Τοπικά

“Πανικός” για χειρουργικές μάσκες στα φαρμακεία του Βόλου – Άδειασαν και οι αποθήκες

Η υπερβολή στο απόγειό της… Στα φαρμακεία του Βόλου παρατηρείται έλλειψη σε χειρουργικές μάσκες και ο φαρμακευτικός συνεταιρισμός όπως και οι εταιρείες ξέμειναν από προμήθειες. Ο φόβος για την εποχική γρίπη, αλλά και τον …κορωνοϊό οδηγεί τους πολίτες κατά δεκάδες στα φαρμακεία για να αγοράσουν μάσκες μιας χρήσεως.

Είναι χαρακτηριστικό, ότι περιφερειακά φαρμακεία, πωλούν 20 μάσκες την ημέρα.

«Μετά τις ελλείψεις σε φάρμακα , έχουμε τις ελλείψεις σε μάσκες. Είμαστε της υπερβολής, δεν υπάρχει άλλη εξήγηση. Βεβαίως ο καιρός έχει τρελαθεί αλλά και τέτοια ανησυχία δεν δικαιολογείται», τόνισε ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου κ. Ματσιόλης. Όπως είπε, Τελειώνουν τα αποθέματα με τις χειρουργικές μάσκες και υπάρχει έλλειψη «αλλά πιστεύουμε ότι θα γίνει γρήγορα ο ανεφοδιασμός και δεν θα υπάρχει πρόβλημα. Είναι μεγάλη η ζήτηση. Προμηθευόντουσαν πολλοί -κυρίως ηλικιωμένοι- και τον Δεκέμβριο για την εποχιακή γρίπη αλλά αυτό που γίνεται την τελευταία εβδομάδα έχει ξεπεράσει τα όρια » σημειώνει ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου.

Μάσκες προμηθεύονται όλες οι ηλικίες από μικρά παιδιά μέχρι και ηλικιωμένοι.

«Εμείς περιμένουμε από τις εταιρείες να παράγουν για να μας δώσουν γιατί ο Συνεταιρισμός ξέμεινε. Μας ζητάνε μάσκες από την Αθήνα», σημείωσε π κ. Βυζιώτης φαρμακοποιός και μέλος του Συνεταιρισμού.

Χθες Πέμπτη τα περισσότερα φαρμακεία είχαν από ελάχιστες έως καθόλου μάσκες μιας χρήσης παρά το γεγονός πως παραγγέλνουν και παραλαμβάνουν αρκετή ποσότητα από αυτές σε καθημερινή βάση.

Σημειώνεται πως οι χειρουργικές μάσκες είναι φθηνές και συνήθως εύκολα διαθέσιμες στα φαρμακεία. Η τιμή τους ξεκινά από 0,50 λεπτά το πακέτο των τριών ενώ διαδικτυακά μπορεί κάποιος να αγοράσει κουτί με 50 τεμάχια στην τιμή των 4 ευρώ.

«Κυριαρχεί ένας πανικός. Πριν μια εβδομάδα δεν έδινα καμία μάσκα και σήμερα (χθες) έδωσα 15. Οι αποθήκες του Συνεταιρισμού έχουν αδειάσει. Το κάθε φαρμακείο είχε προμηθευτεί αναλογικά 50 μάσκες και υπάρχουν 150 φαρμακεία. Σήμερα δεν υπάρχει μάσκα και σε λίγες ημέρες θα παρατηρηθεί έλλειψη και στα αντισηπτικά. Το πρόβλημα δεν είναι ότι υπάρχει μηδέν απόθεμα στην αποθήκη, αλλά δεν έχουν και οι εταιρείες να μας δώσουν. Η ζήτηση δεν καλύπτεται», ανέφερε.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το