Τοπικά

Λίμνες πολλοί δρόμοι του Βόλου από μπουρίνι (photos)

Έντονη βροχόπτωση συνοδευόμενη από δυνατούς ανέμους και αστραπόβροντα σημειώθηκε χθες το απόγευμα στην πόλη του Βόλου, με αποτέλεσμα μέσα σε λίγα λεπτά της ώρας αρκετοί δρόμοι να μετατραπούν σε λίμνες. Η καταιγίδα ξέσπασε στις 7.30 μ.μ. και προκάλεσε προβλήματα σε διάφορα σημεία της πόλης, καθώς αρκετά φρεάτια όμβριων υδάτων ήταν βουλωμένα και οι δρόμοι πλημμύρισαν.
Τα περισσότερα προβλήματα καταγράφηκαν στη συνοικία της Νεάπολης με πολλούς δρόμους να μετατρέπονται γρήγορα σε λίμνες και να καθίστανται αδιάβατοι, ενώ παρόμοια ήταν η εικόνα στον κόμβο Δημαρχείου, στην οδό 2ας Νοεμβρίου και σε σημεία της Αναλήψεως.

Μικροπροβλήματα παρατηρήθηκαν και στο κέντρο του Βόλου και συγκεκριμένα στην οδό Ογλ, ενώ κλήσεις δέχτηκε και η Πυροσβεστική Υπηρεσία υπό τον φόβο εισόδου νερών σε σπίτια. Ειδικότερα η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε πέντε κλήσεις για αντλήσεις υδάτων από Ν. Ιωνία (μία), Ανακασιά (δύο) και Αγ. Παρασκευή (δύο).
Επίσης, πέντε συνεργεία της ΔΕΥΑΜΒ βρέθηκαν στους δρόμους για να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα.
Ένα όχημα της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων βρέθηκε από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε η καταιγίδα στον κόμβο Δημαρχείου και οι εθελοντές επιχειρούσαν για τον καθαρισμό φρεατίων προκειμένου να φύγει το συσσωρευμένο νερό.

Επίσης, ένα ακόμη όχημα έκανε περιπολίες στην πόλη του Βόλου για την καταγραφή προβλημάτων και την άμεση επέμβαση σε περίπτωση που κρίνονταν αναγκαίο.
Όπως ανέφερε το μέλος της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Βασ. Ηλιόπουλος «οι εθελοντές σε παρόμοιες περιπτώσεις βρίσκονται πάντα στην πρώτη γραμμή, για να συνδράμουν όπου χρειαστεί». Ο ίδιος προσέθεσε ότι «σοβαρά προβλήματα δεν αναφέρθηκαν και για μια ακόμη φορά ο κόμβος Δημαρχείου μετατράπηκε σε λίμνη».
Να αναφερθεί ότι το ύψος της βροχής που έπεσε χθες στην πόλη του Βόλου έφτασε τα 44 χιλιοστά, ενώ στη διάρκεια του Ιουλίου ο συνολικός υετός φτάνει τα 77,6 χιλιοστά.
Η σημερινή πρόγνωση του καιρού από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία κάνει λόγο για βροχόπτωση από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το απόγευμα και καταιγίδα τη νύχτα. Οι άνεμοι θα είναι ανατολικοί ασθενείς νωρίς το πρωί και το απόγευμα, βόρειοι ασθενείς το μεσημέρι και ασθενείς νοτιοανατολικοί το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18…30 οC. Στα Τρίκαλα 22…30 οC.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το