Τοπικά

«Σε τραγική κατάσταση η αντιπυρική θωράκιση της Μαγνησίας – Στηρίζεται μόνο στο φιλότιμο των πυροσβεστών»

Αναστάτωση προκαλεί στους πυροσβέστες του Νομού Μαγνησίας το γεγονός ότι για δεύτερη φορά φέτος αποδυναμώνονται τις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες του Νομού, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες για στελέχωση του Πεζοπόρου Τμήματος Θεσσαλίας και πρόσφατα για το Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων ( Μ.ΕΤ.Π.Ε.) με έδρα την Ελευσίνα.

Η Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Μαγνησίας έστειλε επιστολή διαμαρτυρίας στον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, στην οποία τονίζει μεταξύ άλλων ότι η αναγκαστική μετακίνηση περίπου 25 πυροσβεστών στο Πεζοπόρο καθώς και 3 πυροσβεστών στο Μ.ΕΤ.Π.Ε. από τις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες του Νομού, θέτει σε κίνδυνο την πυρασφάλεια ολόκληρης της περιοχής, καθώς επίσης και των ίδιων των πολιτών της. «Η αντιπυρική θωράκιση του Νόμου βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε τραγική κατάσταση και στηρίζεται για άλλη μια χρονιά στο φιλότιμο των συναδέλφων», τονίζει η Ένωση.

Η αποδυνάμωση των Υπηρεσιών θα σημάνει την ταυτόχρονη αδυναμία τους να είναι συνεπής στα καθήκοντά τους αφού θα είναι στελεχωμένες με λιγότερα άτομα από αυτά που απαιτούνται, ώστε να προστατεύεται, σε περίπτωση κινδύνου μία τόσο μεγάλη έκταση, όπως είναι ο Νομός Μαγνησίας ( ορεινοί όγκοι Πήλιου – Αλμυρού, τα νησιά Σκιάθος – Σκόπελος – Αλόννησος, πολεοδομικό συγκρότημα Βόλου), που ταυτόχρονα έχει υψηλό βαθμό δυσκολίας σε περίπτωση εκδήλωσης πυρκαγιάς λόγω του γεωγραφικού του χαρακτήρα, την στιγμή που οι ανάγκες όχι μόνο παραμένουν οι ίδιες αλλά ταυτόχρονα αυξάνονται.
Επιπλέον, το προεδρείο της Ένωσης χαρακτηρίζει απαράδεκτο να μετακινούνται πυροσβέστες από το Νομό Μαγνησίας, αφού σύμφωνα με την διαταγή για την κατανομή των θέσεων στο Πυρ/κό Σώμα ο Νομός έχει 31 κενά. Θα έπρεπε, τονίζουν οι συνδικαλιστές, να επιλεγούν συνάδελφοι που το επιθυμούσαν και από Νομούς που ήταν υπεράριθμοι.

Στην ίδια επιστολή επισημαίνεται ότι:

«Σε όλα αυτά προσθέτοντας και τις τεράστιες ελλείψεις σε οχήματα, ατομικό και μηχανολογικό εξοπλισμό, κτιριακά προβλήματα σε όλες τις Υπηρεσίες (τα οποία γνωρίζεται) αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι η αντιπυρική θωράκιση του Νόμου μας βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε τραγική κατάσταση και στηρίζεται για άλλη μια χρονιά στο φιλότιμο των συναδέλφων.
Με βάση τα παραπάνω και εξαιτίας των σοβαρών προβλημάτων που προκύπτουν σας ζητάμε να ανακαλέσετε τις μετακινήσεις των συναδέλφων που φεύγουν από την περιοχή μας θέτοντας σε κίνδυνο την πυρασφάλεια του Νομού, των κατοίκων της και των επισκεπτών της στην διάρκεια μάλιστα της αντιπυρικής και παράλληλα, της τουριστικής περιόδου.
Θα θέλαμε επίσης να σας τονίσουμε ότι θα έπρεπε να είχε γίνει, μέριμνα ώστε κατά την διαδικασία των τακτικών μεταθέσεων να καλυφθούν τα κενά του Νομού μας.
Είμαστε σίγουροι ότι είστε γνώστης του προβλήματος που δημιουργείται και ότι θα κάνετε τις απαραίτητες ενέργειες για την επίλυση τους, ώστε να μην υπάρχουν ελλείψεις στην αντιπυρική θωράκιση του Νομού, τα οποία μπορεί να αποβούν ‘’επικίνδυνα’’ για την ασφάλεια των πολιτών και των συναδέλφων.
Σε κάθε περίπτωση είμαστε στην διάθεση σας για οποιαδήποτε συνεργασία ώστε να βρεθεί λύση στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί πάντα με γνώμονα να παρέχουμε τις ποιο σωστές υπηρεσίες για την ασφάλεια της ζωής και της περιουσίας των πολιτών».

(φωτό αρχείου)

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το