Τοπικά

“Προτεραιότητα η εξυπηρέτηση επιχειρηματικών συμφερόντων για την δημοτική αρχή Μπέου”

«Στο πρώτο, κιόλας, δημοτικό συμβούλιο μετά τις πρόσφατες δημοτικές εκλογές, η δημοτική αρχή Μπέου έδειξε την προτεραιότητα της και τις προθέσεις για τη εξυπηρέτηση επιχειρηματικών συμφερόντων, επαληθεύοντας τη κριτική που η Λαϊκή Συσπείρωση και το ΚΚΕ ανέπτυξε στην προεκλογική περίοδο, τονίζει η παράταξη σε ανακοίνωσή της με αφορμή το γεγονός ότι ο ηλεκτροφωτισμός περνά στον όμιλο Μυτιληναίου.
Επίσης η παράταξη καταγγέλλει το γεγονός ότι δόθηκε άδεια σε σούπερ μάρκετ να ανοίξει στην οδό Καρτάλη, χωρίς θέσεις στάθμευσης, ενώ αμαφέρεται και στην αύξηση της σύμβασης για το γκαράζ της οδού Φιλελλήνων.

«Η δημοτική αρχή Μπέου, που είχε προεκλογικά, τη στήριξη της ΝΔ, ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ και Επιχειρηματιών Ομίλων για την προώθηση κερδοφόρων επενδύσεων αποδεικνύεται πολύ γαλαντόμα και ανοιχτοχέρα. Υπερασπίστηκε την ιδιωτικοποίηση του οδοφωτισμού στον Μυτιληναίο, προσπαθώντας να μας πείσει ότι το κάνει για το καλό μας και όχι για τα κέρδη του επιχειρηματικού ομίλου και ταυτόχρονα προϋπολόγισε επιπλέον 300.000 € από τα λεφτά που διπλοπληρώνουμε στο κράτος με τα ανταποδοτικά τέλη, να δοθούν σε ιδιώτη για να παρακολουθεί την πορεία και τον έλεγχο των εργασιών(!).

Χαρακτηριστικό, επίσης, παράδειγμα είναι η στήριξη επιχειρηματικής επένδυσης για τα κέρδη αγοράς τροφίμων, όπου στο δημοτικό συμβούλιο ενέκρινε την κυκλοφορική μελέτη για δημιουργία ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ στη Κ. Καρτάλη – Γαλλίας, χωρίς ενημέρωση του δημοτικού συμβουλίου για την έκταση του καταστήματος, τον αριθμό υποχρεωτικών χώρων στάθμευσης, το που μπορούν να εξασφαλιστούν, αδιαφορώντας για το κυκλοφοριακό χάος στο κέντρο της πόλης και για την περιβαλλοντική – κυκλοφοριακή επιβάρυνση.

Επιπλέον ενέκρινε 622.000 € για το χώρο στάθμευσης στη Φιλελλήνων, για «υπερσυμβατικές εργασίες», πέρα των καθορισμένων απρόβλεπτων δαπανών και των αναθεωρήσεων συνολικού ποσού 380. 000 €, αναμορφώνοντας τον προϋπολογισμό και αναστέλλοντας την κατασκευή παιδικών χαρών, των πεζογεφυρών στον Κραυσίδωνα και τη συντήρηση σχολικών υποδομών, κ.ά.

Έχει ιδιαίτερη σημασία ότι η δημοτική αρχή, αρνήθηκε την πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης, να αποφασίσει το δημοτικό συμβούλιο, ανάλογα με τα εισοδηματικά κριτήρια ή την κοινωνική κατάσταση των λαϊκών οικογενειών, τη διαγραφή οφειλών και προστίμων ή σχετικές ευνοϊκές ρυθμίσεις για την εξόφλησή τους. Να θυμίσουμε ότι το ΚΚΕ είχε καταθέσει και αντίστοιχη τροπολογία στη Βουλή που καταψήφισαν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ και τα κόμματα «τσόντες» της διαχείρισης υπέρ των επιχειρηματικών ομίλων. Η δημοτική αρχή αποποιήθηκε τις ευθύνες της και δικαιολογήθηκε για την ταύτισή της με την κυβερνητική εισπρακτική επέλαση λέγοντας ότι εφαρμόζει το νόμο. Μάλιστα ως «καλό παιδί» στην εφαρμογή της φοροληστείας, αποκάλυψε ότι προϋπολογίζει 15.000 € για τα ταχυδρομικά ραβασάκια που πρόκειται να στείλει στους δημότες, για την αναγκαστική είσπραξη με την απειλή κατασχέσεων, δεσμεύσεων λογαριασμών και πλειστηριασμών, όπως οι μνημονικοί νόμοι του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ, επιτάσσουν.

Στην ίδια αντιλαϊκή πολιτική ρότα, που μετατρέπει τους δήμους σε επιχειρήσεις εμπορευματοποίησης των κοινωνικών αγαθών, έφερε προς ψήφιση και ενέκρινε τα τροφεία των παιδικών σταθμών και το ακριβό αντίτιμο που καλούνται να πληρώσουν οι λαϊκές οικογένειες για τη δημιουργική απασχόληση των παιδιών τους σε διάφορα αθλητικά και πολιτιστικά προγράμματα, καθώς επίσης και για τα δίδακτρα στο ΔΙΕΚ, διατηρώντας στα ύψη τα δίδακτρα.

Η δημοτική αρχή με τις παραπάνω αποφάσεις αποδεικνύεται ο καλύτερος σύμμαχος στην εφαρμογή των αντιλαϊκών αναδιαρθρώσεων, στο χτύπημα των δικαιωμάτων του λαού εφαρμόζοντας κατά γράμμα την πολιτική ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΕΕ.

Η Λαϊκή Συσπείρωση και το ΚΚΕ θα αποκαλύπτουν διαρκώς τις αντιλαϊκές προτεραιότητες της δημοτικής αρχής. Καλούμε στις επόμενες βουλευτικές εκλογές τους εργαζόμενους να στηρίξουν και να συμπορευτούν με το ΚΚΕ, να δυναμώσει ο αγώνας τους, η λαϊκή αντιπολίτευση, απέναντι στη συντονισμένη επιχείρηση κεντρικής κυβέρνησης και τοπικής διοίκησης, όπως κι αυτής του κ. Μπέου, που έχουν «σεβντά» τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων εις βάρος των κοινωνικών και εργασιακών δικαιωμάτων των ανθρώπων του μόχθου, των ανθρώπων που παράγουν τον πλούτο, που τον καρπώνονται οι λίγοι, καταδικάζοντας τους πολλούς στη φτώχεια.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το