάδες των Αστεριών, Πουλιών, και Οδηγών πρόσφεραν στην Κουζίνα Αλληλεγγύης είδη που είχαν συγκεντρώσει, ρούχα, παιχνίδια, φάρμακα, που δεν έχουν λήξει, καπάκια, χρησιμοποιημένο τηγανέλαιο, και τρόφιμα μακράς διάρκειας και βοήθησαν στη διανομή φαγητού στην πλατεία Πανεπιστημίου. Μιλήσαμε για την έννοια της αλληλεγγύης, η οποία δεν εμπεριέχει οίκτο. Είναι μία πράξη οριζόντια. Σε βλέπω ως ίσο, δεν είμαι πάνω από σένα. Σήμερα που μπορώ, σε βοηθάω εγώ, γιατί μπορεί αύριο να βρεθώ στη θέση σου, και ίσως τότε να μπορείς να με βοηθήσεις εσύ. Κάναμε την «καλή μας πράξη», και θαυμάσαμε τους εθελοντές, που προσφέρουν τον προσωπικό τους χρόνο, για έναν καλό σκοπό. Αν θέλουμε να ελπίζουμε σε ένα καλύτερο κόσμο, πρέπει εκτός από την προσωπική μας πρόοδο όλοι να προσπαθούμε και για το κοινό καλό. Μέσα στη συνεργασία, την αλληλεγγύη, το ενδιαφέρον για τον διπλανό βρίσκεται μία καλύτερη κοινωνία, άρα εκεί και το συμφέρον και η ευτυχία μας. Χρόνια πολλά με υγεία για όλο τον κόσμο».

Από την πλευρά της η υπεύθυνη της Κουζίνας Αλληλεγγύης κ. Αγγελική Ιωαννίτη ευχαρίστησε το τοπικό τμήμα Νέας Ιωνίας του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού για τη βοήθεια που πρόσφεραν και πρόσθεσε πως καθημερινά διανέμονται 150 μερίδες φαγητού σε συμπολίτες, που έχουν ανάγκη, καθώς και πάνω από 70 πρωινά σε μαθητές.
Ο Οδηγισμός είναι μία παγκόσμια, αυτόνομη, ανεξάρτητη οργάνωση με παιδαγωγικό χαρακτήρα, που απευθύνεται σε παιδιά και νέους. Είναι η «πιο Μεγάλη Παρέα του κόσμου» σε 100 πόλεις σε όλη την Ελλάδα, 145 χώρες στον κόσμο και 10.000.000 μέλη σε όλη τη γη. Μέρος της γοητείας του Οδηγισμού είναι ακριβώς η εθελοντική προσφορά. Εθελοντισμός σημαίνει υπευθυνότητα, αδέσμευτη ανοιχτή σκέψη και προσήλωση στον στόχο.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το