Τοπικά

“Ορφανό” κρούσμα κορωνοϊού στον Βόλο – 11 συνολικά σε όλη τη Θεσσαλία το τελευταίο 24ωρο

Συνολικά 11 νέα κρούσματα κορωνοϊού, εκ των οποίων το ένα στο Βόλο, καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο σε όλη τη Θεσσαλία. Στην περιοχή του Βόλου, το κρούσμα δεν διαθέτει ενδείξεις επιδημιολογικής σύνδεσης και εξετάστηκε σε ιδιωτικό εργαστήριο κατόπιν συμπτωματολογίας. Στην υπόλοιπη Θεσσαλία:

-Στην περιοχή των Τρικάλων καταγράφηκαν 8 νέα κρούσματα Covid -19.
Τα 3 κρούσματα αποτελούν επαφές κρουσμάτων (18/09/2020) και προέκυψαν κατόπιν ιχνηλάτησης ενώ 3 ακόμη κρούσματα αποτελούν επαφές κρουσμάτων (07/09/2020-16/09/2020-19/09/2020) και εξετάστηκαν στο Γ.Ν. Τρικάλων. Επιπρόσθετα 1 ακόμη κρούσμα προσήλθε στο Γ.Ν. Τρικάλων κατόπιν συμπτωματολογίας ενώ τέλος 1 κρόυσμα επέστρεψε απο περιοχή με αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο και εξετάστηκε στο Γ.Ν Τρικάλων κατόπιν συμπτωμάτων.

-Στην περιοχή της Λάρισας καταγράφηκαν 2 νέα κρούσματα Covid -19.
Και τα 2 κρούσματα αποτελούν επαφές κρούσματος (16/09/2020)και εξετάστηκαν σε ιδιωτικό εργαστήριο.

Το Συντονιστικό Όργανο της Περιφέρειας Θεσσαλίας για την αντιμετώπιση της κρίσης του Covid 19, ενημερώνει καθημερινά και με πλήρη εγκυρότητα τις κοινότητες στους τέσσερις θεσσαλικούς Νομούς για την εξέλιξη της ασθένειας σε υπάρχουσες και νέες εστίες. Τα στοιχεία των νέων κρουσμάτων αντλούνται από τις ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ καθώς και από δημόσια και ιδιωτικά εργαστήρια στα οποία πραγματοποιούνται οι σχετικοί έλεγχοι. Η ενημέρωση πραγματοποιείται με βασικό γνώμονα την ενημέρωση της θεσσαλικής κοινωνίας και την προστασία των προσωπικών δεδομένων και της υπόληψης των ανθρώπων που νοσούν.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το