Πολιτισμός

«Πλημμύρισε» από κόσμο το Θερινό Θέατρο Νέας Ιωνίας για τη συναυλία – αφιέρωμα στη Δήμητρα Γαλάνη (photos)

Μεγάλη η προσέλευση των Βολιωτών στη συναυλία – αφιέρωμα του Μουσικού Σχολείου Βόλου στη Δήμητρα Γαλάνη, οι οποίοι πλημμύρισαν το Θερινό Δημοτικό Θέατρο Νέας Ιωνίας προχθές το βράδυ. Το «παρών» έδωσε και η ερμηνεύτρια και δημιουργός για να ακούσει τα παιδιά, όπως είπε χαρακτηριστικά, ενώ αναφέρθηκε στα Μουσικά Σχολεία και ειδικά του Βόλου.


Πραγματοποιήθηκε προχθές το βράδυ η συναυλία – αφιέρωμα στη Δήμητρα Γαλάνη από το Μουσικό Σχολείο Βόλου σε ένα κατάμεστο από κόσμο Θερινό Δημοτικό Θέατρο Ν. Ιωνίας. Όλοι όσοι βρέθηκαν στο θέατρο, που «πλημμύρισε» από ήχους και μουσική, καταχειροκρότησαν τους συντελεστές και τους μαθητές για το αποτέλεσμα που παρουσίασαν.


Κατά την είσοδό της στο θέατρο η Δήμητρα Γαλάνη καταχειροκροτήθηκε από τους θεατές, ενώ σε δηλώσεις της στη «Θ» επισήμανε ότι «δεν υπάρχει πιο συγκινητικό πράγμα μετά από μια τέτοια πορεία να βλέπεις τα νέα παιδιά να αγγίζουν ό,τι έχεις κάνει».

Η σπουδαία δημιουργός αναφέρθηκε και στο έργο των Μουσικών Σχολείων: «Τα Μουσικά Σχολεία είναι μια πάρα πολύ σοβαρή ιστορία και οι κοινωνίες, γιατί σε αυτές εναπόκεινται η απόφαση, πρέπει να τα συντηρήσουν. Όλα τα Μουσικά Σχολεία εκπέμπουν μία πνευματικότητα και ιδιαίτερα του Βόλου».


Το πρόγραμμα της συναυλίας αποτελούνταν από τραγούδια που η ίδια έκανε γνωστά με την ανεπανάληπτη ερμηνεία της και που το κοινό αγκάλιασε ζεστά από την πρώτη κιόλας στιγμή της κυκλοφορίας τους. Το σύνολο ελληνικής μουσικής, καθώς και η χορωδία ελληνικής μουσικής του σχολείου απέδωσαν τα τραγούδια αυτά με φωνές και ήχους νεανικούς, με φρέσκια ματιά κι αυτό χάρη στην ενορχήστρωση και τη διεύθυνση του συνόλου από τον Ζαφείρη Κουκουσέλη, ο οποίος είναι υπεύθυνος και για την εναρμόνιση της χορωδίας, ενώ τη διδασκαλία αυτή ανέλαβαν η Κερασία Σιάρα και η Ιωάννα Χατζάκη.

Να σημειωθεί ότι σε μια δράση συνέργειας με το Μουσικό Σχολείο Βόλου οι σοροπτιμίστριες του ομίλου «Θέτις» διατέθηκαν κουπόνια ενίσχυσης της δράσης της Θέτιδας υπέρ του Σωματείου «Μάγνητες Τυφλοί» με σκοπό την αγορά μηχανής για γραφή Μπράιγ και την ανάπτυξη βιβλιοθήκης με βιβλία σε αυτή τη γραφή.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το