Τοπικά

“Περιφέρεια και Δήμος Βόλου ευτελίζουν το θέμα της αέριας ρύπανσης”

Επίθεση στον Δήμο Βόλου και στην Περιφέρεια Θεσσαλίας γιατί “ευτελίζουν το ζήτημα της αέριας ρύπανσης στην πόλη του Βόλου” εξαπολύει η Επιτροπή Αγώνα κατά της καύσης σκουπιδιών τονίζοντας πως ο αγώνας θα συνεχιστεί. Μάλιστα η Επιτροπή δηλώνει πως σε εκδήλωση στη Νέα Δημητριάδα χρειάστηκε να καθαρίσουν το πάρκο και να συγκεντρώσουν δέκα σακούλες σκουπιδιών γιατί ο Δήμος δεν το φροντίζει:

“Περιγράφοντας την παγκόσμια εμπειρία από τα κινήματα κατά της καύσης απορριμμάτων από τσιμεντοβιομηχανίες και άλλες βιομηχανίες και εστιάζοντας στις περιπτώσεις του Μεξικό και της Ισπανίας, η ερευνήτρια – ακτιβίστρια dr Brisa Violeta Carrasco Callegos που μίλησε στην πρόσφατη εκδήλωση της Επιτροπής Αγώνα Πολιτών κατά της καύσης, υπέδειξε τον ιδιαίτερο ρόλο της αυτοδιοίκησης στην έκβαση του αγώνα. Συγκεκριμένα, σημείωσε ότι ο αγώνας είχε θετική εξέλιξη εκεί που η τοπική αυτοδιοίκηση τον στήριξε και διεκδικούσε μαζί με τους πολίτες την προστασία της δημόσιας υγείας και του περιβάλλοντος.
Οποιαδήποτε σύγκριση με την περίπτωση του Βόλου θα φάνταζε αστεία! Εδώ, η δημοτική Αρχή προωθεί την κατασκευή εργοστασίου SRF και προπαγανδίζει την καύση RDF με ημερίδες που εξευτελίζουν το ζήτημα της αέριας ρύπανσης, ενώ η Περιφέρεια διά του ανώτατου εκπροσώπου της μας μηνύει ότι δεν υπάρχει κίνδυνος από τους ρύπους που μυρίζουμε! Η ιδιαιτερότητα του Βόλου θα μπορούσε να αποτελέσει ξεχωριστή περίπτωση έρευνας για τη Μεξικανή καθηγήτρια. Ωστόσο, επειδή πρωτεύοντα ρόλο παίζει η ενεργοποίηση της κοινωνίας για το θέμα και η κοινωνία του Βόλου έχει εκφράσει ήδη τη διάθεσή της, ο αγώνας θα συνεχιστεί ακόμα και αν οι τοπικοί άρχοντες στέκονται απέναντί μας. Ξέρουμε και ξέρουν ότι το δίκιο είναι με το μέρος μας!
Πάντως, στο πλαίσιο της θετικής αντιμετώπισης των κακώς κειμένων και προκειμένου να διοργανώσουμε σε αξιοπρεπή χώρο την ενημερωτική μας εκδήλωση στη Νέα Δημητριάδα, καθαρίσαμε και το θεατράκι που μας παραδόθηκε από τη δημοτική αρχή γεμάτο σκουπίδια και με την οδηγία – εντολή να το παραδώσουμε στην κατάσταση που το παραλάβαμε. Δυστυχώς δεν υπακούσαμε και το παραδώσαμε κατά 10 μεγάλες σακούλες απορριμμάτων καθαρότερο. Η εκδήλωση – παρουσίαση της πρότασης της Επιτροπής για τη διαχείριση των απορριμμάτων στην πόλη μας θα επαναληφθεί και σε άλλες γειτονιές του Βόλου και της Νέας Ιωνίας μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα, ώστε το όραμά μας για μια πόλη μηδενικών αποβλήτων να αποκτήσει περισσότερους υποστηρικτές’

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το