Τοπικά

“Πανηγύρια” κάθε μέρα μέχρι να βγει ο ήλιος -Οι χοροί των Ρομά προκαλούν την αγανάκτηση στη Νέα Ιωνία

Αγανακτισμένοι είναι κάτοικοι στην περιοχή του Μεταξουργείου για τη μη τήρηση του ωραρίου κοινής ησυχίας από ομάδα Ρομά. Όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι της περιοχής, περνούν βράδια ολόκληρα χωρίς ύπνο καθώς η μουσική παίζει…στη διαπασών. Η υπομονή τους, όπως δηλώνουν οι ίδιοι, έχει εξαντληθεί και ζητούν να δοθεί μία λύση αμέσως, καθώς δεν αντέχουν άλλο να μένουν ξύπνιοι μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.
Πολλοί είναι αυτοί που έχουν καλέσει την αστυνομία για να διαμαρτυρηθούν και να γίνουν συστάσεις σε όσους δεν σέβονται τις ώρες κοινής ησυχίας αλλά οι προσπάθειές τους είναι μάταιες καθώς ο νέος Ποινικός Κώδικας ουσιαστικά τους έχει «αφοπλίσει».
Αρκετοί είναι και εκείνοι που προσπάθησαν να λύσουν το πρόβλημα ήρεμα, χωρίς τηλέφωνα στην αστυνομία. Έτσι ζήτησαν από τις οικογένειες των Ρομά να χαμηλώσουν τη μουσική. Οι μόνιμες απαντήσεις ήταν πως η διασκέδαση είναι επιβεβλημένη γιατί έχουν γιορτές ή γάμο.
Σύμφωνα με τους κατοίκους, αστυνομικοί τους έκαναν παρατήρηση το βράδυ της Δευτέρας, μετά από διαμαρτυρίες, αλλά μόλις αποχώρησαν η μουσική συνεχίστηκε.
Όπως ανέφερε κάτοικος στην περιοχή του Μεταξουργείου, το Σάββατο η μουσική έπαιζε μέχρι τις 3 τα ξημερώματα, την Κυριακή μέχρι τις 8 το πρωϊ και τη Δευτέρα μέχρι τις 3:30 τα ξημερώματα,
Τα παράπονα των πολιτών για την ηχορύπανση πέφτουν στο «κενό» καθώς ο νέος Ποινικός Κώδικας καταργεί τα πταίσματα. Αυτό σημαίνει πως κάθε φορά που οι πολίτες καλούν την αστυνομία για να διαμαρτυρηθούν για την εκκωφαντική μουσική, που μπορεί να παίζει σε ώρα κοινής ησυχίας, οι αστυνομικοί δεν μπορούν να κάνουν κάτι άλλο παρά μόνο συστάσεις και παρατηρήσεις.
Παλαιότερα ο αστυνομικός μπορούσε να βεβαιώσει το πταίσμα της διατάραξης καθώς ακόμη υφίστατο ως αδίκημα. Η ηχορύπανση, από την άλλη, παραμένει πλημμέλημα, ωστόσο αν καταγγελθεί από πολίτη, εκείνος πρέπει να απευθυνθεί σε αστυνομική αρχή που έχει ηχόμετρο προκειμένου να την καταγράψει και βεβαιώσει.

ΗΡ.ΚΑΓΙΟΠΟΥΛΟΥ

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το