ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

κυκλο – φ – οριακα

Άρθρα

My market: Μειώσεις τιμών σε 5266 προϊόντα

Χωρίς κατηγορία

«Γιατί με τον Ιάσονα»

Άρθρα

Τοπικά

«Σε θετική κατεύθυνση η απόφαση του Υπουργείου για την μονάδα SRF – Να απολογηθεί η δημοτική αρχή»

Σε θετική κατεύθυνση υποστηρίζει ότι βρίσκεται η σημερινή απόφαση του Υπουργείου Περιβάλλοντος σχετικά με το σχέδιο της δημοτικής αρχής για δημιουργία μονάδας παραγωγής SRF, η δημοτική κίνηση «Μαζί για τον Βόλο». Τονίζει επίσης πως η δημοτική αρχή Βόλου πρέπει να απολογηθεί για την απόφαση που «πέρασε» χωρίς καμία διαβούλευση.

«Αποτελεί απόδειξη των όσων λέγαμε και δικαίωση του αγώνα που δώσαμε, μαζί με δημοτικούς συμβούλους άλλων παρατάξεων, αλλά και σε επίπεδο-τοπικής-κοινωνίας, ενάντια στα σχέδια δημιουργίας αυτής της μονάδας.
Οι μάσκες πέσανε και η απερχόμενη δημοτική αρχή οφείλει να απαντήσει στην τοπική κοινωνία γιατί στη δύση της θητείας της, την οποία χαρακτήρισε η παντελή αδιαφορία για την ανακύκλωση, υποστήριξε με τόση ζέση τη δημιουργία μονάδας παραγωγής SRF, τη στιγμή που γνώριζε ότι αυτή βρίσκεται σε αντίθετη κατεύθυνση από τον Εθνικό Σχεδιασμό Διαχείρισης Αποβλήτων και-κυρίως-η χρήση του(SRF) για παραγωγή ενέργειας θα ήταν άκρως επιβλαβής για τη δημόσια υγεία. Επιπρόσθετα, πρέπει να απολογηθεί γιατί αυτή την απόφαση την «πέρασε» χωρίς καμία διαβούλευση, με τα όργανα του Δήμου και την τοπική κοινωνία.
Πάγια θέση και προτεραιότητά μας είναι η επαναχρησιμοποίηση και η ανακύκλωση των στερεών αποβλήτων (ανακύκλωση 4 σημείων, μονάδα κομποστοποίησης κτλ.), όπως προβλέπεται και από τον Εθνικό Σχεδιασμό Διαχείρισης Απορριμμάτων. Γι’ αυτό, το αίτημα για την ορθή διαχείριση απορριμμάτων παραμένει και δεν επαναπαυόμαστε».

 

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το