Τοπικά

“Πινγκ-πονγκ” με τις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου Σκιάθου- Καταγγελίες εις βάρος του δημάρχου

Για απαξίωση του δημοτικού συμβουλίου και παρελκυστικές τακτικές καταγγέλει ο Νίκος Πλωμαρίτης, επικεφλής της μείζονος μειοψηφίας στο δημοτικό συμβούλιο Σκιάθου, τον δήμαρχο, Θ. Τζούμα.

Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία απόφαση η παραχώρηση

«κατάλληλου εξοπλισμένου χώρου – γραφείου, εντός του Δημοτικού Καταστήματος με σκοπό την αποδοτικότερη και εύρυθμη λειτουργία της Δημοτικής Παράταξης «ΣΚΙΑΘΟΣ ΕΝΩΜΕΝΗ “ Βήμα στο μέλλον”» καθώς και των λοιπών Δημοτικών Παρατάξεων». Σύμφωνα με τον κ. Πλωμαρίτη, η πρόταση ψηφίστηκε

παρά τις προσπάθειες της μειοψηφούσας-διοικούσας παράταξης του κ.Τζούμα να καταψηφισθεί η πρόταση προβάλλοντας παιδαριώδεις δικαιολογίες.

«Είχε προηγηθεί στις 10 Σεπτεμβρίου 2019 αίτηση της παράταξης προς τον Δήμαρχο και την Πρόεδρο του Δ.Σ. κ. Παπαδούλια στην οποία απάντησε ο κ. Τζούμας την ίδια ημέρα γνωρίζοντάς μας ότι δεν υπάρχει χώρος εντός του κτιρίου του Δημαρχείου και ότι θα φροντίσουν «να νοικιάσει ο Δήμος κατάλληλο χώρο και υποβάλλαμε νέα αίτηση στις 12 Σεπτεμβρίου 2019 όπου κάναμε σαφές ότι δεν στερούμαστε στέγης, ούτε επιθυμούμε να επιβαρύνουμε περισσότερο οικονομικά τον Δήμο αφού είχε γίνει ήδη γνωστός ο ορισμός 4 Αντιδημάρχων, οι προσλήψεις 4 ειδικών συμβούλων και επίσης αναμένεται η πρόσληψη απροσδιόριστου αριθμού υπαλλήλων μέσω του Νομικού Προσώπου «Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας» . Δηλώσαμε τότε αλλά και στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ότι θέλουμε ένα μικρό γραφείο μέσα στο Δημαρχείο για την καλύτερη και πιο εποικοδομητική συνεργασία με τις υπηρεσίες», τόνισε.

Υπενθυμίζεται ότι η αντιπολίτευση κατέχει 12 από τις 21 έδρες του Δημοτικού Συμβουλίου.

«Ο κ. Τζούμας φυσικά δεν μπήκε στον κόπο να απαντήσει στη δεύτερη αίτησή μας. Έτσι πήγαμε το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Ο κ. Τζούμας αφού δεν κατάφερε να καταψηφισθεί το θέμα στο Δ.Σ. κάλεσε δια υπογραφής αντιδημάρχου κ. Λιακόπουλου σήμερα Δευτέρα 13-1-2020 την Οικονομική Επιτροπή, όπου λόγω του νόμου περί κυβερνησιμότητας έχει την πλειοψηφία, να ορίσει δικηγόρο για να γνωμοδοτήσει και προφανώς να επιδιώξει την ακύρωση της απόφασης.

Όπερ και εγένετο παρά το υπόμνημα που καταθέσαμε καλώντας τους  να αποσύρουν το θέμα για να προστατέψουν το κύρος του Δημοτικού Συμβουλίου και να αποτρέψουν την πολιτική απαξίωση του. Τονίσαμε δε ότι εάν ο Δήμαρχος και η παράταξή του δεν συμφωνούν με νόμιμες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου καλούνται να επιβαρύνονται αυτοί προσωπικά το οικονομικό κόστος των όποιων ενεργειών τους και όχι το ταμείο του Δήμου.

Θα ήταν αστεία η όλη συμπεριφορά και οι ενέργειες της μειοψηφούσας-διοικούσας παράταξης και του δημάρχου προσωπικά εάν δεν ήταν ανησυχητικά αντιδημοκρατική, ενδεικτική της παντελούς έλλειψης πολιτικού ήθους και ηθικής από μέρους του.

Επιφυλασσόμεθα δια τα περαιτέρω…», καταλήγει.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το