Τοπικά

“Ουδέν νεότερο” από Κοντοζαμάνη για επέκταση της ΜΕΘ και τον Οργανισμό του Νοσοκομείου Βόλου 

Τα ζητήματα που αφορούν στο Νοσοκομείο Βόλου και ειδικότερα την ανάπτυξη της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας αλλά και την έγκριση του Οργανισμού, συζήτησαν κατά τη διάρκεια συνάντησής τους ο Βουλευτής Ν. Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Αθανάσιος Λιούπης με τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κοντοζαμάνη.

Ο κ. Λιούπης ζήτησε από τον κ. Κοντοζαμάνη να εγκριθεί άμεσα η αύξηση των κλινών της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Βόλου από 8 που είναι σήμερα –σύμφωνα με τον σε ισχύ Οργανισμό- σε 12 και να ολοκληρωθεί η σχετική μελέτη για τη λειτουργία πλέον της ενιαίας Μ.Ε.Θ. σε ενιαίο χώρο του Νοσοκομείου. Ο κ. Λιούπης ενημέρωσε τον κ. Κοντοζαμάνη ότι η Μ.Ε.Θ. λειτουργεί μεν σήμερα με 12 κλίνες- 8 κλίνες για Covid περιστατικά και 4 κλίνες για τα υπόλοιπα- σε δύο τμήματα, λόγω όμως της πανδημίας.
Η έγκριση της αύξησης των κλινών θα σημάνει και την δυνατότητα στελέχωσης της ενιαίας Μ.Ε.Θ. με το απαραίτητο εξειδικευμένο προσωπικό, που χρειάζεται.

Ο Υπουργός επικοινώνησε άμεσα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της «ΚτΥπ Α.Ε.» κ. Αθανάσιο Γιάνναρη και του ζήτησε να μεταβεί στον Βόλο για να εξετάσει το χωροταξικό, προκειμένου να δημιουργηθεί και λειτουργήσει άμεσα η Μ.Ε.Θ. σε ενιαίο με περισσότερες κλίνες, που θα καλύπτουν τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας.

Στη συνέχεια ο κ. Λιούπης έθεσε εκ νέου υπόψη του κ. Κοντοζαμάνη το ζήτημα της επιτακτικής ανάγκης για έγκριση της πρότασης τροποποίησης του Οργανισμού του Γ.Ν. Βόλου, το οποίο λειτουργεί μέχρι σήμερα με τον Οργανισμό του 2012, με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή η δημιουργία νέων τμημάτων και η πρόσληψη επιπλέον εξειδικευμένου προσωπικού, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τον Μαγνητικό Τομογράφο που έχει ήδη αγοραστεί μέσω ΠΔΕ 2018 και το Αιμοδυναμικό Εργαστήριο, που έχει εγκριθεί μέσω ΕΣΠΑ και είναι αδύνατη η λειτουργία τους, λόγω της καθυστέρησης υπογραφής και δημοσίευσης της τροποποίησης του Οργανισμού, αφού δεν μπορούν να προκηρυχθούν θέσεις εξειδικευμένων ιατρών για τη λειτουργία τους.

Ο Υπουργός ενημέρωσε τον κ. Λιούπη ότι το Υπουργείο βρίσκεται σε επικοινωνία με τον αρμόδιο Υπουργό Επικρατείας κ. Γεραπετρίτη και εξετάζεται η δυνατότητα να δοθεί νομοθετική λύση για κάποιο χρονικό διάστημα, προκειμένου, λόγω της ιδιαίτερα επιβαρυμένης κατάστασης των Νοσοκομείων, η κατάρτιση και τροποποίηση των Οργανισμών τους να γίνεται με Κ.Υ.Α. και όχι με Π.Δ. όπως προβλέπεται, γεγονός που θα διευκολύνει και επιταχύνει την έγκριση των τροποποιήσεων των Οργανισμών των Νοσοκομείων που εκκρεμούν.

Τέλος, ο Υπουργός ενημέρωσε τον κ. Λιούπη ότι, στο πλαίσιο της συνεχούς προσπάθειας που καταβάλλει η Κυβέρνηση για τη στήριξη του Ε.Σ.Υ. και μετά τη λήξη της πανδημίας, το Υπουργείο θα προκηρύξει μέσα στον Ιούνιο 600 θέσεις μόνιμου ιατρικού προσωπικού και 910 θέσεις μόνιμου επιστημονικού και λοιπού προσωπικού, όπως νοσηλευτών, φαρμακοποιών, βιολόγων κλπ..

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το