Τοπικά

“Πλήρωσε” ακριβά 39χρονος Βολιώτης τη βία που ασκούσε στη 12χρονη κόρη και την πρώην σύζυγό του

Τραυμάτισε με χτυπήματα τόσο την 12χρονη κόρη του, όσο και την πρώην σύζυγό του ένας 39χρονος Βολιώτης, τόσο μάλιστα σοβαρά, που το κορίτσι υπέστη κρανιοεγκεφαλική κάκωση, όπως διαγνώστηκε στο Νοσοκομείο Βόλου, όπου και μεταφέρθηκε. Χθες το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου τον έκρινε ένοχο και τον καταδίκασε σε συνολική ποινή φυλάκισης 4 ετών και τριών μηνών, χωρίς αναστολή και χωρίς μετατροπή.

Το Δικαστήριο πάντως του έδωσε μια ευκαιρία, «να γίνει υπεύθυνος πολίτης και να συμμορφωθεί», όπως τόνισε στην πρότασή του ο εισαγγελέας, καθώς του έδωσε την δυνατότητα έφεσης με αναστέλλουσα δύναμη. Ο 39χρονος κρίθηκε ένοχος για ενδοοικογενειακή επικίνδυνη σωματική βλάβη, ενδοοικογενειακή απλή σωματική βλάβη, ενδοοικογενειακή απειλή και εξύβριση, αδίκημα το οποίο ωστόσο παραγράφηκε, βάσει του νόμου 4619/19. Ο εισαγγελέας πρότεινε να κριθεί ένοχος και να του επιβληθεί ποινή φυλάκισης 3 ετών για το πρώτο αδίκημα, δύο ετών για το δεύτερο και έξι μηνών για το τρίτο, για να αποφασίσει κατά συγχώνευση το Δικαστήριο συνολική ποινή φυλάκισης 4 ετών και 3 μηνών. Το επεισόδιο είχε συμβεί στις 30 Απριλίου του 2019, όταν η πρώην σύζυγος του 39χρονου, εισερχόμενη στο σπίτι του, όπου βρισκόταν και η 12χρονη κόρη τους, τον είχε βρει να την χτυπάει. Μάλιστα, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, φέρεται να είχε τραβήξει από τα μαλλιά την 12χρονη, να την είχε χτυπήσει πάνω στο καλοριφέρ του δωματίου, να της είχε προκαλέσει κρανιοεγκεφαλική κάκωση, κάκωση δεξιάς παλάμης, ενώ φέρεται να την χτύπησε και σε άλλα σημεία του σώματός της.

Όταν η πρώην σύζυγος του ζήτησε τον λόγο, για τον οποίο χτυπούσε την 12χρονη, τότε ο 39χρονος φέρεται να της επιτέθηκε και να την χτύπησε τόσο στο κεφάλι. όσο και σε άλλα σημεία του σώματός της. Επίσης φέρεται να τις απείλησε, κραδαίνοντας στο χέρι του μεταλλικό μοχλό τέντας. Ο συνήγορος Πολιτικής Αγωγής, δικηγόρος Βόλου Δημ. Κ. Παπαδόπουλος κατέθεσε στο Δικαστήριο και σχετικές γνωματεύσεις του «Αχιλλοπούλειου» Νοσοκομείου για τους τραυματισμούς κόρης και μητέρας, ενώ μίλησε στην αγόρευσή του και για «αδιάφορο πατέρα απέναντι στα παιδιά του». Ο κατηγορούμενος φέρεται να υποστήριξε ότι όλα όσα τον κατηγορούσαν, ήταν φτιαχτά και ψέματα και ισχυρίστηκε πως βρέθηκε σε κατάσταση άμυνας, ενώ για κατασκευασμένη κατηγορία φέρεται να μίλησε και ο πατέρας του, που κατέθεσε ως μάρτυρας υπεράσπισης. Ωστόσο αυτό που δεν διευκρινίστηκε, ήταν ο λόγος για τον οποίο ο 39χρονος χτύπησε την κόρη του και την πρώην σύζυγό του. Στην αγόρευσή του ο εισαγγελέας μίλησε μεταξύ άλλων για «ακραία έκφραση αντικοινωνικής συμπεριφοράς», ενώ χαρακτήρισε τον κατηγορούμενο «ανεύθυνο». Σημειώνεται πως ο 39χρονος δεν είχε συνήγορο υπεράσπισης, ενώ κατέθεσε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος.

Νέα αναβολή σε Αυτόφωρο
Νέα αναβολή δόθηκε χθες από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου στην υπόθεση με τη μητέρα που μήνυσε την κόρη της για ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη, απειλή και εξύβριση. Το επεισόδιο μεταξύ των δύο φέρεται να συνέβη την Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου, στις 8 το βράδυ, στο διώροφο σπίτι, όπου διαμένουν. Το Δικαστήριο επέβαλε στην κατηγορούμενη τον όρο, να μην πλησιάσει την μητέρα της μέχρι την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου, που θα εκδικαστεί η υπόθεσή της. Η αναβολή δόθηκε, προκειμένου να προσκομιστεί ιατρική γνωμάτευση για την νοσηλεία της 70χρονης μετά το συμβάν.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το