Άρθρα

“Ψηφίζω για πρώτη φορά”

του Μηνά Χαραλαμπίδη*

Φέτος ψηφίζεις για πρώτη φορά, 17 χρόνων, αλλά και 18, 19, 20….
Θα μπορούσα να σου πω:
Διάβασε το πρόγραμμα των συνδυασμών στις δημοτικές εκλογές για να έχεις άποψη. Θα έχεις όμως ακούσει για αθέτηση προγραμμάτων, για φιλόδοξα προγράμματα που έγιναν για να σε δελεάσουν να τα ψηφίσεις μα μετά λησμονήθηκαν, αυτό δηλαδή που έκανε η σημερινή Δημοτική Αρχή που ενώ στο πρόγραμμά της υποσχέθηκε καθαρό πόσιμο νερό, τη λύση στο κυκλοφοριακό πρόβλημα της πόλης μας, τη δημιουργία ποδηλατοδρόμων και τόσα άλλα, αυτά δεν έγιναν ποτέ.
Θα μπορούσα να σου πω:

Να επιλέξεις κάποιον υποψήφιο δήμαρχο, που γνωρίζεις ότι έχει ικανότητες, μα δεν γνωρίζεις κανένα πέρα από τον σημερινό δήμαρχο που προσπαθεί να σε πείσει ότι αυτό που βλέπεις στην πόλη του Βόλου είναι «δικό» του δημιούργημα ενώ όλοι οι προηγούμενοι δήμαρχοι δεν έκαναν τίποτε απολύτως. Το πιστεύεις αυτό;
Θα μπορούσα να σου πω:
Να επιλέξεις κάποιους δημοτικούς συμβούλους που ξέρεις ότι είναι άνθρωποι με ιδεολογία προσφοράς και εθελοντισμού. Ναι εδώ κάτι ξέρεις• είναι ένας θείος, ένας γείτονας, ένας καθηγητής, μία φίλη των γονιών σου ίσως ένας φίλος σου αλλά είναι σε διαφορετικούς συνδυασμούς.
Αυτό που θέλω να σου πω είναι πως….

ΤΩΡΑ έχεις το δικαίωμα της συμμετοχής. Άφησε για λίγο το κινητό σου. Ξέρω ότι δεν έχεις διάθεση για τίποτε. Βλέπεις την απαξίωση για τη γνώση, τους καθηγητές, το Πανεπιστήμιο. Δεν ξέρεις γιατί να αγωνιστείς. Σε εκνευρίζουν οι πολιτικοί. Βλέπεις τις τηλεοπτικές κοκορομαχίες τους και δεν καταλαβαίνεις γιατί μαλώνουν.
Ακούς συνέχεια τέσσερα χρόνια τώρα ότι πρέπει να γίνουν αλλαγές, έχεις ακούσει για πολιτικούς που αλλάζουν κόμματα, ενώ εσύ χρόνια τώρα υποστηρίζεις την ίδια ομάδα ποδοσφαίρου και δεν την αλλάζεις, την υπερασπίζεσαι πάντοτε και στις νίκες και στις ήττες.
ΘΕΛΕΙΣ να πεις τη γνώμη σου. Γιατί έχεις γνώμη που είναι «αγνή» χωρίς ακόμη να έχει επηρεαστεί ή δηλητηριαστεί από τοξικές θέσεις.
ΘΕΛΕΙΣ να συμμετέχεις εθελοντικά στις εκδηλώσεις του Δήμου, αλλά δεν στο ζήτησε κανένας.
ΘΕΛΕΙΣ να είσαι πρωταγωνιστής στις γιορτές της πόλης αφού έχεις ικανότητες, γνωρίζεις μουσική, χορό, γνωρίζεις ξένες γλώσσες, μπορείς να βοηθήσεις σε θέματα τουρισμού και διεθνών εκδηλώσεων, ασχολείσαι με τον αθλητισμό, διακρίνεσαι…

Έχεις πολλά ερωτήματα:
– Γιατί δεν έχουμε θέατρα στην πόλη μας;
– Γιατί δεν γνωρίζουμε τους τοπικούς καλλιτέχνες;
– Γιατί μαλώνουμε για τις ποδοσφαιρικές ομάδες της πόλης μας;
– Γιατί δεν υπάρχουν χώροι να αφήσουμε το ποδήλατό μας με ασφάλεια όταν κατεβαίνουμε στο κέντρο της πόλης;
– Γιατί μυρίζει ο αέρας και νιώθουμε δυσφορία;
– Γιατί όταν ανοίγουμε τη βρύση δεν μπορούμε να πιούμε καθαρό νερό;
– Γιατί κανείς δεν ζητάει τη γνώμη μας;
ΤΩΡΑ που είσαι 17 χρόνων, 18, 19, 20… μαθητής, μαθήτρια, φοιτητής, εργαζόμενος, ΤΩΡΑ έχεις το δικαίωμα της συμμετοχής. Μην το αγνοήσεις. Μην το απαξιώσεις. Είναι η δύναμή σου.
ΛΟΙΠΟΝ…
Οι «Μαζί για τον Βόλο» θα σου δώσουν λόγο, θα σου δώσουν τη δυνατότητα να υλοποιήσεις τις ιδέες και τα οράματά για την πόλη. Σε χρειαζόμαστε γι’ αυτό. «Μαζί» θα κάνουμε καλύτερη την πόλη, με δήμαρχο τον Ιάσονα Αποστολάκη.

*υποψήφιου δημοτικού συμβούλου με τον συνδυασμό
«Όλοι μαζί για τον Βόλο» και υποψήφιο δήμαρχο τον Ιασ. Αποστολάκη

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το