Αθλητισμός

“Πλήρωσε” την κακή αρχή και έχασε από τον Ν.Ο. Λάρισας ο Βόλος (9-6)

Ο Βόλος Υδατοσφαίριση-Κολύμβηση είχε εξ ορισμού δύσκολο έργο αντιμετωπίζοντας εκτός έδρας τον δεύτερο της βαθμολογίας Ν.Ο. Λάρισας για την 9η αγωνιστική της Α2 πόλο. Ήθελε να κάνει την έκπληξη, αλλά «πλήρωσε» το κακό του ξεκίνημα και έτσι ηττήθηκε με 9-6.

Ο προπονητής του Βόλου Σάκης Πλατανίτης επέλεξε την ακόλουθη αρχική επτάδα: Νάσιος (τερματοφύλακας), Νικολέρης (αμυντικός ), Γλούμης (φουνταριστός), Εγνατιάδης, Βασιλούδης, Δημητρίου, Χρ. Κουφιδάκης (περιφερειακοί).

Οι φιλοξενούμενοι ήθελαν πολύ να ελέγξουν τον ρυθμό του αγώνα από το ξεκίνημα, αλλά δεν τα κατάφεραν. Ο Πατούνας με πέναλτι και στη συνέχεια οι Παπαδόπουλος, Νικηφορίδης και Παράσχος έδωσαν ισχυρό προβάδισμα στον Ν.Ο. Λάρισας (4-0). Χρειάστηκε να φτάσουμε στο 1’.01’’ της πρώτης περιόδου για να βρει δίχτυα για τον Βόλο ο Ιάσων Λέτσιος και να μειώσει σε 4-1.

Στο δεύτερο οκτάλεπτο οι Βολιώτες βελτιώθηκαν στον αμυντικό τομέα, δεχόμενοι δύο τέρματα αυτή τη φορά, αλλά επιθετικά δεν μπορούσαν να βρουν λύσεις και έτσι πέτυχαν πάλι μόνο ένα γκολ, με σκόρερ τον Κουφιδάκη. Η λήξη του ημιχρόνου βρήκε τον Ν.Ο. Λάρισας να προηγείται με 6-2 έχοντας βάλει τις βάσεις της τη νίκη του.

Ο Βόλος αντέδρασε κάπως στην τρίτη περίοδο. Αρχικά βρέθηκε πίσω στο σκορ με πέντε γκολ διαφορά (7-2), αλλά με δύο ακόμη τέρματα του Κουφιδάκη μείωσε σε 7-4. Ο Παπαδόπουλος έγραψε το 8-4 για τους γηπεδούχους, αλλά οι φιλοξενούμενοι μείωσαν εκ νέου με τον Δημητρίου, που σημείωσε το 8-5.

Με αυτό το σκορ άρχισε η τελευταία περίοδος στην οποία ο Βόλος προσπάθησε να πλησιάσει ακόμη περισσότερο. Στο 6’.29’’ τα κατάφερε όταν σε σουτ του Δημητρίου στο δοκάρι ο Βερβερίδης πήρε το… ριμπάουντ και από κοντά μείωσε σε 8-6. Ωστόσο, στο 4’.36’’ ο Παπαδόπουλος έφερε ξανά τους γηπεδούχους στο +3 με γκολ στον παραπάνω, με το 9-6 να μην αλλάζει αφού ακολούθησαν εκατέρωθεν χαμένες επιθέσεις.

Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε ότι στον Ν.Ο. Λάρισας είναι έντονο το βολιώτικο στοιχείο. Βολιώτης είναι τόσο ο προπονητής Δημήτρης Μπλάνας, όσο και οι Μ. Νικηφορίδης, Δ. Γκανάτσιος, ενώ το σκουφάκι του Βόλου φόρεσαν στο παρελθόν τόσο ο Λαρισαίος Δ. Στεργίου, όσο και ο Καρδιτσιώτης Χρ. Δανιήλ.

Διαιτητές: Σπανούδης, Καρούλης.

Τα οκτάλεπτα: 4-1, 2-1, 2-3, 1-1.

Ν.Ο. ΛΑΡΙΣΑΣ (Δημήτρης Μπλάνας): Μπεζιλιώτης, Χρ. Δανιήλ, Γκανάτσιος, Στεργίου 1, Αθ. Δανιήλ, Νικηφορίδης 2, Παπαδόπουλος 3, Παράσχος 1, Πατσίκας, Μερκουριάδης, Πατούνας 1, Ιασ. Τσούτσας, Χ. Τσούτσας, Μότσιας, Κόκκινος 1.

ΒΟΛΟΣ (Σάκης Πλατανίτης): Νάσιος, Εγνατιάδης, Λέτσιος 1, Βερβερίδης 1, Καψάλης, Μαρινάγης, Δημητρίου 1, Πετρόπουλος, Χρ. Κουφιδάκης 3, Βασιλούδης, Λιμπιτάκης, Γλούμης, Χρ. Μ. Κουφιδάκης, Νικολέρης, Μεριστούδης.

* Τα αποτελέσματα της 9ης αγωνιστικής στον βόρειο όμιλο της Α2 πόλο είναι τα εξής: Νηρέας Χαλανδρίου-ΝΑΟ Κέρκυρας 7-13, Ν.Ο. Λάρισας-Βόλος 9-6, Μαρούσι-Άρης 14-13, Φοίβος-Ηλιούπολη 8-9.

Η βαθμολογία: Άρης 22, Ν.Ο. Λάρισας 21, ΝΑΟ Κέρκυρας 19, Ηλιούπολη 13, Μαρούσι 11, Φοίβος 8, Βόλος 5, Νηρέας Χαλανδρίου 4.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Χρ. Τριαντόπουλος από τα Φάρσαλα: Η Κυβέρνηση προχωρά το έργο του φράγματος του Ενιπέα στη Σκοπιά

Την Κυριακή, 18 Φεβρουαρίου 2024, ο Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, αρμόδιος για την…

20 Φεβρουαρίου 2024

Συνάντηση Αχ. Μπέου με τον Διοικητή του Νοσοκομείο – “Πυρά” στον πρόεδρο του ΙΣΜ

Συνάντηση με τον διοικητή του Νοσοκομείου κ. Ιωαν. Ντόκο, στελέχη του Ιδρύματος και τον π.…

20 Φεβρουαρίου 2024

Δίκη για Μάτι: Απαλλαγή για Δούρου, Καπάκη, Πορτοζούδη, Κολοκούρη προτείνει ο εισαγγελέας

Απαλλακτική πρόταση για έξι ακόμη κατηγορούμενους στην υπόθεση της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι, η οποία…

20 Φεβρουαρίου 2024

Απίστευτο βίντεο – Αυτοκίνητο παραλίγο να συνθλίψει το κεφάλι ενός άντρα

Ένα απίστευτο βίντεο κάνει το γύρο του διαδικτύου από το Μπέρμιγχαμ της Αγγλίας, όπου μετά…

20 Φεβρουαρίου 2024

Οι απουσίες έκαμψαν τον Ολυμπιακό στην Καστοριά

Ραντεβού με την ατυχία είχε πάλι ο Ολυμπιακός. Στην Καστοριά πήγε χωρίς τον λαβωμένο Πρέλεβιτς,…

20 Φεβρουαρίου 2024

Εκπαιδευτική Επίσκεψη στην Πυροσβεστική Υπηρεσία του ΚΔΑΠ μεΑ Δήμου Βόλου

Σήμερα 20/2/2024 πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου των ωφελούμενων του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών…

20 Φεβρουαρίου 2024