Τοπικά

“Πάγωμα” των οφειλών τους ζητούν οι ξενοδόχοι

Οι ξενοδόχοι της Μαγνησίας ζητούν να παγώσουν όλες οι οφειλές των επιχειρήσεών τους καθώς επίσης και οι δόσεις των διαφόρων ρυθμίσεων. Είναι επιτακτική ανάγκη να υπάρξει αποζημίωση ειδικού σκοπού και για τους εργαζόμενους “εργοδότες” και όχι μόνο ανά επιχείρηση, αλλά και για κάθε μέλος του εταιρικού σχήματος.
Σε επιστολή τους στον Υπουργό Οικονομικών και τους βουλευτές του Νομού σημειώνουν ότι βρίσκονται για άλλη μια φορά μπροστά σε μια καταστροφική προοπτική που αφορά τον τουρισμό, τους επιχειρηματίες και τους εργαζόμενους σε αυτόν, καθώς και όλα τα άλλα επαγγέλματα, τα οποία στην ουσία “ζουν” από τον τουρισμό. «Αισθανόμαστε για άλλη μια φορά ότι οι μικρές ξενοδοχειακές επιχειρήσεις της περιοχής μας είναι ξεχασμένες. Πραγματικά, όμως, δεν μπορούμε να καταλάβουμε πως θα λειτουργήσουν τα μικρά ξενοδοχεία, τα οποία δεν έχουν εστιατόρια, μπαρ κτλ. Δε μπορούμε να πιστέψουμε ότι κάποιος νομίζει ότι υπάρχει δυνατότητα να υπάρξει τουρισμός με delivery στα δωμάτια των ξενοδοχείων. Σε κάθε περίπτωση, όμως, , δεν θα υπάρχουν πελάτες. Με την τρομερή αύξηση των κρουσμάτων και το lockdown σε πολλές περιφερειακές ενότητες δεν θα υπάρξουν επισκέπτες. Είναι σαφές ότι το μέτρο της αναστολής εργασίας των εργαζομένων είναι σωστό, αλλά δεν μπορούμε να ξεχάσουμε ότι για να πετύχουμε και αυτό αναγκαστήκαμε να κάνουμε δεκάδες παρεμβάσεις για να αρθεί η προηγούμενη διάταξη, η οποία προέβλεπε ότι αν επαναφέρεις κάποιον στην εργασία του δεν θα μπορούσες να τον ξαναβάλεις σε αναστολή. Σήμερα όμως ευτυχώς αυτό είναι εφικτό και έτσι οι εργαζόμενοι μας θα μπορέσουν να έχουν αυτή την οικονομική βοήθεια. Οι ξενοδόχοι, όμως, μικρών και μεγάλων ξενοδοχείων δε θα μπορέσουν να επιβιώσουν. Υπάρχουν πολλές επιχειρήσεις, που συμμετέχουν δύο ή και τρία μέλη τα οποία πληρώνουν τις ασφαλιστικές εισφορές τους και είναι αδιανόητο αυτό που συνέβη, να πάρει μόνο ένας εκ των εταίρων την αποζημίωση ειδικού σκοπού». Όσον αφορά το θεσμό της Επιστρεπτέας Προκαταβολής, ζητούν
να μην παρακρατείται η αποζημίωση των 534 ευρώ από τα χρήματα της επιχείρησης και να μην επιστραφεί μόνο το 60% της επιστρεπτέας στις επιχειρήσεις που έχουν πάνω από 20 εργαζόμενους. «Ζούμε μια πολύ δύσκολη κατάσταση, αλλά πλεόν όχι πρωτόγνωρη. Κατά τη διάρκεια όλων αυτών των μηνών εμείς και τα συλλογικά μας όργανα όντας γνώστες του αντικειμένου του τουρισμού είχαμε προβλέψει αλλά είχαμε κάνει και πολλές προτάσεις προκειμένου να ρυθμιστεί αυτή η κατάσταση. Σήμερα κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου για την επιβίωση μας. Σας παρακαλούμε για τις άμεσες ενέργειές σας και για τη συμμετοχή των θεσμικών μας οργάνων στη διαχείριση αυτών των ενεργειών»

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το